Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jeli byste na dovolenou do Hurghady

Od: jaryx odpovědí: 35 změna:
Máme nyní na příští týden nezávaznou rezervaci do Egypta-destinace Hurghada. Nyní,není z čeho si vybírat,last minute téměř na toto léto není a většina zájezdů k moři je vyprodána. Paní v CK.nám řekla,že ještě pár letenek do této destinace by měla. Trochu se mi to zdá podezřelé až paradoxní,že by bylo snažší získat něco s all inclusivem v této destinaci, než vyprodané evropské destinace Řecko nebo Bulharsko jen s polopenzí a ještě s vyšší cenou.Když jsme viděli fotografie z katalogu Hurghady,tak tam mají krásné hotely s pěknou zahradou plné palem a květin.To all inclusive se podle nás rozhodně vyplatí,než by jsme si museli dokupovat jídlo a pití v Řecku za eura.Tam je draž. Ale přesto,je zvláštní to podsouvání prodejcem zájezdů jen jedné destinace.Připadalo nám,jako by nás chtěla přemlovat,když o ostatní destinace se musí vyvinout mnohem větší úsilí a je téměř nemožné něco v plné sezóně najít.Ptali jsme se i na bezpečnostní situaci v Egyptě a ujištovala nás,že bezpečnostní situace v letoviscích Rudého moře je naprosto klidná a vše je okolo hotelu přísně hlídané a monitorované.Přesto i naši příbuzní nám tuto oblast rozmlouvají a tvrdí,ze cestovky často mlží o tom co se děje a tváří se,že je vše vpořádku. Je podle Vás Egypt-Hurghada bezpečná a stojí za to tam jet na klidnou dovolenou s dětmi?

35 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Do Hurgady bych především nechtěla v tomto ročním období.

Byla jsem tam v roce 2004 na konci května. I když jsem věděla, že letím za teplem, bylo toho tepla příliš. Dala jsem se do řeči s jedním místním průvodcem a dozvěděla se, že nejlepší termín pro dovolenou v Egyptě je plus mínus únor. Zejména v případě, že se člověk chce podívat i po památkách. Já se vydala na výlet do Údolí králů a musím říct, že jsem chvílemi měla pocit, že se živá domů nevrátím. Vedro bylo strašlivé. Květnové vedro jsem přežila, ale červencového a srpnového bych se opravdu bála. Navíc s dětmi.

Že si nevymýšlím, přidávám odkaz:

invia.cz/...

jaryx
hodnocení

Ano, nikdo nic nemůžeme vědět dopředu, kde co se stane, tím ani cestovky. To jim nemám zazlé. Ale vadí mi, když už vědí o něčem takovém jako první, přes jejich delegáty, kteří jsou na míste co se tam odehrálo a novému klientovi to zatají a ještě řeknou bezpečnosti situace je klidná, jen proto, aby neodradili klienta od koupi zájezdu a utržili zisk. Měli by nabídnout méně rizikovou destinaci jako náhradu. Nebylo by vhodnější říci diplomatickou větu klientovi typu " je to na Vaše vlastní riziko, odehrál se tam incident, ale raději bych Vám doporučil klidnější destinaci, jak chcete Vaše volba" Řeči typu máme to pod kontrolou, nemusíme se obávát, na popřeží Rudého moře je klid je mystifikace, jak Jan Papež z Asociace cestovních kanceláří tvrdí v televizi. Proto též většina z Vás tady má zdravý úsudek a do Egypta by kvůli těmto rizikům nejela. My jsme si to nevybrali, jako naši cílovou a oblíbenou destinaci, ale už je vše vyprodané a toto je poslední možnost, jak se s rodinou dostat k moři. Psal jsem sem do poradny na Váš objektivní názor. Jsem za to moc rád a děkuji všem. Došli jsme s po zralé úvaze i s Vašimi názory teď k závěru, že rušíme rezervaci do Hurghady a vybereme raději tuzemský zájezd. U nás je též krásně i bez moře :)

iz*

Kolik znáte zaměstnavatelů, kteří by za tuto větu zaměstnance nevyhodili? Zaměstnanci CK pouze plní pokyny zaměstnavatele. Jejich informace je nutné ověřovat z více zdrojů → tak, jak to právě děláte.

