Nejste přihlášen/a.
Dobry den, rekne mi tu nekdo jestli pri akutnim zanetu tlusteho streva je nebo neni vhodne konzumovat cuketu. Chtela bych udelat cuketak, ale nejsem si uplne jista jesti je to vzhledem ke zdravotnimu stavu mozne jist. Dekuji za reakce.
Možná že jde o divertikulitidu, kterou jsem nedávno taky prodělal. Jak to, že ještě nejste v nemocnici? Hrozí proděravění střeva s možnými vážnými následky. Já jsem šel k obvoďačce s bolestmi břicha a ta mi ihned zavolala sanitku. Nic nejíst! V nemocnici mi divertikly odstranili kolonoskopicky a za 3 dny jsem byl doma. Nechci ale malovat čerta na zeď, jak vůbec víte, že máte akutní zánět? Přinejmenším byste se měla nechat ihned vyšetřit.
Dnes byl pritel u lekare, delali mu vselijaka vysetreni a pristel domu s tim ze ma akutni zanet tlusteho streva, 3 dny ma byt v klidu, dostal leky a za 4 dny ma jit na kontrolu. Lekar mu nerekl konkretne co by mohl nebo nemohl jist, rekl pouze ze ma jist netucna jidla a hodne pit.
jde mi hlavne o tu cuketu jestli mu ji muzu dat aspon trochu nebo radeji to ani neriskovat.
Co takhle se zeptat ošetřujícího lékaře? Nikdo vám to lépe neřekne.
@sonka: Ta cuketa je tak neutrální (bez tuku, cukru, chuti atd), že s ní nic zkazit nemůžete, tedy pokud ji nebudete smažit a upravovat tak, aby se z ní "škodlivina" stala.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.