Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, koncem června jsem úspěšně dokončil studium na Vyšší odborné škole. A chci se zeptat, byť jsem se již informoval jinde, tak chci znát Váš názor na to, zda i mě momentálně běží statut studenta přes prázdniny, podobně jako maturantům, kteří úspěšně dokončili střední školu? Prý by tento status měl trvat oba dva měsíce a od září bych se měl hlásit na pracák, ale chci to vědět jistě. Maturantům, kteří se nerozhodli, kam na vš, tak mají statut studenta i v září ale to já bych už rád pracoval v jedné firmě, kde jsem byl na pohovoru. Věřím tomu,že se to vztahuje na oba dva měsíce ale přesto chci znáš Váš názor.
Ano, po VOŠ platí statut studenta oba měsíce prázdnin. Je tomu jinak při přechodu z bakalářského na magistreský stupeň na VŠ, kdy status studenta platí celý následující měsíc (od 1. do 30/31) po poslední státní zkoušce (v případě klasických termínů státnic - tedy květen, červen).
Alespoň takto to platilo u mě, ale různí spolužáci měli různé verze (dle zdravotní pojišťovny, kde jsme si to zjišťovali vzhledem k pojištění).
Spousta lidí v tom nemá jasno: STATUT nebo STATUS studenta? Díky expertům za vyjasnění těchto dvou pojmů...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.