Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,manžel dostal návrh na lázně na křížek.Je sice mobilní,ale daleko nedojde ani s holí a ani s chodítkem,navíc musím hlídat,aby si vzal léky a píchnul si inzulin,určitě by si nepamatoval jaké procedury má absolvovat.Proto chci jet s ním,nevíte někdo jak je to s platbou?Jak je to s bydlením?
díky za odpovědi
obrátit se na pojišťovnu a pokud ta nenazná že je to nutnost, tak asi jen za svoje. Ubytování ůžete zkusit ojednat při vyřizování manželova pobytu v lázních...
Pokud moje zkušenost sahá, doprovod do lázní s pacientem dostal další člověk pouze tehdy, pokud pacient byl držitelem ZTP/P. V tom případě byla průvodci hrazená strava a ubytování, na procedúry nárok neměl.
Když jsem pobývala v lázních, jel tam s pacientkou manžel. Paní také špatně chodila, po operaci kolene. ZTP/P ale neměla. Pán si zaplatil pobyt a stravu jako samoplátce, byl ubytovaný společně s manželkou. Na 4 týdny ho to prý vyšlo kolem 20 tisíc. V každých lázních je to ale asi trochu jinak.
Ale, jak se svěřoval, prý se tam hrozně nudil. Paní "běhala" po procedúrách, měla tím zaplněné celé dny. Kromě neděle prý nebylo dne, aby se jeli někam podívat /měli auto/. Sám nechtěl a ona nemohla. Nebyl z toho pobytu nijak spokojený. Jaga.
Jinak i v lázních je dost sestřiček a pokud se nahlásí, že pán má potíže s pamětí a myšlením, léky i injekce mu bude personál dávat. A budou ho mít pod dohledem.
Díky,též mám strach,že se tam budu nudit,ale co by člověk neudělal pro manžela že?Pokud je to tak jak píšetebyla bych ráda,kdyby mohl jet sám,potřebuji si také odpočinout.
Byla jsem v lázních 2x, ale nikdy jsem nzaznamenala, že by sestřičky něhoho vodili na procedůry, sestra měla místnost v 1 patře u ordinace, pokud někdo potřeboval, mohl tam zatelefonovat nebo dojít, ale doprovod na procedury nebo dohled, aby klien užil léky tam opravdu neexistoval. A protože rozvrh vyjel z počítacě a i já, tehdy 50 letá žena s PC gramotností jsem měla co dělat, abych vše stihla, jak má být a byla všude na čas a dobře. Vynechání procedury znamenalo řízení u lékaře a event. vyřazení z lázní. To, co popisujete, je vlastně celodenní asistenční služba s pacientem pod dohledem a to tam nemají. Vidím to na jediné řešení, abyste jela s ním.
Manzelka bude zadat VZPo lazne na pohybovou komplexní léčbu.Nechce jet sama - věk 82let s věkovými problémy. Pokud bych ji jako manžel doprovázel-87let-bez léčení, tedy jen ubytování a stravu, kolik budu platit např. ve Františkových lázní za 21dní, nebo jaký příspěvek mi poskytne VZP, když jsem nikdey v lázních nebyl?
I doprovod si může zažádat o lázeňskou léčbu.Nemocnému zaplatí pojišťovna vše,kromě lázeňské taxy.Doprovod si hradí ubytování a stravu(mohou být v pokoji spolu)podle možností a vlastních chorob pojišťovna uhradí procedury.V tomto věku už praktický i odborný lékař nějaké choroby k léčení napíše.Ve Frantovkách může úhrada za tři týdny příspěvkové péče stát kolem 15 000Kč.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.