Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zažívání, problem s travenim

Od: lenkaa* odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, prosím Vás poradte mi neco co mi pomuze, uz snad ctyri roky se potikam s ridkou stolici a dost me to obtezuje, uz jsem byla i na gastru tlusteho streva a nic nezjistili, uz jsem uzivala vsechno co normalne kazdy uziva aby mu to stolici zastavilo, nebo alespon spomalilo, od cerneho uhli az k probiotikum a u me to ma opacny efekt, jeste ridcejsi pripad z hustejsim behanim. A tuleva, kdyz jsme vecer grilovali kukurici, tak uz rano jsem ji mela ve stolici, to je nejake moc rychle, ne.? Uz jsem zoufala.. Dekuji za odpoved. :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska*
hodnocení

1x

Doktoři tomu říkají dráždivý tračník. Prostě, že jste takový typ, když vyšetření nic neprokázala. Někdy je to tím, že ve stravě máte něco, např. mléko- to je nejčastější alergen, pšenici nebo tu kukuřici, co Vám sice může chutnat, ale nesedí. Obecně lidé, kteří trpí na průjmy, by měli dlouhodobě užívat vitamin B6 a Zinek. Obsahují je např. kvasnice, klíčky, cereálie, krůtí maso, avokádo, melasa. Zn zvyšuje odolnost střeva, podílí se na tvorbě některých trávicích enzymů . Zinek se vstřebává za účasti vitaminu A. Někomu pomáhá kefír, coby zdroj lactobacilu, mnozí to řeší čajíčkama s šalvějí, mátou nebo černým se skořicí, Poslední dobou se dost psalo v souvislosti se střevy o kořenu puškvorce. Koupit sušený, louhovat přes noc v převařené vychladlé vodě a pak popíjet. Doporučuje se vynechat oves. vločky, že brzdí příjem Zn. A zkusila jste vyhledat dobrého výživového poradce? Nebo výživu podle krevních skupin Jakou máte krevní skupinu? Máte nějaké jiné, nenápadné příznaky? Např. rozpraskaný jazyk, nějaké reakce na cukr.

doplněno 12.07.17 21:25:

Nevím, jestli něco berete, ale preparáty s vysokým obsahem C vitaminu nebo Mg /hořčíku/, také mohou být příčinou průjmů.

vykuk*
hodnocení

0x

Zdravím, já věřím heslu, že "jsme to co jíme"a tudíž vše jen záleží na našich návycích. Teda kromě nějakých vrozených vad.

Zkuste se více zajímat o zdravou stravu. Ale tím nemyslím všelijaké zázračné lidské výrobky. Co vymyslel člověk, tak to je jen na rejžování zisku, neboť u ničeho není a nemůže být žádná záruka pozitivního účinku. Zaměřte se na čerstvou , rostlinnou živou stravu. Tady je jedna zaj/.... Dá se i někde stáhnout. A tady je několik/....

jezbanany
hodnocení

0x

třeba banán pomáhá

liska*
hodnocení

0x

Přečtěte si první článek z časopisu TÉMA z 30.6.2017, letní dvojčíslo 26-27 o střevech a střevní mikrofloře, jak ovlivňuje naše životy.

hodnocení

0x

Já bych změnila lékaře. To Vám ani nic nepředepsala doktorka nebo neřekla k tomu něco?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]