Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Placeni vyzivneho a dohadovani

Od: andri* odpovědí: 15 změna:
Dobry den.Muj ex pritel ma soudne rozhodnuto od roku 2014 platit vyzivne k 15.dni toho mesice.Rok to fungovalo,podepisovala jsem mu stvrzenky,byla jsem i vytrvala kdyz se zpozdil s platbou.Po tom roce zacal platit k ruznym datum,nekdy vynechal i mesic a doted mi plati stale mesic pozadu.Od brezna tohoto roku si vyzadal cislo meho uctu a poslal mesicni vyzivny.V breznu jsem mu rekla at tam posle vsechno ať je srovnany,rekl ze posle jen cast a poslal opet jen jakozto za minuly mesic.Nyni je 7.mesic,penize poslal předevčírem a stale ho urguji ze platil ted za cerven a visi stale jeden mesic.Ohradil se ze ne.Zacal mi predcitat data.
Do toho jsem si vyslechla ze asik jsem chudak,ze ho potrebuji ošulit atd.Rikam mu ze okrada svoji dceru,je to jeji vyzivny ne moje.Kdyzbych byla svine nahlasim ho uz davno kdy mi penize hazel pod nohy a bez dokladu o prevzeti.Takze ma vypisy z banky za posledni 4 mesice ale za cely rok 2016 nema odeme ani carku na zadnym paragonu o převzetí.Ptam se jestli jsem schopna uspet u soudu i se zpetnym vymáhánim alimentu pro holku.nebo ho nechat at stale plati zpetne ale porad visi jeden mesic neplaceni.Dekuji

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

5x

Fakt chuzdák chlap tak těm co si to myslí bych takového chudáka ze srdce přála. Náš chudák platí na 2 děti 4 tisíce, fakt chudák jelikož zbytkem umořuje své dluhy z blbosti. Platil, neplatil, dcera 3 roky mlčela jelikož jeho zlatá maminka na děti peníze dávala a pak si dcera řekla dost. Dnes má ten chudák na výživné exekuci a konečně děti dostávají pravidelně to málo co jim náleží. Má drzost říci nahlas, že dcera + dvě děti žijí z jeho peněz a jemu chudákovi nic nezbývá, teď mu dcera dala děti na týden a 2000 aby je chudák nemusel živit ze svého.

Nečekejte na nic ten chudák se nikdy neprobere a jedině soudně něčeho dosáhnete.

Pro rýpali co zase řeknou, že jste si měla otce dětí lépe vybrat, tu křišťálovou kouli koupím a příště už budu vědět, že tohoto ano a tohoto ne.

andri*
hodnocení

Děkuji Lidus,Vy vzdycky vite co přesně mam tim namysli.Prala bych jim to same,kazdy koho potkam si tuka na celo jak jsem to mohla snim 11let vydrzet.Tyrana,porad ve stresu zda budu mit na zaplacení skolky a najmu.
Ted kdyz ma platit a u soudu kejval s usmevem ze nema s tim problem,tak plati kdy se mu zachce.S tim ze furt si mysli ze to jsou penize jen pro me...a holku o styku vozi k babicce jen aby u nich dostala najist.
Nevi co to je moralni ani materialni starost.
Penize co semtam posle az po me urgenci nechavam na ucte a vyberu az kdyz holce neco kupuji.
Dam mu tedy ultimatum ze pokud nezaplati zbylý penize do 15.8. Dam ho k soudu k vykonu rozhodnuti.Na socialce ma pekny soupis za ty 3 roky co jsme od sebe.a dal dela ze nic.

marfusa*
hodnocení

1x

Doporučuji stránku www.alimentydetem.cz. Pak plátce alimentů ty naschvály přejdou.

eulalie*
hodnocení

1x

Dobrý den. Já bych toho vašeho přítele také nešetřila a dala ho k soudu. Vy budete ustupovat, škudlit a on se vám bude smát za zády. Nechápu, proč mají tátové od dětí takové problémy s placením výživného. Většina normálních matek ty peníze totiž opravdu použije ve prospěch dětí.

albatros498022*
hodnocení

0x

A má smysl se soudit? Podle mne nemá.

hodnocení

0x

Já si naopak myslím, že má smysl se hlásit o to co patří dítěti. V sámošce vám nedají nic zadarmo, složenky se také samy nezaplatí. Příjde placení vybavení do školky, do školy. Nechcete peníze na to abyste si zajela pro novou kérku do Indočíny. Dnes ustoupíte a za rok budete táhnout všechno sama. A nechtějte nějaká potvrzení. Převod z účtu na účet je v měsíčním vyúčtování. Ať dá bance trvalý příkaz a nic se dohadovat nemusíte.

vyzivne
hodnocení

0x

Zavlejte ex ( nepište mu), že má čas do konce měsíce uhradit chybějící měsíc a nebo jde k soudu a doplatí celý minulý rok.