V hotelových komplexech asi bezpečno bude, ale mně by hrozně vadil pocit, že nikam nesmím/nemůžu. S dětmi bych tam neela/neletěla.

hodnocení

1x

Nejel. Ne pro to, že je tam nějaké vyšší riziko nebezpečí, než u Mácháče například. Ale mě se nelíbí být zavřený v komplexu, kolem kterého jsou jinak jen písek, šutry a slaná voda, a kde se čepuje v All In hnusná a k tomu teplá břečka místo piva.

doplněno 15.07.17 11:53:

jaryx: Pivo je tam rozhodně hnusné, mnohdy teplé. Co se týče bezpečnosti, tak jak říkám, není to větší riziko, než když tě někdo přepadne u nás. A možná i menší. Mě se ta lokalita prostě nelíbí-osobní názor, byl jsem v Sharmu. Mě se líbí evropské luhy a háje :)

doplněno 15.07.17 11:56:

Samozřejmě tam mají i světové značky piv, ale za cash a ne v AI. Tam čepujou vodu z vytírání podlahy.

jaryx
hodnocení

Takže mám tomu rozumět,že all inclusive v Egyptě není zase až tak kvalitní jídlo a pití,že bychom si na tom pochutnali a chodili víckrát do fronty,jak se uvádí v katalogu i dortíčky,palačinky, zmrzka.Táta má rád stejky na grilu a dobré pivko.Byl tam někdo z Vás a můžete zhodnotit,jak jste byli se stravou spokojeni?

Včera se tam něco přihodilo. Nejela bych tam ani zadarmo. novinky.cz/...

doplněno 15.07.17 09:17:

Jaryx, zeptejte se přímo jich. Jak to mám vědět?

jaryx
hodnocení

Proč ale prodejci zájezdů tvrdí, vše máme pod kontrolou a je bezpečno tam,když se tu dozvídám pravdu,co se děje.Oni cestovky neupozornují klienty na tyto události a nenabídnou jinou destinaci jako náhradu v případě nebezpečí? Spolupracují CK.s MZV.?Tak mne to připadá,že nic nevědí a dál nabízí zájezdy,jako by nic.To mne zarazilo teď, jak tu někdo napsal o té včerejší strašné události.
fiser22*

ono je bezpečno a bezpečno, chtějí prodat co mají nasmlouvané, mají toho docela dost, a že ten jeden útok? však je pobodaná jen jedna paní a zbytek lidí jsme přesunuli jinam... ono úplnou bezpečnost vám samozřejmě nezaručí nikdo, ale do arabských zemí bych rozhodně nejel když se podíváte co vše se tam děje, tu někdo se samopalem v letovisku, tu s nožem... jako ano, relativně bezpečno tam být může, ale proč si zvyšovat šanci že se to stane zrovna mě tím že tam pojedu..

A to že cestovky říkají že to mají pod kontrolou je blbost sama o sobě, nikdo nikomu nevidí do hlavy a neví kdy mu rupne v kouli... samozřejmě se to může stát i v Evropě ale ta šance je poměrně o dost nižší

doplněno 15.07.17 09:20:

a k původnímu dotazu:

Trochu se mi to zdá podezřelé až paradoxní,že by bylo snažší získat něco s all inclusivem v této destinaci, než vyprodané evropské destinace Řecko nebo Bulharsko jen s polopenzí a ještě s vyšší cenou
není to tak paradoxní, protože skoro každý raději zvolí evropské letovisko ač za dražší peníze nebo s polopenzí, protože má menší šanci že se mu tam něco stane... no a ty egypská, turecká, a další letoviska se pak samozřejmě snaží nalákat klientely lepšíma službama atd. za méně korun

hodnocení

1x
Jel bych v pohode.
Ze jsem v hotelovem komplexu nevadi , je tam vse , bezpecno a nic vic nepotrebuji.
Pobodat me muzou , pred barakem , nebo v Praze , fetek tam je dost.
Egypt ma obrovske hotely a hodne velke kapacity. Ktomu kazdy ma strach a ted je trendy evropske dovolene , nez afrika.
Ano dovolenky na posledni chvili jsou tento rok hodne vyprodane , neb venku v CR je tento rok leto nestastne , dost prsi , bourky , tak banda kupuje na posledni chvile dovolenky.
Jih Italie , Recko atd... Kvuli imigrantum , tez zadna slava , na mallorku nema kazdy a bulharsko neni nafukovaci.

