Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přechod do kmenového stavu, zkušební doba?

Od: kerber odpovědí: 4 změna:

Ahoj, hledal jsem na internetu jestli jsem ve zkušební době když jsem po osmi měsících přešel z agentury do kmenového stavu. Nikde jsem nenašel odpověď, poradí někdo? Mám domluvenou jinou práci, jelikož mě ihned potom přeřadili na horší pozici, za menší výdělek a na mé místo dosadili svého rodinného příslušníka. Chtěl bych tedy na tuto habaďúru odpovědět okamžitou výpovědí. Je to v tomto případě možné?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Před lety jsem z nouze nastoupila pod agenturu. Klasická 3 měsíční zkušební doba. Po půl roce mě přijali přímo do firmy, jako kmenového zaměstnance. Práce a pozice stejná, jako před tím, plat lepší a jiné výhody - např. dobrý oběd za 20 korun /polévka 7, druhé jídlo 13/. Věřte, nebo ne, "agenturníci" měli na talíři totéž a místo 20 Kč to stálo 65 Kč. Nestydaté vydírání. Proto agenturníci takřka na obědy nechodili, raději přežívali o stravě z domova. Delší dovolená, nějaký dárek na Vánoce, firemní večírek...

Ovšem znovu jsem musela projít zkušební dobou, jako bych nově nastoupila. I když jsem tu práci už předtím půl roku dělala. Oni vědí, proč. Na lidech ve zkušební době se nechá něco ušetřit. Ale 3 měsíce utekly a pak už to bylo finančně lepší. Jaga.

Ptejte se na to, my jsme po přijetí do kmene zůstávali na původních pozicích a platy se zlepšily. Proč je to u Vás naopak? Šla bych si za tím a slušně se ptala. Nějak se mi toto jednání nelíbí. *bzum*

vilik*
hodnocení

1x
Sedněte si, vezměte si nově sepsanou smlouvu a čtěte.
Pokud najdete větu: sjednává se se zkušební dobou x měsíců, víte všechno, co potřebujete. Pokud tato věta chybí, zkušební dobu sjednanou nemáte. Potom si pročtěte místo a druh vykonávané práce a platové podmínky. Pokud nesouhlasí s vaší pracovní pozicí, řešte s vedením. Pokud nebudou ochotni vám sjednanou práci a odměnu dát, nebo je smlouva sepsaná příliš všeobecně, potom podle vaší smlouvy lze vymyslet nejlepší další postup.
Ale do té doby, než si pročtete smlouvu, je všechno jen zbytečné dohadování.

hodnocení

0x

No zvaž jakou máš pracovní smlouvu a co v ní je. Pokud Tě převedli tak bys měl mít novou...

iz*
hodnocení

0x

"Okamžitá výpověď" neexistuje. Zrušení pracovního poměru ve zkušební době přichází v úvahu pouze v případě, že jste si v písemné pracovní smlouvě zkušební dobu sjednal.

Jestli ne, zbývá pouze dohoda o rozvázání pracovního poměru (bude-li zaměstnavatel souhlasit) nebo výpověď s dvouměsíční výpovědní dobou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]