Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny fandy nákupů ve vzdálené cizině.
Vím, že tady několik lidí nakupuje na AliExpress, já také a jsem spokojená. Ale teď jsem objevila jiný server. Jmenuje se "Wish nakupování". V podstatě je to na stejné bázi, ale je to všechno také v češtině a způsob platby je poněkud jiný. Z bankovního konta se to odečítá přímo v korunách, není vidět cena v dolarech, ale rovnou v korunách. Ceny jsou srovnatelné s nabídkami na AliExpressu, ale platí se vždycky poštovné. V některých případech to vyjde levněji a jindy dráž, protože nelze objednat víc kusů najednou a tak se pokaždé musí zaplatit poštovné. Je tady někdo kdo na Wish nakupování už dlouhodbě nakupuje? Jaké máte zkušenosti s rychlostí dodání, s kvalitou zboží, případně s reklamacemi a vrácením peněz? Na AliExpressu je to jednoduché a velmi spolehlivé, jak to je zde? Děkuji za případné odpovědi.
Pár věcí jsem na Wish nakupování nakoupil, žádný problém nezaznamenal, ale celkově je mi WISH obchod docela nesympatický. Třeba tím, jak láká na "slevy".
Ahoj Jethro. No ty jejich slevy vůbec nevnímám, to je evidentní ptákovina. Spíše porovnávám ceny s "Alíkem". A také jsem si všimla, že třeba zboží které najdu tady, na "Alíkovi" nemají. Já už jsem objednala, tak uvidím kdy to přijde a jaká bude kvalita. Také si myslím, že by neměl být žádný problém a že je to docela spolehlivý nákup. I to placení mi přijde o něco jednodužší. Princip je stejný jako u AliExpressu. Jen třeba u popisu zboží jsou na "Alíku" lepší, je to přehlednější a podrobnější. Tady je to hodně strohé.
Mě tedy Wish nijak nenadchnul...
To co tam, koupím i na Ebay a většinou levněji a s dopravou zdarma.
Navíc Ebay má podle mě nejlépe zabezpečený obchod a nejméně problematické vrácení peněz.
Requied, já jsem také na tom Ebay přihlášená, ale zatím jsem tam nic nenakupovala. Byl mi bližší svým systémem AliExpress. Ale díky za připomínku, musím se tam opět podívat a víc se tomu věnovat. A hlavně tam zkusit něco koupit. Co se plateb týká, tak si myslím, že jsou na tom asi všichni stejně. Jejich zabezpečení bude na stejné důvěryhodnosti. Jsou to mezinárodní obchodní servery, tak to budou mít pořádně propracované. To je teda můj názor, mohu se plést.
Samotnou platbu mají opravdu všichni hodně podobnou...
Ebay ale má skvěle zvládnuté vracení peněz a ostatní garance
Aha! Tak to to musím opravdu zkusit. Já jsem tam ale také viděla, že tam prodávají i soukromí lidé. Něco jako tady ten obchod... teď si nevzpomenu jak se to jmenuje . Ale naposledy jsem o něm právě četla, že vůbec není spolehlivý a spousta lidí si stěžuje právě na to jak je ten obchod spravovaný majiteli. Že se prostě nedovolají vrácení peněz a že tam je opravdu hodně šizuňků. A to mne asi odradilo od toho Ebay.
já v zahraničí (na e-shopech) nic nekupuji, protože k tomu nemám důvod. Zatím jsem nic tak úžasného, co bych nesehnal v českém e-shopu, nepotřeboval a jen se zbavovat peněz, tak na to nejsem. Snažím se zaplňovat si obydlí co nejméně a jen tím užitečným. Jo, a na levnější zboží neslyším.
Zdravím Bene. Však já se pídím. Sice jsem už nakoupila, ale ne za nějakou horentní sumu . Prozatím vše probíhá v naprosté pohodě, zásilky mohu jednoduše sledovat, vím kde se nachází. Snad je tady to sledování zásilky ještě jednodužší než jak jsem zvyklá na AliExpressu. Ale právě proto, že jsem si chtěla objednat další produkty a ty už jsou trošku dražší, tak jsem se tady zeptala na zkušenosti už ostřílených zákazníků. Tam na tom "miminu" ty maminky neumí ani vyplnit formulář. Takže to co píší, není pro mne směrodatné. A děkuji jak za snahu, tak za přání. Myslím si že problém nebude. Když bude, dám vědět i pro ostatní, kteří by třeba měli chuť si něco koupit.
Bene, to chápu, každý jsme nějaký. Já zase strašně ráda nakupuji. To víte, jsem jenom ta ženská...
Děkuji za odkazy, přečetla jsem ne všechno, ale dost na to, abych si udělala úsudek. Podle typu otázek se ptají lidé kteří ani nevědí, že musí mít povolenou ve své bance internetevovou platbu svojí kartou. Neumí vyplnit jednoduchý formulář a nechápou ani základní pojmy, i když je to v češtině. Takže není se čemu divit, že jsou z toho vyjukaní. Byly to názory z roku 2015 a 2016, tak snad se jim to za rok podařilo zvládnout. Takovéto recenze jsem četla i na obchod AliExpress a já ze svých zkušeností vím, že to je jednoduché obchodování a nikdy jsem neměla problém s domluvou s prodejcem, nebo s vrácením peněz. Když oni se někteří pouští do nakupování a nepřečtou si k tomu nic, nebo tomu nerozumí. Tak to je pak těžké. Já myslela že se tady najde někdo, kdo s má s Wish nakupováním osobní dlouhodobější zkušenost. Protože jsem tam přihlášená bez problémů, objednala jsem si 4 položky a mohu je úplně v klidu sledovat kde se nacházejí. Platba je jednoduchá jako facka a nikde jsem nenarazila na problémy o kterých píší ty maminky na "miminu" a jinde. Spíše by mne zajímalo jak by probíhala případná reklamace, nebo to vrácení peněz, abych byla připravená. Tam na tom "miminu" si dokonce někteří myslí, že když se třeba dá dohromady pět maminek a společně si objednají každá nějaké zboží, tak že budou platit pouze jedno poštovné. Což je samozřejmě blbost a je to tam jasně napsané, jenomže oni to zřejmě špatně chápou a pak se diví že zaplatili vysoké poštovné. No nic, počkám jestli se zde neozve někdo, jehož názor by byl pro mne směrodatný.
Ale díky za snahu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.