Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, to je ukázková plíseň - vše vyhodit. Je to nezdravé a okurky budou asi hořké. Zdravím!
vokurka - fakt je, že píšete o kvaškách a na obrázku jsou vidět nahoře bubliny. Já bych to bílé odebral a vyčkal - a potom také ochutnal. Vyhodit lze i později.
Správné kvasení probíhá bez přístupu vzduchu. Kvasinky produkují CO2 a za normálních podmínek kyslík vytlačí. Máte sklenici moc plnou, pěna zvedla víčko, které už pak netěsnilo. Proto se nahoru nedává víčko ale jen dřevěné klátky a ty se zatíží. Navíc vše má probíhat ve tmě, tam plísně taky nerady rostou. Opláchněte, udělejte nový lák, přidejte kopr, kmín, hroznový list a jede se dál.Nakrájené okurky nevadí ale na správný šmak by byla lepší nádoba aspoň 10L, dřevěný soudek nebo kameňák.
vokurka: fúj.Takto se to nedělá.To nejsou kvašáky ale blééé sračka už od pohledu.Nakrájené okurky.
Jestli těch okurků máte dost a nikdy jste to nedělal,tak začněte např. od tohoto jednoduchého receptu např:
Tohle vyhoďte a hlavně důkladně vymejte ty sklenice a nechte je vyschnout a začněte znovu.
Svůj recept si potom musíte najít sám.Já tam třeba dávám malilinkatou pálivou nakrojenou na povrchu feferonku místo křenu.
PS: ty sklenice stačí strčit do trouby na 200 stupňů na pár minut.
kde bych sháněl listí z višně - zkusil bych visen
Treba v botanicky zahrade botanicka.cz/... (mozna i ta sakura by fungovala kdyz nemaj jinou).
Nelíbí se mi to a vyhodila bych to. Močáky nebo kvašáky dávám do keramického soudku. Dávám je celé, nekrájím, popíchám je vidličkou. Prokládám koprem, vinným listím a višňovým listím. Přidávám křen, česnek ale ne.
Zalévám převařeným vlažným nálevem - voda s přídavkem cukru a soli. Pro lepší kvašení je možno přidat krajíc chleba, lépe a dříve to vykvasí. Jaga.
Zapomněla jsem dodat, že okurky v soudku utěsním prkénkem a na něj menší dlažební kostku /dobře vydrhnutou/, aby okurky neplavaly.
Ahoj, už je to nějaká doba, kdy jsem sem tento příspěvek přidal. Nyní jsem kvasil okurky znova a ten bílej škraloup se mi objevil znova. Nechtěl jsem to jen tak vzdát a tak jsem začal pátrat po příčině. Nejdená se o plíseň, ale o takzvaný křís. Anglicky nazývaný kahm yeast. Je to škraloup, který vytváří trochu jiný druch kvasinek a není na závadu. Tak jen pro info.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.