Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Popálila jsem se o parní čistič

Od: pavlinka odpovědí: 10 změna:

dnes jsem se popálila o parní čistič mám s tím jít k doktoru?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fiser22*
hodnocení

0x

A my snad víme jak moc jste se popálila, použijte rozum, pokud je to malá povrchová spáleninka tak pod studenou vodu, pokud je to spálenina do masa (ale to by jste nepsala), tak na ambulanci... stále je to jen spálenina od horké plochy / páry

hodnocení

0x

V lékárně se dá koupit náplast na popáleniny - podle velikosti popáleniny (nepředpokládám rozsáhlé popáleniny, to byste sem asi nepsala). Měla by urychlovat hojení, snižovat bolestivost a hlavně - je nelepivá.

doplněno 20.07.17 21:26:

Mám osobní zkušenost, bohužel. Doma se mi smějou ještě dnes. Vařila jsem těstoviny a nějak? mi poklička vlítla do hrnce (poklice nebo hrnec nebo oboje bylo křivé) a vroucí voda mi popálila prsa. Celý další den jsem vydržela, než jsem zašla do lékárny (odlepovat z kůže podprsenku je fakt bolestivé). Poradili mi a koupila jserm náplasti a přestalo to bolet, rána se hojila a prádlo se nelepilo. Jizvy nemám (ukazovat to nebudu *smich*) .

Ale jak už tady zaznělo: záleží na tom, jak hodně je člověk popálený... Já jsem holt jako samoživitelka se 3 potomky vždy velice vážila návštěvu lékaře. To už se mi fakt vyplatila ta ne zrovna levná náplast.

kepler*
hodnocení

0x

Může to být popálenina nejvýše 2. stupně. Případný puchýřek naplněný tekutinou nepropichovat. Pokud praskne, místo překrýt sterilní gázou. Vynikající na popaleniny a rány je šťáva z aloe vera, stačí místo potírat rozříznutým listem. Lékaře není třeba, leda že by došlo ke komplikacím.

sebod*

Proč to nemúže být i popálenina 3. stupně?

ladinpraha*

Protože s uhlíky místo prstů by se na poradnu blbě psalo.*nevi*

sebod*

Láďo, mohla si popálit cokoliv jiného ;). Nebo jen jednu ruku.

hodnocení

0x

To je první stupeň. Doktora netřeba, asi se nehroutíte. Hlavně žádné masti a náplasti proboha.

hodnocení

0x

Rozsáhlou popáleninu, přez celou dlaň jsem vyléčila máčením ruky ve vlažné chlapici (tužebník jilmový - momentálně kvete u rybníků a v mokřinách, má bílé chocholy drobných kvítků). Podobně pomůže i heřmánek. Až puchýř praskne, tak odumřelou kůži odstřihnout. Slabou novou kůžičku pak potírat něčím mastným, aby znovu nepraskala, pokud bude třeba. Držet v čistotě. Heřmánek desinfikuje a hojí. Pokud jde jen oi malý flek, někde na předloktí, tak obkládeček s heřmánkem.

hodnocení

0x

Hrála jsem si, bohužel, na stejného hrdinu. Koncem dubna mi bouchl papiňák s mastnou slepicí. Zasažená ruka, prsa, břicho. Myslela jsem si, že to zvládnu sama. Postupně mi narostly ohromné puchýře plné vody, na ruce jak půlky pinpongáčů, na ostatních částech těla taky tak. Bolest velká a bála jsem se, aby mi to neprasklo. To živé maso by určitě bolelo ještě daleko víc.

Stalo se v pátek. V neděli navečer jsem konečně jela do nemopcnice na pohotovost. Sestra mi říká: Kdy se vám to stalo? Byla mě hanba tvrdit, že to mám už od pátku. Proto povídám - včera, v sobotu. Ona mi povídá: To jste tedy držák. S tímhle vydržet od včerejška. A to, chudinka nevěděla, že už od pátku.*ticho*

Léčení probíhalo do začátku června, víc než měsíc, na prsou to bylo velice hluboké. Proto bych radila zajít k lékaři. Jen on ví, v jakém to je rozsahu, hloubce, co na to. Záleží, zda je pokožka jen začervenalá, či zda se utvořily puchýře. Sama je doma nepropichovat a mazat k doktorovi. Jaga.

asd1
hodnocení

0x

Nejsme věštci, takže ano jděte k doktoru..

Pro příště: popáleniny okamžitě chladit nejlíp studenou vodou a to minimálně čtvrt hodiny. (Krátkodobé chlazení jen uleví ale moc nepomůže, dlouhodobé chlazení dokáže popáleniny zlehčit o jeden stupeň).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]