Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyšetřeni DPPG

Od: rubko odpovědí: 9 změna:

Zítra jsem objednaný k cévní doktorce na nějaké vyšetření DPPG a zajímalo by mne co to to vyšetření je a jak to probíhá,. V internetu jsem ohledně toho našel, že by se mělo jednat o vyšetření funkčnosti svalové žilní pumpy dolních končetin a že se to provádí pomocí nějakého fotopletysmografu. Protože nejsem lékař a v něčem takovým se vůbec nevyznám a ani jsem se s tím ještě nikdy nesetkal tak bych rád získal ohledně toho nějaké informace od lidí kteří už toto vyšezřeni absolvovali nebo ví o tom něco víc. Toto vyšetření by mělo trvat asi cca 15 minut.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zkráceně Dopler sono. Na lehátku v trenýrkách, lépe ve slipech, bez ponožek. Lékař nanese na místa žil a tepen gel a přiloží, nevím jak se to jmenuje, vyšetřovací přístroj na žíly a tepny ve slabinách, ve výši kolen a kolem kotníků. Velký přístroj zobrazuje a také vydává neuvěřitené zvuky, jak krev proudí. :-D

doplněno 08.08.17 06:43:

Rubko, fakt jsou neuvěřitelné. Napište pak. :-D

doplněno 08.08.17 19:55:

Tak to máte za sebou. K čemu došli? Dostanete nějaký stent?

rubko
hodnocení

babkazov: Děkují za odpověď. Na ty neuvěřitelné zvuky jsem zvědavý. :)

doplněno 08.08.17 19:34:

babkazov: Byl jsem na ty zvuky zvědavý, ale bohužel kromě slabého občasného zapípáni jsem neslyšel nic jiného neuvěřitelného. :( To vyšetřeni mi dělala sestra malým přístrojem (malá bílá krabička která by se vešla i do kapsy) položeným na stole a zapojeným do počítače. Od toho vedl kablík s malou sondou kterou mi přitlačila a upevnila k noze z boku nad kotníkem. Nohou jsem pouze musel pohybovat tak jak mi mluvila. To se opakovalo i na druhé noze. Vše proběhlo v sedě bez nutností vysvlékání. Měl jsem ¾ kalhoty a tak je stačilo pouze trochu vyhrnout. Doktorka mi pak ještě ve stoje prohlédla nohy pohledem a ohmatáním, napsala zprávu a recept a mohl jsem jít.

To co jsi popisovala je vyšetření USG (ultrazvuk) a cévní doktorka mi to dělala před dvěma měsící. Vyšetřovala mi tím celé obě nohy ze všech stran odspodu až nahoru.

doplněno 08.08.17 23:36:

Doktorka došla k nějaké hemodynamické insufixienci na jedné noze středně významné II st. a na druhé lehce významné 1 st, To jsou ale pojmy ve kterých já se vůbec nevytnám. Stent - co to je?

rubko
hodnocení

Oprava: Místo insufixienci mělo být insuficienci. Bohužel tento zmetkový systém fóra to jinak neumožňuje opravit a dokonce ani vložít jako doplnění. Asi proto aby to bylo co nejméně přehledné. :(

Rubko, vůbec není důvod rozčilovat se nadávat na systém poradte.cz. Vždyť o co jde? Že jo! *mir*Krásný den z Ostravy *pusa*

rubko
hodnocení

O co jde? Přece o to, že toto fórum Poradte.cz dělá člověk který nad tím vůbec nepřemýšli co a jak dělá. To by už ale bylo na samostatnou diskuzi někde do volné diskuze kde by nám to tam admin téměř určitě uzamknul nebo smazal. Zde jsme s tím bohužel tzv. OT. *ee*

"Insuficienece" je slabost nebo nedostatečnost. Ve spojení "hemodynamická" se pravděpodobně jedná o snížený průtok krve - a jednou z možností úpravy může právě ten "stent". Velmi zjednodušeně řečeno se jedná o "trubičku", která žilní řečiště udrží průchodné.

Tohle je ovšem jenom vysvětlení pojmů - všechny ostatní údaje byste měl obdržet od ošetřující lékařky, včetně vyjasnění vám neznámých názvů.

rubko
hodnocení

jedubabicka: Děkují.

09.08.17 12:05

Není zač :)

rubko
hodnocení

Já myslím, že výjimečně je zač.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]