Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povinnost úředníka odpovědět na dopis

Od: antoninsamek odpovědí: 10 změna:

VYSVĚTLENÍ Poslal jsem před měsícem starostovi města dopis mailem ve věci jím v tisku vychvalovaného komfortu nově zbudovaného autobusového nádraží. V dopise jsem popsal závažné nedostatky zvláště pro starší občany a invalidy, navrhl jsem částečné řešení. Druhou částí dopisu byl dotaz, zda bude podobně jako v jiných městech u nás zavedena dopravní služba pro staré občany a invalidy pro možnost individuální přepravy do zdravotnických zařízení a zpět za garantovanou cenu, protože taxi jsou zvláště v dopoledních hodinách nedostupná a na předepsání léků není povinnost zajistit sanitku.

Protože se jedná o záležitost týkající se řady nemohoucích osob, poslal jsem otevřený dopis mailem a rovněž rozeslal na Svaz invalidů a další klíčové osoby, aby bylo zřejmé, co se na městu požaduje.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Internetová služba, která vám z pohodlí vašeho domova či kanceláře pomůže zjistit, co dělají státní instituce.

infoprovsechny.cz/...

iz*
hodnocení

0x

Měl jste poslat doporučený dopis, datovou zprávu nebo e-mail podepsaný zaručeným elektronickým podpisem. Na běžný e-mail nejsou úředníci povinni reagovat.

Četla jsem zdůvodnění, že v případě běžného e-mailu není ověřeného odesilatel zprávy ani příjemce odpovědi (úředník by neměl potvrzeno převzetí). Někteří úředníci odepíší, ale není to jejich povinnost.

Navíc je doba dovolených...

jirka20
Email mohl klidně skončit ve Spamovém filtru.
Doporučuji datovou schránkou.

hodnocení

0x

Kašlou na to, psala jsemxdo Botanické zahrady v Praze postupně pracovníkům a enodepsal ani jediný

hodnocení

0x

Mám dojem, opravdu jen dojem, že na otevřený dopis se odpovídat nemusí. Napište "zavřený" dopis radě města.

Ještě v roce 2011 jsem pár měsíců pracovala pod městským úřadem. A právě těch posledních několik měsíců byl úřad pod jakousi "kontrolou". Do budovy vstupovali "špehové" a zjišťovali, jak na ně úředníci reagují. Jestli pozdraví, jestli zodpoví položený dotaz. Také telefonovali a kontrolovali, jestli se úředník představil, jestli pozdravil, jestli odpověděl na dotaz. Posílali i maily a zase vyhodnocovali, v jaké době odešla odpově´d a jestli odpově´d za něco stojí. Tato kontrola měla svůj název, snad "mystic client", už nevím. V té době se podobné kontroly prováděly na mnoha úředech. Většinou dopadaly uspokojivě. Nevěřím, že by se od té doby situace radikálně změnila.

rade

Jmenuje se to mystery shopping a probíhá to běžně i v dnešní době. Vedení úřadu poté dostane vyhodnocení na xx stran.

len*

Pokud zmíněné kontroly dopadly "většinou uspokojivě" ( tedy na čtverku? ), tak se jedná o situaci ne zrovna povzbudivou.

Zkušenost řady dalších lidí je mnohem horší. Buď nereagují vůbec nebo odepíšou nějaké formální ptydepe a podstatu otázky nezodpoví. Opakovaně ověřeno na obecních a finančních úřadech, inspektorátu práce, hygieně, úřadech práce, ba dokonce i policii.

Základní snahou je spíše krýt zákulisní mafiány, mlčet ke korupci, poškozování životního prostředí interpretovat jako veřejné blaho, z občana dělat blbce, z nezaměstnaného lenocha, atd.

hodnocení

0x

E-mail není dopis - máte chybu v nadpisu.

len*

E-mail je i z pohledu zákonů a norem dopis. Jen psaný elektronickou formou.

E-mail není a nemůže být dopis. Je nepodepsaný a neuzavřený. Je to něco, jako lísteček připíchnutý na nástěnce.

E-mail používají rozumní lidé pouze k předávání reklamních sdělení nebo upozornění na zprávu v jiném - bezpečnějším - informačním kanálu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]