Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výše nemocenske v 1 invalidnim stupni

Od: javva* odpovědí: 2 změna:
Dobry den,
jsem částečně invalidni 1.stupně.
A obracim se na Vas s dotazem: Prý, kdyz budu v pracovní neschopnosti tak mi bude kracena vyplata za období trvání pracovni neschopnosti neb pobyram důchod v prvnim stupni invalidy? Má s touto problematikou někdo zkušenost?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hnipirdo*
hodnocení

0x

S tím jsem se nesetkal, ale vyhledal následující: U invalidního důchodu prvního a druhého stupně není při současném zaměstnání omezen nárok na nemocenskou, jestliže jsou splněny zákonné podmínky. Invalidní důchodci prvního a druhého stupně mají nárok na výplatu nemocenských dávek stejně jako ostatní zaměstnanci, mohou tedy pobírat nemocenskou až 380 dní.

Zdroj.

hodnocení

0x

Není to pravda, nemocenská se poživatelům inv. důch. I. a II. stupně nekrátí.

Ona se nemocenská nekrátí nikomu, pokud neporuší léčebný režim, ale poživatelé invalidního důchodu třetího stupně a starobního důchodu mají omezenou podpůrčí dobu na 70 dní v roce. Mohou sice marodit dál, ale bez dávek, neb jsou zabezpečeni důchodem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]