Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Etiketa letní oblek

Od: klepi® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, mám dotaz na všechny co nosí oblek každý den do práce, včera jsme se s kamrádem přeli jak je to s oblekem v létě, vemte si manažera co nosí oblek každodenně, v zimě to chápu, to je v pohodě, ale teď v létě když se teploty někdy pohybují i kolem 32 stupňů, to musí být asi očistec pro všechny, a ještě mít oblek, to je jak sauna ne? proto by mě zajímalo jestli se podle etikety dá volit třeba košile s krátkým rukávem, kravata a kalhoty od obleku?

Já vím, že si každý může nosit co chce, ale přesto by mě zajímalo jak to řešíte vy, aby to bylo alespoň trošku podle etikety?

Předem děkuji,

Václav.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

manazer
hodnocení

5x

Košile s krátkým rukávem se k obleku ani ke kravatě nikdy nenosí, leda manažeři v mekáči. To už si raděj sundej sako a ohrn rukávy. Manažer má v kanclu i v autě klimu tak mu oblek nevadí.

hodnocení

3x

Kravatu ke kratkemu rukavu bych si na sebe nikdy nevzal. A je jedno, jake odkazy na radoby stylisticke web stranky sem kdokoliv da. To se proste takhle nenosi a vypada to blbe a hloupe.

Pokud ovsem nechcete vypadat jako tipicky stredoskolak v tanecnich, maturant nebo podomni radobyseriozni prodejce cehokoliv. To pak je mozne asi cokoliv.

A jak se to dela, aby nebylo vedro?

V kanclu nemit 32, ale klimatizovanych cca 24-25 a to same v aute, do ktereho se vleze rano doma v chladne garazi a vyleze v praci v podzemnich garazich.

Pokud nejmene jedno z toho nemate, pak zrejme nemusite chodit cely den v obleku. Sako odlozite, kravatu stahnete, rukavy vyhrnete, nebo se prevlecete do neceho lehciho a oblek si vezmete pouze, kdyz je potreba.

hodnocení

0x

Bingó.

Trefil jste to.Když jsou v létě horka,tak dle etikety je možné nosit košili s krátkým rukávem,kravatou a kalhotama od obleku.

Přesně,jak píšete.

Pohybuji se v těchto kruzích ;)

doplněno 13.07.17 14:09:

Manažer...nemáte pravdu.Etiketa dovoluje krátký rukáv u košile !

bandi.cz/...

jakvazatkravatu.cz/...

doplněno 13.07.17 15:19:

Ale nosí.Tečka.

majsterjoe*

Nesouhlasím, kravata se rozhodně nenosí ke krátké košili, to že to nosí v mekáči jak je uvedeno, je věc jiná. Ono dokonce se nemá ani sako sundávat a mít na sobě jen košili s kravatou. A propo, když se kupuje kvalitní oblek, pak lze přežít i léto.

@wamp oba tvé odkazy citují stejně, tedy stejný zdroj a dle mého názoru NESPRÁVNÝ

Já to vidím podobně jako u žen s punčochami v určitém prostředí a za určitých okolností - také si je nesmějí sundat (a pařit se v silonkách ve 38°C rovněž není žádné terno). Kravata bez saka opravdu vypadá divně, jako by se člověk zapomněl doobléct.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]