Nejste přihlášen/a.
Dobrý den , dnes jsem způsobil dopravní nehodu...spíš jen malinký tukanec.
Vše jsme řešili jen vypsáním záznamu o nehodě a v ten moment jsme přišli na to , že řidička má propadlý řidičský průkaz. Jak by jste se zachovali? já jsem souhlasil , přece jen to byla moje vina , s tím že řidič jejich vozidla byla její mamka. Snad mi jen o něco zvednou pojistné.
Vůbec bych to neřešil, pokud je držitelka příslušného oprávnění, tak to není žádný problém! Myslíte, že pojišťovna věc oznámí policii nebo správnímu orgánu, aby jí dali pokutu?
To, že jste zaměnili řidiče jste akorát udělali z žádného problému problém o dost větší!
To není žádná novinka, je jen otázka jak kdo se sebou nechá vydrbat! A jelikož tazatel je viník, může mu to být šumák
Falšování záznamu? Může se jednat o pojistný podvod? Já myslím, že ne. Kdo to napráší? Tazatel? Poškozená nebo její matka? Aktivní občan z poradny?
No právě! Pojišťovny štourají v kdejaké drobnosti a tohle, co jste udělal, je zcela nepochybné zfalšování záznamu o nehodě. Sice nejde asi o nějakou vysokou škodu, ale já bych si to nelajsnul.
Naprášit se může člověk sám... Jsou vybrané kousky, které se prošetřují i po letech. Tak mi jednou volal 2 roky po nehodě (jsem byl poškozeným) pán z pojišťovny, jestli není na telefonu náhodou nějaký xY - povídám mu, že toho pána neznám... pak mi svitlo, tak jsem se ho zeptal "jo z té nehody, jak jste mne krátili? Jak jsem nedostal všechno a vy pořád ještě budete pindat jo?..." no schytal to za všechny likvidátory
jmlc: schytat jste to měl vy za to, že jste se nechal odrbat! U vás to bylo možná pár tisíc u těžších dopravních nehod, kde je zranění, to bývají stovky tisíc! Bohužel spoustě lidem to dnes nevadí, tak si ani nenechají poradit nebo se zastupovat. Vždyť ti pracovníci z pojišťovny v kravatách vypadají tak seriozně a jsou tak příjemní.
Je docela vtipný, že pojišťovny mají své detektivy (většinou bývalé policajty), kteří odhalují pojistné podvody. OK jedná se o pojistný podvod, ale co ti chudáci poškození, které odrbe pojišťovna? Nikdo nic, nikoho to nezajímá, nejde o trestný čin možná ani přestupek. Vítejte v ČR chtělo by se říct :D
Propadnutý ŘP nebyl příčinou nehody - pokud nebyla "starší" s podmínkou lékařských prohlídek, je v registru řidičů a stačí jen zažádat o nový průkaz.
samozřejmě bych toto neřešil - to může řešit pojišťovna, která bude plnit... ale ne já.
mh,
propadlý řidičák vůbec nic neřeší. Vy jste vinen i kdyby byla nepřipoutaná, opilá atd..
Já bych se omlouval až do červena, a snažil se urovnat drobnou nehodu bez pojištovny.
opilá? hm , to teda nevím...
Jistě, stále by byla vina jen na Vás, nikoliv na opilci. Je škoda, že takovou drobnost nevíte.
opilá? hm , to teda nevím...
auto bylo jejího táty , takže jsem ji nechtěl dostávat nějak pod tlak. Sama říkala , že být to její , tak to neřeší.
Ona měla spíš propadlé "Osvědčení o řidičském oprávnění" nebo jak se to dnes zove, jak píše kolega. Takže by se nic moc nezměnilo a takhle jste aspoň za gentlemana. Pokud se časem neukáže, že jste byl za hlupáčka a nebyla to její vina ..
bylo to při rozjíždění na křižovatce , auto před ní zabrzdilo , nebo mu to chcíplo a já už reagoval pozdě. spíše jde jen o kosmetiku.
Neříkejte mi, že jste tak hloupý a souhlasil jste s falšováním záznamu o dopravní nehodě s tím, že řídila matka řidičky
Nebo jsem něco špatně pochopil?
Ten propadlý řidičák by při té nehodě neměl žádný vliv, řidičské oprávnění měla a to je hlavní.
Matka byla jako svědek , seděla vedle ní. kdyby opravdu o něco šlo , tak bych na tot nepřistoupil
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.