Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chci si založit firmu, je to možné?

Od: podnikatel odpovědí: 17 změna:
Čau, obracím se na vás s určitou věcí, už mám nějaké peníze našetřené bokem a i přesto si chci vzít podnikatelský úvěr od banky. Chtěl bych si totiž založit firmu. Jakožto mám normálně ekonomické vzdělání a jsem magistr, chtěl bych si založit nějakou firmu mimo finančnictví. Zajímá mě toho dost proto se ptám jestli můžu já s ekonomickým vzděláním si založit třeba firmu na výrobu zbraní, stavební firmu, na těžbu surovin, výrobu mobilů nebo kteroukoliv jinou firmu s jiným zaměřením i když mám ekonomické vzdělání, ale kapitál docela velký plus úvěr od banky ještě dostanu. Já budu normálně vlastník a generální ředitel a samozřejmě budu mít ve firmě lidi co rozumí tomu v čem budu dělat business a budou mít na to školy, jestli je to možné. Vždy je potřeba když dotyčný na to nemá vzdělání mít někoho v radě s tím vzděláním aby pak nebyl problém a nevystartovaly na mě právníci.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pokud splníte zákonné podmínky, na vašem vzdělání nezáleží. Nezapomeňte ale mimo jiné i na vzdělanou sekretářku.

hodnocení

1x
Aniž bych se chtěl někoho dotknout...
Ale pokud řešíte vznik firmy tady, tak zřejmě nebudete nějaká velká podnikatelská štika... Pamatujte, že peníze má kdekdo, ale nápady málokdo a konkurence je velká a penízky se hnedka rozkutálej...

hodnocení

0x

No já nevím, ale podle toho co jste vysvětlil, tak klidně můžete začít dělat ten "buzinec" a nemusíte být k tomu ani magistr. A právníků se nebojte, za tohle na Vás určitě žádný nevystartuje. ;)

serumewywe
hodnocení

0x

Začátek prázdnin a děti se už nudí. *smich*

Kolik ti je? 10?

podnikatel
hodnocení

takže to možné je, založit si třeba stavební firmu, já ekonom být vlastní a generální ředitel a mít v radě třeba dva inženýry stavaře, architekty a tak dále? Ptám se aby nebyly problémy...

ovczaak*
hodnocení

0x

ale jistě,můžete si založit firmu,stačí splnit potřebné podmínky... vím to z vlastní zkušenosti,před týdnem jsem byl doktor,teď jsem,moment,kouknu na profil,aha,kandidát věd... a podnikám,stavím,obkládám,dělám sádroše... možnosti jsou v této zemi prakticky neomezené...*smich*

abcd*
hodnocení

0x

jestli chcete s Vašim vzděláním vyrábět zbraně a nevzal jste v životě do ruky vrták,soustruh,aby jste se neumazal tak Pámbuch s Vámi.To samé se stavařinou a pod.

jenda2*
hodnocení

0x

Na získání úvěru od banky jen tak, že chcete můžete rovnou zapomenout. S tím megistrem to nebude asi moc horké, už podle hrubky ve slově "nevystartovalY". Na každou činnost je předepsané požadované vzdělání, u vázaných živností tím spíše. To by jste měl docela určitě vědět a ne se tady dotazovat.

Krátce řečeno - ne.

podnikatel
hodnocení

tak mi prosím řekněte, kde tuto informaci najdu, když je to předepsané. Myslím si, že stačí mít v radě člověka s požadovaným vzděláním, tím se to ošetří, takže klidně můžu být vystudovaný ekonom, vlastník a generální ředitel který řídí stavební firmu nebo firmu na výrobu zbraní, žádný problém

xy

Mohu se zeptat, kterou ekonomickou VŠ jste vystudoval, že se takto ( jakoby nedotčen studiem ) ptáte?

jenda2*

Konkrétně u zbraní je to činnost koncesovaná.