hodnocení

1x
Zdravím. V Egyptě jsem byla 7x, byla to moje srdeční záležitost. Tak nádherné moře se nevidí a to mám srovnání s Karibikem, Brazilií, Thajskem.. Není pravda, že je tam all hnusné, aspoň za mě nikdy nebylo, vynikající jídlo, zákusky, pití. Vždy jsem si tam užila hlavně ryby, které upravovali na jedničku. Pivařka nejsem, to nemůžu posoudit. Ale musíte mít na paměti, že v Egyptě není 3* hotel to, co jsou 3* v Evropě. My jsme vždy byli v 5*, jednou myslím ve 4. Vždy super a bez připomínek. Naposledy jsem byla před 4 roky, z toho už jsem neměla 2x příjemný pocit, protože zatím co dříve byla všude ochranka, po svržení Mubáraka už ne. Z toho důvodu už se 8 Egypt konat nebude, stejně tak Tunis a Turecko.Cestovky lákají na nízké ceny bez ohledu na to, že hrozí větší nebezpečí, než v jiných destinacích. Před týdnem se Papež za asociace cestovního ruchu v televizi rozplýval, jak je v těchto zemích bezpečno, že tam nic nehrozí a víme, co se stalo včera. Je spousta lidí, kteří tvrdí, že semlít se v dnešní době může něco kdekoliv, což je pravda, ale já osobně bych vybírala destinace, kde ta pravděpodobnost není tak vysoká.Za mne teda opravdu ne. Ani zadarmo.Pokud se chcete něco víc dozvědět, navštivte: egypt.orbion.cz/... se čile diskutuje o všem možném.
jaryx
hodnocení

Dobře,chápu že tam mají dopředu nasmlouvané hotely,ale lidské zdraví a život je snad prioritou c.1.
iz*

Ano. Pro normální smrtelníky a pro ty, kdo na tom nejsou "zainteresováni" finančně.

hodnocení

1x

Egypt pro nas uz skoncil.Byli jsme za ta leta 6x,,s nem.cestovkami,all inkl.super,5* hotely,nikdy problem ,Rude more nadhera -snorchlovani,ale pobyt pouze v hotelovem arealu uz ne,je to cim dal horsi a vcera tam nejaky vypatlanec ubodal 2 nemky,sel jen po cizinkach,stat se muze vsude neco i doma, ale umyslne drazdit hada bosou nohou?To nemusim.a ted ty vedra tam jsou silene!S detmi bych to neriskla.

hodnocení

1x

Není to o níc větší risk než jet jinam, po světe běhá spousta teroristů, viz evropské metropole. A ze statistiky, v Egyptě bylo zatím méně obětí než v Evropě.

To jo, ale ta atmosféra v Hurghadě není dobrá. Ve zprávách to říkali. Lidé se bojí chodit i venku. Nejde o to jestli přežiju já, ale taky o atmosféru. A nechtěla bych být ani svědkem teror. útoku. Dovolenou bych nechtěla prožít ve strachu a v ponuré atmosféře. Stačí, že se to stane někde poblíž a už tam vládne strach.

doplněno 16.07.17 15:23:

Aspoň je to tam víc hlídané a tím pádem se tam nic snad nestane. Je taky rozdíl jet tam sama anebo s celou rodinou. Čím víc lidí jede, tím míň se bojí.

danys*
Nesmíte věřit všemu co říkají na TV.ho@na. Riziko asi jako všude jinde,jídlo nic moc, moře asi nejhezčí.
ryxigyg

Porovnání Chorvatsko a Egypt.

To že není vidět počet teroristických akcí u Chorvatska není chyba ve grafu. *smich*

Jeli byste na dovolenou do Hurghady

uak
hodnocení

0x

Ne, nikdy bych tam nejel. Florida hezčí.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, stejně je to zvláštní, že u nás se Arabů bojíme, ale do jejich zemí rádi jezdíme . Zdravím!

hodnocení

0x

Nepřenášejte obavy o vlastní zdraví na cestovky. Posláním cestovek je a bude nakoupit v cizině pobyty a pak je prodat zákazníkům. Když je někde opravdu zle, tak ministerstvo zahraničí před cestou varuje. Ale na každý jednotlivý útok se musíte ptát Sibyly. Neznáte ji? On ji nezná nikdo...

Já vás varovala před velkým vedrem. Mnohem pravděpodobnější než nějaký útok bude, že některé z dětí dostane úpal. Ale na toto varování jste nereagovala. Toho se, překvapivě, nebojíte.

V 8,16 se přiznáváte, že máte hlavně zájem o dobré jídlo. Bez urážky, není nic špatného na představě ideální dovolené, kdy se bezpečně pohybuji od teplé vody k plnému stolu. Pak radím některé maďarské termální lázně.

dovolena

Ne - nejezdit !

Plně souhlasím s termály v Maďarsku. Vyžití i pro děti je vynikající. Vyzkoušeno máme asi 70% Maďarských termálů a zatím nejlepší se nám jeví Sárvár, z kterého jsme se vrátili před týdnem. I nyní na slevových portálech jej nabízení s značnou slevou. Je to kousek cesty po dálnici, z Brna asi 240 km.

