Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

V čem podnikat, kde nalézt díru na trhu

Od: melichar odpovědí: 44 změna:

Ahoj, chtěl bych začít podnikat, ale přemýšlím v jakém odvětví a kde by bylo pravděpodobnější uspět. Potřebuji přijít s dírou na trhu, ale jak takovou díru objevit a kde by bylo možné vydělat miliony? Je mi 23 let a IT je už pro mě asi bohužel tabu, tzakže někde jnde? Poradte.

44 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Kdybych o takové díře věděl, tak už bych ji osobně zaplnil a neradil bych jinému*smich*

lll*
hodnocení

2x

Třeba po funkčním léku na rakovinu je celkem poptávka.

kepler*

Nebo napsat knihu s titulem Kterak snadno a rychle zbohatnout. Kuchařky už moc netáhnou.

hnipirdo*

Ten je dávno vynalezen, a kdyby byl na trhu...farmaceuti by neměli za co žrát!

prazskejpepik*
hodnocení

2x

stavebnictví (kvalita, slušná cena a hlavně spolehlivost).

mateřská školka pro děti do 3let. (vlastní zkušenost).

politik (bez práce hodně koláčů)

hodnocení

1x

Už se to tu párkrát řešilo. Nejde o díru na trhu, ale o to co umíte. V čem jste dobrý. Pokud by byla díra na trhu v kadeřnictví, mohl byste tyto služby nabídnout? Asi ne.

honsa

V tom si dovolím nesouhlasit. Prostě si najme zaměstnance, kterého pověří odborností, všechny firmy na trhu takto fungují.

Aneb "máte vysokoškolské vzdělání? Ne, ale stovky našich zaměstnanců ano"

sametka
hodnocení

1x

Mně chybí mléčné bary s pestrou nabídkou dobrého jídla a pití.

jenda2*

Mléčné bary chybí, protože o ně není zájem. Mít pestru nabídku dobrého jídla a pití by finančně mohl zvládnout ropný magnát. Jinak téměř nikdo. Asi proto tyto obchůdky zanikly.

ctenar
hodnocení

1x

Já když něco hledám na IDOS nebo čtu nějaké články o politice, tak na mě občas vyskočí reklama, že matka samoživitelka našla díru na trhu a teď bere 200.000,- měsíčně.

Zatím jsem neměl odvahu na to vůbec kliknout, jelikož nechci brát 200 tisíc měsíčně, stačila by mi třicítka. Jenže pro mě, jakožto zkušeného technika s mnohaletou praxí, nic není. Holt nejsem matka samoživitelka a nechci se živit pomocí "děr na trhu"... ( Imbecilitu uvedené reklamy už ani nekomentuju. )

mot
pokud pro vas nic neni, tak asi nejste az tak zkuseny technik...

Omlouvám se za odbočení - ale po ránu mě fakt rozesmála představa, že samoživitelky se živí dírou (na trhu, samozřejmě) *smich*

iz*
hodnocení

0x

Každou chvilku tu někdo hledá "díru na trhu". Kdybyste přišel na to, jak snadno takové díry nalézat, možná byste s tím uspěl...

lucka*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Co myslíte tím, že ve 23 letech je pro Vás IT tabu? To mě trochu zmátlo popravdě :)

dave*
Stim že se to nedá naučit

No to máte pravdu, na IT je třeba začít studovat nejmíň od 15-ti. Dneska je IT velmi široká oblast a znalostí které je třeba umět přibívají. I funkce a knihovny se pořád rozšiřují, přibývají další a další věci takže souhlas.

melichar
hodnocení

tak jestli ve 23 letech začnu IT a budu se pokoušet, aby se ze mě stal guru profesinonál, který vydělává několik stovek tisíc ročně na projektech a do 2 - 5 let se ze mě stane milionář s barákem a vlastním autem nedělajícím nic jiného než si jen užívá života tak to asi možné nebude protože je pozdě. Člověk který chce tohohle dosáhnout by to musel dělat od mala, je to nastejno jak fotbalista prví lg nebo virtuos, v tak pozdním věku se to už nedá dohnat

12.07.17 21:48

Blbost.

iz*

Souhlasím s Jethrem, nikdy není pozdě s něčím začít, ale člověk musí opravdu chtít.