Proc by mel doplácet cely minuly rok kdyz jak tvrdí nezaplatil jeden mesic.
.
Co tu tak ctu tyhle problemy ohledne výživného dovolím si sprostě rict ze jste ta jedna co ma stesti a jeji bývalý muz platí. I kdyz obcas pozdě, ale snahu má. Byli tu i pripady kdy poslal jednou za 3 mesice 200kc a byl pomalu z obliga...
jenda2*

A mě zase moje bývalá neplatila na syna v mé péči ani floka. Ani soud ji neodsoudil k výživnému, protože měla dítě s jiným a byla na mateřské. Jako by soud bral ohledy na to, že když je muž např. na pracáku, tak nemá ani na živobytí a na alimenty tím méně.

Váš podpis na jekémkoli papíře neznamená pro soud vůbec nic. Důkaz je pouze banka nebo pošta. Pokud ale výživné dostáváte a chcete lží uhradit znovu rok 2016, tak je váš charakter velice pokřivený. Vždy je to vždy 50:50 a ne že muži jsou zmetci a nechtějí platit. Je to i obráceně.

hodnocení

0x

Ptam se jestli jsem schopna uspet u soudu i se zpetnym vymáhánim alimentu pro holku.nebo ho nechat at stale plati zpetne ale porad visi jeden mesic neplaceni.
Kvůli dluhu za jeden měsíc můžete maximálně zkusit exekutora - na žalobu to není:

Tr. z. § 196 Zanedbání povinné výživy

(1) Kdo neplní, byť i z nedbalosti, svou zákonnou povinnost vyživovat nebo zaopatřovat jiného po dobu delší než čtyři měsíce, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok.

Jak si představujete "zpětné vymáhání alimentů"? Že byste žalovala tu částku za loňský rok, na kterou od vás nemá potvrzený doklad? *blee*

figurek*
hodnocení

0x

*alene* No to je síla. Chudák chlap.

Ale k vašemu dotazu.

Známá rada všech advokátů pro lidi ve vašem postavení : Pokud platí, mlčte a mlčte a mlčte a nedělejte mu potíže.

Děláním potíží nikdy nedosáhnete pozitivního výsledku, protože on začne dělat potíže vám.

krtek66
hodnocení

0x

a já na to zas odpovím z druhého konce...ten se však nebude většině líbit...nezkuhrej...buď ráda, že máš co máš a místo stěžování si tady raději jdi do práce a peníze vydělej a netahej z chudáka chlapa...

peníze vydělej a netahej z chudáka chlapa
Dovolím si drobnou poznámku - ty peníze jsou určeny pro dítě. Tedy i dítě toho "chudáka chlapa".

andri*
hodnocení

Tak a ja Vam ted neco reknu.Chudak chlap to fakt neni.Zivila jsem ho 2 roky a tahla jsem rodinu aby vubec holka mela co na sebe a co do huby.Nez mi to docvaklo ze zvladat dve zaměstnáni a byt total od nej fyzicky tyrana a dcera psychicky,kdy on se valel pod autem a vzdy kdyz neco vydelal vrazil to do sebe neni uplne normalni zivot.Dceri koupil k 10.narozeninam fixy a to bylo vsechno co ji kdy koupil Plati aliky kdy se mu zachce a dle zjisteni,plati je jeho otec,dědeček,jen aby 40ti lety chlap nesel sedet.Nema kde bydlet,nikoho nezivi a stara se jen sam o sebe.Jsem uz dva roky zamestnana a o víkendech makam na brigadach,pac v dnešní dobe dceru a me z jednoho platu neuzivim,kdyz ani nemuzu pocitat jestli od něj aliky vůbec prijdou.
Nevim co je to dovolena a veskery volny cas venuji dceri.
Po soude mel muj pritel rozbity auto,predni sklo,12,5tis za to dal.Svazany ruce kdy nesmim bývaleho rozcilit.mlcim a nechám si od nej sr... na hlavu.Dcera se ho boji,nechce se s nim stykat.chci uz mit konečně klid.

Kdo platí výživné vám může být jedno - zvlášť když je placeno až na ten měsíční skluz pravidelně.

Na dceřiny potřeby má otec vyměřené výživné, cokoli pořídí nad jeho rámec je jeho dobrá vůle.

Jestli má dcera potíže při kontaktu s otcem, podejte návrh na změnu styku s dítětem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]