A co teprve faraon, ten může mít pro dítě fatální následky. Já jsem ho ze 7 pobytů chytla přes veškerou opatrnost 2x. Rozhodně není možné jíst tam všechno, co hrdlo ráčí, ale trochu přemýšlet a vybírat.

hodnocení

0x

Klidně tam jeďte, pravděpodobnost, že se tam něco stane je tisíckrát menší než když vás do deštníku zasáhne blesk. Přesto se to stalo, stejně jako, když vás v Bulharsku odnese proud a utopíte se. Neštěstí se stávají a někteří i ve sportce vyhrají. Někdo tomu říká osud, jiný karma. Můj názor ... je to pech a když budu brát ohledy na každé nebezpečí, můžu se nechat rovnou zahrabat. A srovnávat termály v Maďarsku s Egyptem? To nejde ani komentovat ... z Afriky na čabajku *smich*

Je to tak. Jeli byste na dovolenou do Uherského Brodu? Před dvěma lety tam jeden magor v restauraci zastřelil osm lidí. A pak sebe.

Ani není nutné někam odjet na dovolenou - cvoka můžete mít i mezi sousedy. Ten ve Frenštátě jich zabil šest.

hodnocení

0x

Dokud si tam neudělají pořádek s těmi náboženskými fanatiky, tak tam nepojedu *stop*

culdabulda1*
hodnocení

0x

- možná tam opravdu nic nehrozí, ale prožívat dovolenou přece jenom v nejistotě a takříkajíc s "mečem nad hlavou" bych nechtěla. Ale zase je to třeba adrenalin a navíc ušetříte, když někteří zbabělci budou pobyty rušit...

doplněno 16.07.17 08:46:

- no - v každém případě - děti se rozhodně bát nebudou, neboť pro děti a mládež vůbec žádné nebezpečí, nebo dokonce snad smrt - ještě neexistuje !

jaryx
hodnocení

Zajímavá věta,ušetříme když někteří zbabělci budou rušit pobyt(culdabulda1).Tomu máme jako rozumět tak,že ty přeplněné a vyprodané zájezdy v hlavní letní sezóně budou klienti rušit kvůli strachu o bezpečnost v Hurghade a CK.,aby opět nalákala nové klienty,tak tuto nebezpečnou destinaci zlevní do last minute? Někde jsme ale četli článek z loňska,že jediní česi se nebojí létat do nejrizikovějších postižených oblastí.Hrají tam roli média,která ráda věci překrucují,zatajují motiv a potom Vám z CK.řeknou bez obav v naprostém bezpečí.Tak kdo,to bude vzdávat a stornovat,budou okolní státy,hlavně němci.Ten poslední incident,nejhůře dopadly němečtí turistky a češka vyvázla se zraněním.

A proč nejedete do Chorvatska? Je to kousek a je tam taky krásně. Jídlo tam mají dobrý.

doplněno 16.07.17 08:53:

Navíc tam není takové vedro jako v Egyptě.

doplněno 16.07.17 09:03:

Není zač.

jaryx
hodnocení

To je dobrý nápad do Chorvatska, díky :)

Chorvatsko je v létě druhé Česko. Pro někoho výhoda, pro mě je to jeden z důvodů jezdit jinam.

jaj12
hodnocení

0x

Do Egypta bych také ráda jela,ale byla bych tam neklidná,dovolenou bych si neužívala,tak jak bych chtěla.Za každým Arabem bych viděla teroristu.

nathien*
hodnocení

0x

Byli jsme tam v polovině května, počasí bylo ideální 30-36C. V tuto dobu tam je prý velké vedro.
Na podzim se chystáme znovu. Jídlo bylo dobré, personal slušný. Nebojím se, to by člověk nemohl nikam.
Vyberte si určitě raději minimálně 4 hvězdičkový hotel a all inclusive je samozřejmostí, budete spokojeni. Mrkněte na recenze hotelu.

hahanaj*
hodnocení

0x

Nikdy mě nelákal Egyt a Tunis- takže bych nejela ani zadarmo

liska*
hodnocení

0x

Jak říkala spisovatelka, právnička a cestovatelka Milena Holcová: Mám mezi muslimy plno přátel, jsou v pohodě, ale kdy se musím mít napozoru, z koho mám strach, to je mladý frustrovaný muž. Obecně, i v nemuslimské zemi. Dodám jen: A že jich do Evropy přišlo!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]