Ovšem je potřeba tomu oboru začít věnovat pro obor samý, nikoliv "kvůli miliónům".

Jestli budete hledat stylem, který tu prezetujete, nedopracujete se nikdy ničeho.

Pro zajímavost: Já jsem s počítači začínala o dost později než Vy a dostala jsem se na celkem "slušnou" uživatelskou úroveň. Netvrďte mi, že byste ve svém věku nezvládl víc!

melichar
hodnocení

tak naučit se programovat v 23 letech, to by as nešlo, připadá mi to jakoby mi ujel vlak, s tím už nedoženu ostatní co se tomu věnují od15 let. Ti už mají za sebou velké projekty, aplikace ketré jim vydělaly statisíce, vlastní startupy, to už nedoženu bez absolutně žádných zkušeností a znalostí, to by bylo hodně těžké

Já začal programovat ve 30, na počítačích PC-XT (což je označení, které už nikomu z vaší generace nic neříká). Teď je mi 55 a slušně mě to živí. No jo, ale nemám desítky miliónů...

Místo abys něco začal, myslíš na to, proč to nejde. To není cesta k úspěchu.

kepler*
hodnocení

0x

Zkus něco pohledat na zahraničních webových stránkách: výrobky, služby. Garantuji ti, že najdeš něco, co se u nás ještě nerozšířilo. Nebo tě to alespoň inspiruje. Jen je třeba uvážit, jestli by se pro daný výrobek či službu u nás našlo uplatnění.

paserak*
hodnocení

0x

kup člun a pašuj uprchlíky

hodnocení

0x

posledně jsem sháněl obojek na psa s USB,flash a záložním zdrojem - nesehnal jsem ...

hodnocení

0x

Nechcete zadělávat díry? Třeba na silnicích? Nebo ve zdech? *smich*

doplněno 13.07.17 14:59:

Pokud chcete obchodovat, tak je potíž v tom, že i když vyrazíte s něčím novým, za chvíli konkurence může doplnit svůj sortiment o to co máte vy. Na výrobu zase musíte mít znalosti nebo lidi co ty znalosti mají. Velmi velká poptávka je například po plastových výrobcích, z plastů se dělá skoro vše. Můžete například zkusit vyrábět nehořlavé plastové výrobky do bytu, hlavně pro elektro-účely (takové které splňují normy pro montáž na hořlavý materiál). Na trhu sice jsou ale jsou děsně předražené a dají se hůře sehnat.

Do čeho chcete jít? Do obchodu (distribuce) nebo do výroby?

radan

Ja uz par let shánim relaxacni kreslo (i kresilko k vode pro seniora - tzn. s vyssim posedem !, lehke, skladaci, snadno prenosne, pohodlne čili staci plátený potah jak byva u nekterych lehatek), ale nejdulezitejsi je ta výška konstrukce! protoze u starsich lidi je problem s nizkym posedem, u mladych casto taky po urazu a pod., v obchodech to u nas nesezenete a pritom by byl podle prodavaču velky zajem, dalo by se zbohatnout uz behem 1-2 sezon, jako kdyz nekdo vymysli praktickou maličkost, ktera jde rychle na odbyt! Uvazte kolik je jen senioru...

wow
Díky za inspiraci na dárek pro otce. Tohle nebude problém vyrobit za jedno odpoledne s pár lišt a látky. V podstatě udělám takové to dřevěné lehátko z kulatin, akorát udělám nastavovací i přední výšku úponu látky. Pokud se povede, hodim foto

Dobrá, já vám to stopnu ;)

jirik2

Ale přece takový vysoký vozíček je, můžete s tím jezdit nakupovat, je tam i košíček, když se chcete posadit je tam sedátko.

