Nejste přihlášen/a.
Dubrý den, chtěla bych vědět, jak dlouho má trvat kolagenová kůra injekcí do kolene. Absolvovala jsem 10 injekcí během 3 týdnů a nadále bych měla chodit jednou za měsíc na další injekce. To už budu muset chodit stále? Johana
Dobrý den, přesně takto bych se zeptal toho, kdo by mně tu kolagenovou kůru předepsal - tedy, svého lékaře, který to bude vědět jistě lépe, než někdo na internetu (který nezná ani Váš zdr. stav). Zdravím!
johana - patrně dostanete tolik injekcí, kolik si zaplatíte, resp. dokud budete ochotna za ně platit. Pan doktor Vám to řekne (a zdůvodní) za měsíc.
Kolagenové injekce jsou lautr vůbec k ničemu. Zažila jsem je. Jen to vysává peněženku a hodně to bolí. Komu z vás někdy vrtali koleno, dá mi jistě za pravdu.
Přestala bych je brát. Vypadá to na umělý kloub. Což nevadí. Mám kolínko umělé od 8. 2. 2016 a běhám si líp, než zamlada. Nic, vůbec nic mě nebolí, při pohybu nemám žádné zábrany, plavu, jezdím na kole, chodím jako zamlada. Schody vyběhnu v pohodě, v každé ruce tašku s nákupem. Na zahrádce klečím na molitanu a okopávám. Nohu ohnu do jakéhokoliv běžného úhlu.
Bála jsem se taky, měla jsem obavy jako každý, ale dnes říkám, že kdyby bylo nutné druhé koleno /radši, když ne/, půjdu bez obav. Nic to nebylo, bolest po operaci se dala vydržet a dneska opravdu běhám, jako zamlada.
Nebojte se a ty kolagenové injekce si dejte za klobouk. Jen si pan doktor mastí kapsu. Jaga.
mému otci injekce velmi pomáhaly, dokud mu je byl ortoped ochoten píchat. Vždy na určitou dobu se mu ulevilo. Teď už lékař injekce odmítá. Otec na operaci kolen jít nemůže , nejprve prý musí na výměnu kyčle, a protože mu ráno v den operace - výměny kyčle - našli málo krevních destiček v krvi , poslali ho domů , že by mohl vykrvácet . Sešlo z operace kyčle, která se odkládá na neurčito, až se krev nějak zlepší . Natož pak výměna kolen...
teď ho kolena bolí tak moc, že brečí po těch injekcích.
Johano, jak vám ty injekce pomohly? A kolik vás to stojí? Jsem zvědavá, protože jsem se setkala s mnoha pacienty naživo i na netu, kteří tohle a podobné injektážní vylepšení chrupavky v kloubu absolvovali. A také s těmi, kteří jedli hrstěmi potravinové doplňky a i potravu přizpůsobovali potřebě vylepšit kloub. Sama mám fungl nový kloub kýčle. To znamená, že jsem viděla v nemocnici i v lázních a pak u ortopeda a na rehabilitacích, mnoho naprosto spokojených pacientů s náhradním dílem.
Kolagen mi opravdu moc pomohl, 1 injekce mě stála 250 Kč. Já mám zatím jen počínající artrozu a navíc prý se mi mohl ten kloub "rozbláznit" po pobytu v termálech, jak mi řekl pan dr. Což bylo pro mne veliké překvapení. Zatím je mi fajn, uvidím, jak to bude vypadat v budoucnu.
Nestačím zírat. Mně řekl před 5ti lety ortopéd, že podle rentgenu mám v koleni artrózu II. stupně. Když jsem se ho zeptal, kdy přestanu chodit, zasmál se a řekl mi, že se bát nemusím. Vytáhl mi z kolene vodu, po kontrole po 3 týdnech vytáhl zbytek vody, píchl mi jednu kortikoidovou injekci s kolagénem (na pojišťovnu!) a od té doby o koleni nevím.
Také ale v našem domě bydlí muž kolem 65 let, který má cca rok obě kolena ocelová. Dříve měl problém sejít se schodů, dnes mu to zjevně problémy nedělá, i když je fakt, že se snaží šetřit.
Je to u každého člověka jiné. Mám sestřenici, která prodělala operaci kolene na nejlepší pražské klinice za asistence primaře, jsou to dva roky. Přes celé koleno má ošklivou jizvu a stále má bolesti a kulhá. Vždy, když ji vidím, je mi jí moc líto, nemůže chodit na své oblíbené turistické výšlapy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.