Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Jsem v insolvenci a mám na vás otázku-z platu mi budou strhávat po dobu 5ti let určitou fin.částku. Je možné posílat na tento můj dluh nějaké peníze a to proto, abych nemusel mít srážky 5 let ,ale třeba jen 4 roky?
Děkuji.
Ozy.
Ne. Své mimořádné příjmy jste povinen použít k mimořádným splátkám nad rámec splátkového kalendáře.
xx:?
Pokud bys mel praci navic nebo smlouvu o duchodu (sportku a pod), tak to musis pouzit na bankrot. A pokud dosahnes 100% uspokojeni drive nez za 5 let, tak zkratis cas bankrotu.
Ano, je to možné. Ale... Vy zaplatíte za těch 5 let 90 - 100 %? Protože jestliže zaplatíte méně (např 60%), tak potom jakékoliv splátky navíc jsou naprosto zbytečné. Stejně budete platit těch 5 let. Abychom si rozuměli - jsou dvě nejdůležitější podmínky oddlužení - uhradit alespoň 30% za pět let. Takže nejméně 30% za dobu 5 let. Ale spodní hranice (30%) je dána výší Vašeho příjmu, proto můžete také za 5 let zaplatit 100 %. A pozor, leckdy se dlužník mylně domnívá, že když splatí 30% za dva roky, tak mu oddlužení končí. Nene. Je tu ještě ta podmínka 5 let. Takže bude platit dál.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.