skolka
hodnocení

0x
Školky nejsou...

hodnocení

0x

Já zase pláču nad tričky, které se vyráběly za totáče, takový ten druh, co se po každám vyprání hodně zúži, nezkracoval se, sál pot, ač v něm byla i syntetika. Dělala se z tohoto materiálu i tílka, barva drží do dneška. Ač mým trikům (tenkým nátělníkúm) je právě 35 let a fakt byla stále nošena, teprve nyní odcházejí, materiál je už opraný. Měly i hezké barvy, měla jsem tyrkysové a jahodové, po 5ti kusech. Z dnešních trik jde barva dolů po pár vypráních a udržet tvar se dá jen těžko, natož aby trvale přiléhaly k tělu. Dnes mi ten nátělník, či triko s dl. rukávem, připadá jako hotový zázrak.

Se nedivím, když je to v dnešní době z PET lahví!*nene*

jenda2*

Ještě si pamatuji ty komunistická trička. Po jednom vyprání v něm byly hned dírky a barva byla vybledlá i na po nošení na slunci. Jako dnes to i tehdy byl výrobek z Číny.

hodnocení

0x

Pokud žijete s tím, že IT je pro Vás pasé a nemáte šanci se ho naučit, tak tenhle životní postoj vám zavírá dveře do jakohokoliv oboru. Cítím z Vás, že byste rád lehce zbohatnul a nechce se Vám s něčím mořit, ale takhle život nefunguje.

Jinak pokud chcete s něčím prorazit a rychle vydělat, je to prakticky jedině nějaký geniální nápad v softwarové oblasti, jako byl Facebook, Minecraft, Google, Angry Birds atd.

A nebo nějaká kravina jako je spinner, ale to Vám nikdo neporadí, na to musíte sám natrefit.

hoststary*
hodnocení

0x

Díra na trhu? Ďuzna ohromná je kvalitní zboží. Když by někodo vozil ze zahraniční kvalitní jejich zboží počínaje kvalitním kakaem, přes jogurty, nešizené prací prášky, masové výrobky, konzervy, kompoty, až po čokolády (kdeže jsou naše bývalé čokoládovny a výbornou kofilou a dalšími čokoládami, nugáty, kočičími jazýčky apod.) a pod., jistě by měl odbyt, zvláště když se teď v televizi probírá, že snad jsme popelnicí evropy a jíme samé laciné náhražky, sice zdravotně nezávadné, ale druhá jakost pro podle zřejmého mínění některých obchodníků asi lidi druhé jakosti

Udělat opět něco jako býval Tuzex, podnik zahraničního obchodu, nebo později i Eso, kde bylo kvalitní zahraniční zboží, které se dalo dát jako kvalitní dárek. Dát dnes někomu naši čokoládovou bonboniéru je sázka do loterie, jesli to obdarovaný sní, nebo pozná, že to je nekvalitní náhražka.

Ale na obchodování to chce kapitál, talent a znát předpisy. Na každém zboží musí být popis v českém jazyce a tak asi nejdet jen tak přivézt zboří ze zahraničí a prodávat s jejich návodem v reči ze země původu. Ale jakmile je tam český, polský, slovenský a maďarský text, zavání to znamením, že to je už vyráběné pro chudší část Evropy, která sní to, co je levnější s pocitem, že už je alespoň jednou nohou v Evropě.

Takže asi ne, to by bylo neprůchodné, od toho jsou obchodní firmy.

mot
takovych eshopu a obchodniku je plno, to neni zadny prevratny napad...
jirik2

S tím Tuzexem, původně se snad jmenoval Darex, to není špatný nápad. Ano chybí tady obchod s opravdu nejkvalitnějším zbožím a lahůdkami z celého světa. Tam když nakoupíš víš že je to top kvalita, v top obchodě, na top místě.

