Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tlak v břiše, šplouchání, řidká stolice

Od: trr odpovědí: 8 změna:
Dobrý večer,
pozoruji asi týden, že mám řidkou stolici, občasné pobolívání břicha vzduch, ráno a večer jdu na stolici. Nevíte co by to mohlo být? Jak to mám léčit. Teď poslední 2 dny jim suchý rohlík, vodu neperlivou.
Měl jsem poslední dobou dost stresu. Snažím se být v pohodě. A přesto se přelívá voda v břiše po jídle. Jaké mám si koupit prášky?
Děkuji za rady

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Salmonela? Hodně pij ať nedehydratuješ, dej si banány s rýží, nějaké to živočišné uhlí, případně Imodium nebo Smecta.

Ale nejjistější bude navštívat lékaře.

hodnocení

1x

Zdravím. Pokud se to ani po týdnu nezlepšilo, proč nenavštívíte lékaře? Nikdo z nás nezná příčinu, může to být stresem, špatným zažíváním, nevhodnou životosprávou..Můžeme jen hádat..Nechte se vyšetřit, jen lékař Vám doporučí vhodné léčivo, až bude znát příčinu Vašich potíží. Pobolívání břicha nepodceňujte, zdraví máte jen jedno!

liska*
hodnocení

0x

K lékaři, nebo se aspoň poraďte s lékárníkem. Kdoví, čím jste si podráždil trávicí trakt. Zatím buďte na dietě a dostatečně pijte. Ideálně bylinkové čaje, ve kterých je heřmánek, šalvěj, řepík, puškvorec,skořice..

doplněno 12.07.17 08:31:

Pokud živočišné uhlí, jak radí jetro, tak se nelekněte tmavé stolice. Ve vašem stadiu stačí 3x denně 2 tablety. Ptáte se, co to může být. To by byl dlouhý výčet. Od infekce ze zkažené potraviny, přes podráždění dietní chybou, alergii na někt.potravinu, zánět nebo jen podrážděný - žlučník, slinivka, střevo?, někdy je takhle po antibioticích, atd... A stres, ten navíc snížuje imunitu. Až se to zklidní, tak si zařaďte stravu bohatou na minerály, hlavně zinek /semena dýní, klíčky, ryby, melasa/ z vitaminů B6 /kvasnice, avocado, cereálie/ a A vit. A dávejte si kefír, prospívá střevní mikrofloře. Průjem totiž vyplavuje minerály a třeba zinek se podílí na tvorbě mnoha trávicích enzymů. Z počátku Zn a B6 i v tabletkách.

hodnocení

0x

Když jsem měla střevní chřipku takovou, že jsem musela volat dopoledne doktora, do ordinace bych nedojela, kromě toho, že mi píchnul a dal léky, řekl, že i střeva musí mí výživu. Žádné vývary! Pěkně hustá bramboračka se zeleninou! A rýži a dušenou mrkev a také babány, které zpomalují peristaltiku střev. A hodně čaje. :-D Přežila jsem!

hodnocení

0x

Na nadýmání je Espumizan; to je ovšem jen jeden z vašich problémů. dOKTOR POVÍ VÍC.

2kedar*

Zdravím.!

Espumizan jsou vyhozené peníze. Myslím to vážně.

Lepší je "Degasin". Stojí polovinu a je účinný.

Coč o to, pomáhat spumizán rtaky pomáhá. Cena je ovšem druhá věc,tosi prostuduji, díky.

liska*

Přečtěte si první článek z časopisu TÉMA z 30.6.2017 /- letní dvojčíslo 26-27. O střevních mikroorganismech. Máme jich každý asi 1,5kg a představují něco jako další orgán. Lékaři mu říkají Mikrobion a docela zásadně ovlivňuje naše životy, naše chutě, nemoci, psychiku. A my svou stravou, dietami a hlavně antibiotiky měníme jeho složení. A vesměs v náš neprospěch.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]