Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Exekuce - dluh za zdrav. a social

Od: nomi odpovědí: 5 změna:

Rád bych vás požádal o radu jak se nyní zachovat, a jak postupovat.
Podnikám od roku 1996, a v těžkých dobách, kdy nebyla práce mi vznikl dluh na socialnim a zdravotnim.
V roce 2009 byl vydán exekutorský příkaz, a domluven splátkový kalendář.
To jsem vždy řádně splácel, jenže v roce 2013 jsem se opozdil se splátkou, a byl vydán exekutorský příkaz na můj ůčet.
Bylo mi z účtu odebráno tak čtyřnásobek částky kterou jsem splácel,
a poté to samé bylo strženo i z účtu mé manželky.
Problém je že od roku 2009 jsem soc. a zdrav nadále neplatil.
Živnost zrušit nemohu, protože můj zaměstnavatel na tom trvá, že jí musím mít aktivní.
Je mi jasné že je to pro to že je to tak pro něj výhodnější.
Jak mám nyní postupovat a kam se obrátit?
Jak zjistím celkový dluh?
Co vše mi hrozí když jsem i nadále nehradil zdrav. a socialní?

moc děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Víte, že Vašemu zaměstnavateli i Vám hrozí pokuty za práci na černo? Zaměstnavateli od 250.000 do 10.000.000 a Vám od cca 10.000 do 100.000 Kč?

Já bych na nátlak "zaměstnavatele"nepřistupovala.

Ohledně dlužného pojistného se budete muset obrátit na OSSZ a na svou zdravotní pojišťovnu (exekutor ještě nebude mít všechno). Částku/y, kterou/é dlužíte exekutorovi zjistíte u exekutora.

doplněno 05.01.14 20:30:

@ Ronyx: Měla jsem na mysli Švarc systém, děkuju za upozornění.

nomi
hodnocení

Zaměstnavateli vydávám faktury, takže to na černo myslím není.

buss

Tak kdo to je, když je označován za zaměstnavatele?

ronyx*

Zdravím,
na "černo" to není, jedná se tzv. "Švarc systém", který je nepovolený a pokuty za něj jsou - viz výše.
Jinak - upřímně řečeno - vám vůbec nezávidím. Protože už jen za neplacení sociálního jsou pěkně vysoké úroky a navíc ten exekutor...Sedřou vás z kůže už jen na penále a na odměně exekutorovi.

doplněno 05.01.14 20:22:

neplacení sociálního a zdravotního...

Jaký máte dluh vč. penále zjistíte na sociálce a zdravotce, protože exekuce je zatím jen na účtech, tak jiné poplatky nejspíš nebudou.

Jediné co můžete udělat, je vše co nejrychleji uhradit, třeba úvěrem, protože penalizací vás zrujnujou a přijdete o vše.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]