Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Průkaz ZTP - přerušené řízení

Od: horakova odpovědí: 5 změna:

Ahoj, mám nemocnou maminku, žádali jsme na úřadu práce o přiznání 2. stupně ZTP, podle podkladů od lékaře plně dosahuje na 2. stupně pro osoby se zvláště těžkým postižením, usnadnilo by to život i mně, jelikož musím maminku všude vozit, hlavně k lékařům. Dnes přišlo jakési rozhodnutí z úřadu práce, že přerušují řízení o přiznání průkazu osoby se zdravotním postižením.

Odůvodnění bylo následovné: Úřad práce České republiky - Krajská pobočka v *****. Kontaktní pracoviště ******** přerušuje řízení o přiznání průkazu osoby se zdravotním postižením na dobu, po kterou okresní správa sociálního zabezpečení posuzuje zdravotní stav žadatele o průkaz. Rozhodnuto bylo z moci úřední. ...proti tomuto usnesení se nelze odvolat.

Chápete z toho někdo ten důvod, proč bylo řízení přerušeno, dokáže mi to někdo více zasvěcený vysvětlit a poradit, co máme dělat, máte někdo zkušenosti? Děkuji každému za pomoc :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dahlia
hodnocení

4x

Nemusíte dělat vůbec nic, jen čekat. ÚP musí počkat na vyjádření OSSZ. Jejich revizní lékař bude dle doložené zdravotní dokumentace posuzovat stav Vaší maminky. Je možné, že si ji pozvou k tzv. komisi. Musí dle zdravotního stavu zhodnotit, zda vznikl na průkaz nárok.
Až ÚP obdrží vyjádření z OSSZ přijde Vám domů dopis, že pokračují v přerušeném řízení a poté mají tuším 15 (možná 30) dní na rozhodnutí o přiznání/nepřiznání.

hodnocení

4x

to je proto, že na úřadě nestihají...nic nemusíte řešit, může být prodleva třeba několik měsíců, nic s tím nenaděláte

horakova
hodnocení

Moc Vám oběma děkuji, uklidnili jste mě. Přeji Vám hezký den :)

lidus*

Je to přesně tak ale já nechápu proč se tak vyhazuje za papír a poštovné, nejdřív dopis o zahájení, pak dopis o přerušení a pak zase o znovu zahájení no a nakonec rozhodnutí.

ztp

To posílání dopisů je proto, že od podání žádosti má ÚP na to 30, dní aby vám odpověděl. Nemůže vám odpovědět neboť nemá vyjádření OSSZ, proto musí řízení přerušit, aby nepřekročil 30ti denní lhůtu . Doba přerušení může být libovolně dlouhá..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]