Předpoklady:

vysokoškolské vzdělání ve studijním programu a studijním oboru zaměřeném na technické vědy nebo technologie a 3 roky praxe v oboru, nebo

vyšší odborné vzdělání v oboru vzdělání zaměřeném na technické vědy nebo technologie a 3 roky praxe v oboru, nebo

střední vzdělání s maturitní zkouškou v oboru vzdělání s technickým zaměřením a 3 roky praxe v oboru, nebo

střední vzdělání s výučním listem v oboru vzdělání puškař nebo nástrojař a 3 roky praxe v oboru, nebo

osvědčení o rekvalifikaci nebo jiný doklad o odborné kvalifikaci pro příslušnou pracovní činnost vydaný zařízením akreditovaným podle zvláštních právních předpisů, zařízením akreditovaným Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, nebo ministerstvem, do jehož působnosti patří odvětví, v němž je živnost provozována, a 4 roky praxe v oboru;

pro nákup, prodej, přepravu, půjčování a uschovávání zbraní a střeliva:

vysokoškolské vzdělání ve studijním programu a studijním oboru zaměřeném na ekonomii, vojenství, policii, technické vědy nebo technologie a 1 rok praxe v oboru, nebo

vyšší odborné vzdělání v oboru vzdělání zaměřeném na ekonomii, vojenství, policii, technické vědy nebo technologie a 2 roky praxe v oboru, nebo

střední vzdělání s maturitní zkouškou v oboru vzdělání s technickým, ekonomickým, vojenským nebo policejním zaměřením a 2 roky praxe v oboru, nebo

střední vzdělání s výučním listem v oboru vzdělání prodavač se specializací na zbraně a střelivo nebo v příbuzném oboru a 3 roky praxe v obchodní činnosti se zbraněmi a střelivem, nebo

střední vzdělání s výučním listem v oboru vzdělání puškař nebo nástrojař a 3 roky praxe v oboru a nebo 1 rok praxe v obchodní činnosti se zbraněmi a střelivem, nebo

osvědčení o rekvalifikaci nebo jiný doklad o odborné kvalifikaci pro příslušnou pracovní činnost vydaný zařízením akreditovaným podle zvláštních právních předpisů, zařízením akreditovaným Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, nebo ministerstvem, do jehož působnosti patří odvětví, v němž je živnost provozována, a 4 roky praxe v oboru;

Více zde:

businessinfo.cz/...

podnikatel
hodnocení

děkuj za informaci, to vzdělání může mít i někdo kdo se mnou bude sedět v radě, předsednictvu nebo třeba spolumajitel firmy, že? Já budu vlastnit 90 % on třeba 10 % a bude mít oprávněné vzdělání, abychom mohli rozjet business, takhle se to dá pěkně ošéfovat. Co nový business to nový člověk v předsednictvu s odpovídajícím vzděláním, pokud bych chtěl firmu rozšířít o další...Já vystudovaný ekonom, vlastník a generální ředitel holdingové společnosti

ckbvc
hodnocení

0x
"Zajímá mě toho dost" - tak to pochybuju. Pochybuju i o tom, že máte ekonomické vzdělání, protože na ekonomce se podmínky založení různých firem učí. S tím, co toho víte (=nic) je nejlepší rada s žádným podnikáním nezacinat. Tohle je vážně základní neznalost a to je jen začátek. Těch věcí, co musíte znát, aby ta firma fungovala... Akorát vás někdo oskube, přijdete o všechny peníze, nebo hůř, skončíte v kriminálu.

ckbvc
Jo, a ta otázka na výrobu zbraní je snad vtip, tipuju vám věk tak 12 let.

Proč vtip - třeba chce nabízet kamarádům super praky *smich*

gulf
hodnocení

0x

Asi je to možné.I když s těma úřadama,...to už je lepší tam vtrhnout se zbraní v ruce a pořádně zařvat co chceš.*smich* To já jsem se chtěl naučit e-shop. Později také podnikat.Dokonce s věcí,..která v ČR a koukal jsem,že ani v celé Evropě není.To hlavně němci po tom baží.Ale bohužel mi jde hlava kolem z těch jejich lejter a razítek.a ty zákony vůbec.Člověk musí dávat pozor,aby se úřednice zbytečně nedotýkala papíru a razítka.Protože mám děsivý pocit,že každý její dotyk,stojí peníze.:-D

abcd*
hodnocení

0x

řekl bych,že Podnikatel bude možná dítko ze zazobané rodiny,smetánka,která podobně organizuje lidem práci a ve skutečnosti umí akorát prd.A lidi dělejte na nás.Někdy opravdu stačí mít dostatek peněz a ostatní se už nějak zařídí.Prostě rozmazlená smatánka*smich*,např.z Prahy,kde je dostatek mimoňů,která po revoluci tady vznikla

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]