Nejste přihlášen/a.
Ahoj, hledal jsem na internetu jestli jsem ve zkušební době když jsem po osmi měsících přešel z agentury do kmenového stavu. Nikde jsem nenašel odpověď, poradí někdo? Mám domluvenou jinou práci, jelikož mě ihned potom přeřadili na horší pozici, za menší výdělek a na mé místo dosadili svého rodinného příslušníka. Chtěl bych tedy na tuto habaďúru odpovědět okamžitou výpovědí. Je to v tomto případě možné?
Před lety jsem z nouze nastoupila pod agenturu. Klasická 3 měsíční zkušební doba. Po půl roce mě přijali přímo do firmy, jako kmenového zaměstnance. Práce a pozice stejná, jako před tím, plat lepší a jiné výhody - např. dobrý oběd za 20 korun /polévka 7, druhé jídlo 13/. Věřte, nebo ne, "agenturníci" měli na talíři totéž a místo 20 Kč to stálo 65 Kč. Nestydaté vydírání. Proto agenturníci takřka na obědy nechodili, raději přežívali o stravě z domova. Delší dovolená, nějaký dárek na Vánoce, firemní večírek...
Ovšem znovu jsem musela projít zkušební dobou, jako bych nově nastoupila. I když jsem tu práci už předtím půl roku dělala. Oni vědí, proč. Na lidech ve zkušební době se nechá něco ušetřit. Ale 3 měsíce utekly a pak už to bylo finančně lepší. Jaga.
Ptejte se na to, my jsme po přijetí do kmene zůstávali na původních pozicích a platy se zlepšily. Proč je to u Vás naopak? Šla bych si za tím a slušně se ptala. Nějak se mi toto jednání nelíbí.
"Okamžitá výpověď" neexistuje. Zrušení pracovního poměru ve zkušební době přichází v úvahu pouze v případě, že jste si v písemné pracovní smlouvě zkušební dobu sjednal.
Jestli ne, zbývá pouze dohoda o rozvázání pracovního poměru (bude-li zaměstnavatel souhlasit) nebo výpověď s dvouměsíční výpovědní dobou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.