Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je možné si půjčit od firmy, kde pracuji?

Od: dluznik odpovědí: 28 změna:

Ahoj, otázka zní jasně. Je možné půjčit si of firmy, kde pracuji? Mam půjčky a chtěl bych to zaplatit, ale nějak nemám peníze a celou výplatu dám na půjčky a zbýva mi jen se paást na trávě ani nájem nemůžu zaplatit. Je to možné si od ni půjčit? Děkuji za radu

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Proboha a proč se ptáte nás a né firmy? Ano, dřív některé nabízely menší bezúročné půjčky zaměstnancům, ale asi už to neexistuje.

sebod*

ringo, představ si, že existuje. A půjčka je dokonce bezúročná.

dluznik
hodnocení

a je možné si půjčit i když jsem ted nastoupil do práce na neurčito?

iz*

To bude záležet na zaměstnavateli. Předpokládám ale, že nejdříve byste měl šanci po skončení zkušební doby.

Však to píšu. Jen těch firem je asi minimum.

martl
hodnocení

0x
No, když ti půjčku poskytnou, tak určitě. Ale když ti firma nebude chtít půjčit, tak ji nikdo nedonutí.
Ty tvoje problémy jsi měl řešit mnohem dříve, respektive jsi je neměl nechat dojít a do této podoby. Ale každý je strůjcem svého štěstí .
Nejhorší na tom je to, že ti firma od které chceš úvěr určitě nenaseptavala abysis takové dluhy udělal.
Asi ti nezbyde nic jiného, než chodit do zaměstnání a k tomu si vzít ještě brigádu. Cest

ria*
hodnocení

0x

Asi by bylo lepší se zeptat Vašeho vedení, třeba já vím, že by mě šéf, kdybych ho požádala do určité částky založil. Jak to máte Vy - to Vám tady asi nikdo neporadí.

hodnocení

0x

Možné to je, právní nárok není.

dluznik
hodnocení

Splácím každý měsíc asi 13 kč a mám celmově 7 půjček, ted už zbývá jenom 3 měsíce a je hotovo. nešlo by třeba udělat konsolidaci nebo něco jiného si třeba půjčit i když jsem v nebankovním i bankovním regstru? Ty tři měsíce už to nevydržím a mám plat tak 15 tisíc, ted jsem nastoupil do nové práce na neurčito normálně pod firmu ale to mi asi nepůjči n ikdo a kvůli 3 měsícům nevím co se stane, insolvenci nedají tak co bude soud? exekuce? co to znamená mít rejstřík a zkažený život co? nebo jak?

sebod*

Tak insolvence je v Tvém případě hloupost. Co dál? Nastavit si splátky tak, abys to zvládal. A hlavně si zjistit, KOLIK po Tobě věřitelé mohou opravdu chtít. Splatit jim pouze jistinu + úroky dané zákonem. Neplatit lichvu a smluvní pokuty atd. Za půl roku jsi z toho venku *uf*

dluznik
hodnocení

splácím 13 tisíc měsíčně a mám 15 tisíc měsíčně, mám splátky zredukovat na minmum? jistina je částka kterou jsem si půjčil a co úrok? to je co? půjčil jsem si třeba 5000 a musím celkově zaplatit 7500 Kč příklad jedné půjčky, mám 1 bankovní a ostatní nebankovní

sebod*

úrok je to, co zaplatíte navíc. Při půjčce 5000 to je maximálně 1000 za rok . A ne 2500 za půl roku.

dluznik
hodnocení

ale já musím zaplatit 7500 doromady a to nemluvím o ostatních půjčkách, takže platím i to co nemám? To je o hubu

cbvv
Jestli bydlíte u rodičů, tak vám zbylé 2000 na měsíc musí stačit.
sebod*

Ano, splácíte i to, co nemusíte.

mnd®

Tak za tři měsíce nebude ani soud ani exekuce.Domluvte se na snížení splátek a místo čtvrt roku to bude půl roku.Musíte hlavně jednat s těmi sedmi od koho máte napůjčováno.

hodnocení

0x
Vy už jste tady psal cca před 14dny, že? Já Vám doporučil např.praci na pásu v Kvasinách,výdělek velice slušný,práce sice těžká,ale vydelate si. Pokud vím,davaji/dávali solidní náborový příspěvek. Tak s chutí do toho! A už si nepůjčujte.
dluznik
hodnocení

já jsem od slovenska, kvasiny jsou daleko, kolik je ten náborový příspěvek, kolik stojí ubytování?když tolik peněz platím aby mi zbylo se tam udržet, škovný jsem dost, ale nabírají tam ještě?potácím se na pokraji bankrotu nebo už v něm asi jsem je to hrozné

Nevím přesně, kamarád tam před rokem pracoval cca 3 měsíce, dost si vydělal...náborový příspěvek tuším několik tisíc. Zkuste tam zavolat co nejdříve.
mnd®

skoda-kariera.cz/...

těžká práce na netu

dave*
Škodovka
Naborovy příspěvek 12 000
Ubytování 1500

Nic takoveho mi nenabizeli:-/

nikdo*
hodnocení

0x

Půjčku si lze vzít, když ji firma dáva. A to není zdaleka každá a každému. A počítejte s tím, že od určité částky je ta půjčka zdaněná stejným procentem, jakoby jste dostal výplatu. Myslím, že osvobozená od daně z příjmu je půjčka na bytové potřeby. Ale tam musíte zaměstnavateli dokládat účel půjčky.

sebod*

nikdo, to nemyslíš vážně s tím zdaněním půjčky, že ne?

iz*

Myslím, že si Nikdo plete daň z příjmu s úrokem z půjčky...

xy

ne, asi myslí bezúročnou půjčku jako osvobozený příjem , který je od určité výše třeba dodanit

portal.pohoda.cz/...

hodnocení

0x

Pokud ji zamestnavatel nabizi a dohodnete se tak ANO.

hodnocení

0x

3 měsíce? Neřekl bych třeba rok, ale bláznit kvůli 3 měsícům..to je velmi krátká doba na to, aby si někdo bral další půjčky atd! Spíš bych pohledal nějaký přivýdělek, kde se platí hotově na ruku..třeba někdo známý staví apod? a nějak ty kratičké 3 měsíce přetrpěl, i kdybych se měl nějak dohodnout na odkladu nájmu apod. i kdybych se měl pást na louce a ne šaškovat s přechodem do jiné práce-to bych udělal až pak následně, až bych měl klid od půjček.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]