Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo volá z neznámého čísla?

Od: sokia odpovědí: 16 změna:

Dobrý den,
jde zjistit, kdo mi volá nebo volal z neznámého čísla? Číslo se nezobrazí, je skryté. Nevím jestli to jde zjistit třeba přes operátora nebo tak nějak.

Nevíte, kdo používá taková čísla? Někdo mi říkal, že třeba Policie. Mám povinnost takový hovor zvednout?

Děkuji

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

suchy*
hodnocení

1x

Legálně a oficiálně takové číslo občan nezjistí,operátor to samozřejmě ví,ale sdělí max Policii.Jinak ze skrytého čísla volá PČR a nebo ten kdo si to nastaví na telefonu...

mot
to neni pravda, na pozadani to operator sdeli za poplatek.
o2.cz/...
neplati samozrejme v pripade, ze cislo volajiciho v signalizaci chybi, coz se napr u hovoru ze zahranici stava..

hodnocení

1x

Nejste povinný zvednout žádný hovor. Ovšem vzhledem k tomu, že může jít o vážnou věc (například od té zmíněné plicie), není to rozumné.

Takto skryté číslo nikde nezjistíte. Proto je skryté.

Jak už bylo napsáno, nejste povinni zvednout žádný hovor. Já už ze zásady žádná skrytá čísla nezvedám, přijde mi to podobně hulvátské, jako pořvávat po někom skrytý za rohem. Je pravda, že ze skrytých čísel volá i Policie, ale ti dobře vědí, že mnozí lidé skryté čísla ignorují, proto, když o něco jde, volají z normálního founu. To nemám z doslechu, měl jsem poslední leta dost hovorů od Policie a nikdy nebyl problém.

mot
mate podivne zasady. na pevne lince jste drive take zadne hovory nezvedal? :)
lik

Dnes je jiná doba.

mot
v cem je jina doba ve vztahu k zvedani telefonu?:)

Jiná je v tom, že v dnešní době volávalo mnoho státních institucí ze skrytého čísla, ale zjišťují, že to mnoho lidí nezvedne, tak se vracejí k zobrazování čísla. Dříve se tomu říkalo omyl, ale dnes jsou to různí vnucovači něčeho a kvůli tomu mnoho starších lidí nezvedá ani neznámé zobrazené číslo (což dělají správně). Nejhorší je, když člověk někam volá a po pár minutách zazvoní telefon a telefonní automat se mně zeptá, jak jsem byl spokojený s jejich službami?*zed* Také skrytá čísla nezvedám.

To mot:

Nikoliv. Celou dobu, co pracuji jsem používal a používám telefon denně pro komunikaci se zákazníky, kteří mi volají - jde o desítky hovrů denně. Dříve bylo jaksi nemožné zobrazit číslo volaného - možná jste si všiml, že dřívější pevné linky neoplývaly displejem...

A nepopírám - možná má zásada někomu může připadat podivná, ale držím se jí a vše funguje k všeobecné spokojenosti. Aspoň žádný ze zákazníků, či kdokoliv jiný si nestěžoval, že jsem mu founa nezvedl, poldy jsem při sepisování protokolu upozornil, že skrytá čísla neberu a taky se z toho nezkáceli do mdlob. Když potřebovali doplnit svědectví, tak zavolali naprosto v pohodě. Takže možná mám podivné zásady, ale rozhodně nejsem otrokem mobilu a vybírám si, komu founa zvednu - což se týká takřka všech, můj blacklist je vcelku krátký a skryté volání asi nepoužívá až tolik lidí...

doplněno 08.08.17 13:13:

Tak ještě jednou - a budu psát pomalu : Dříve nebylo možné identifikovat volajícího už při vyzvánění telefonu, zatímco dnešní telefony zobrazují číslo volaného na displeji, připadně pokud je dotyčný v kontaktech volaného zařízení, zobrazí i jméno, případně třeba i xicht, pokud jej má u kontaktu. Takže pokud někdo záměrně skrývá svou identitu, beru to jako určitý pokus skrýt se, potažmo vystupovat anonymě. A to mi vadí, proto s takovými lidmi nekomunikuji.

Už? Docvaklo?

mot
ano,driv se cislo nemelo kde zobrazit a nikomu to nevadilo. na mobilu to zacalo lidem strasne vadit a hovory nezvedaji. ano prijde mi to podivne. kdyz vam nekdo vola z cisla, ktere nemate ulozene,tak je to uplne stejne, taky nevite kdo to je.
danys*

Stejně vás ten stihoman jednou dostihne! *smich*

mot
taky zkusim psat pomalu. drive jste nevedel kdo vam vola a bez problemu jste hovor prijmul. ted s tim mate strasny problem,ze vam vola asi vyderac nebo co. treba to volajici nevi, ze vola se skrytou identitou. to vas nenapadlo,co?(at uz spatnou obsluhou telefonu, nemoznosti ovlivnit nastaveni,ztratou identifikace pri prenosu...) chapu,drzite se svych znalosti a dal nevidite. ale aspon to zkuste.
pokud vam volajici chce prozradit svou identitu,rekne vam to po prijmuti hovoru at uz vola ze skryteho cisla nebo ne.

Na domácí pevné lince dříve také ne vždycky - proč bych měla? Služební telefon je samozřejmě něco jiného.

hosman*
hodnocení

1x

Zásadně skryté číslo nezvedám. Nevím proč by měl ten druhý člověk vystupovat anonymně. Když se prostě nechce odhalit, tak má smůlu.

hodnocení

0x
Ze skrytého čísla mi naposledy volala má obvodní lékařka, aby mě přeobjednala. I policie používá skryté číslo-také se nám stalo. Povinnost samozřejmě nemáte, ale pokud hovor nezvednete, nezjistíte, kdo Vám volal, alespoň já o takové možnosti nevím.
doplněno 08.08.17 08:49:

Kdysi policie našla manželovu vizitku ve věcech zavražděného a manželovi policie volala ze skrytého čísla.

slon
hodnocení

0x

Ze skrytého čísla mi přijde hovor ze zahraničí, ale o tom vím, protože jsem ho chvíli před tím prozvonil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]