Darex byl do měnové reformy (31.5.1953) a Tuzex od 1.7. 1957, to jen pro pořádek. Značku Tuzex, rozjíždí už druhým rokem na internetu nějaký podnikatel, ale jak se zdá, tak zatím bez úspěchu.

honsa

S kvalitním zbožím je ten problém, že ho každý "chce", do doby než začne vybírat co koupit. Na trhu kvalitní zboží je a je ho nepřeberné množství, pochopitelně je ale dražší a zákazník šáhne po levnějším a tak se tito výrobci přeorientovali a buďto nabízí své zboží spíše v zemích kde je o kvalitu zájem opravdu a nebo jej nabízí pro korporátní sektor.

Jinak s něčím jako je Tuzex už nemůže dnes nikdo nikde prorazit. Neboď na trhu už jsou velcí hráčí, kteří fungují globálně a nabizejí totéž ale lépe. např. Amazon.

Ano ten u nás sice zatím oficiálně nepůsobí, ovšem je spíše otázkou času kdy začně, pokud by někdo založil konkurenci, po příchodu takovéhoto hráče by prostě skončil.

abcs
hodnocení

0x

myslím si,že počítače může dělat každý blb,který má v prvé řadě bezvadnou paměť a logicky myslet..Nic jiného k tomu nepotřebuje.Ale mít na něco nadání,např.technický talent a něco pořádného vymyslet,to už každý nedokáže.

jirik2
hodnocení

0x

Už jenom když se takhle ptáš je špatně. Ty sám musíš vědět v čem si dobrý, co umíš, co ti jde nejlíp a co by tě bavilo. Toho se chytni a za tím jdi. Neztrácej čas, vrhni se na to po hlavě neposlouchej ty, kteří tě možná budou zrazovat. Neboj se toho, že třeba už je tím trh přesycen, to nic neznamená. Ty můžeš být tím nejlepším z nich. Když chceš uspět, budeš tomu muset obětovat všechno, celý život.

honsa
hodnocení

0x

Díru na trhu Vám nikdo neukáže, ale je jich spousta.

Stačí koukat kolem sebe, co by jste ve svém životě ocenil? Co vám chybí?

Potom si promyslíte, zdali to co vám chybí jde nějak nabízet lidem, co by proto bylo potřeba.

Pokud to jde nabízet, máte vymyšlený obchodní plán tak si spočítate kolik by to stálo, zdali je to rentabilní.

Pokud ano, tak gratuluji, jen najít zákazníky, založit firmu a zbohatnout.

Koukejte kolem sebe, je toho spousta, ovšem nikdo vám konkrétní věc neporádí, protože ji většinou sám realizuje.

adel
hodnocení

0x

Ahoj,napadlo mě,že by byla stránka, kde by si člověk zadal svoje míry a podle nich by se pak vyhladávalo oblečení co by sedlo. Nebo klidně appka. Člověk si něco objedná a nesedí to. Třeba kalhoty jsou moc dlouhé,tričko moc vypasované.. jako IT to určitě zvládneš. Klidně by třeba i v obchodě jen vyfotit.poznalo by to i podle složení oblečení.

mandyna
hodnocení

0x

Řekněme si na rovinu, myslím, že miliony jen tak z nebe nespadnou. Není to totiž jen o tom mít ten nápad, ale taky mu věřit a hlavně ho zrealizovat.

Naprosto souhlasím s tím, že člověk by si měl sednout a začít fakt něco dělat, ptát se sám sebe, přemýšlet, co by mě bavilo, v čem jsem dobrá a hlavně si to házet všechno na papír. Já jsem třebas přesně takto začínala, když jsem šla z práce na volnou nohu, pořád jsem si dělala výpisky - co bych chtěla od života, co umím apod. :D Já vím, že to zní divně, ale v momentě, kdy sám sebe donutíš ty věci napsat, zjistíš, že na spoustu z nich nevíš odpověď. A to může být klíč.

Takže good luck.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]