Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dopravní nehoda

Od: mh23® odpovědí: 15 změna:

Dobrý den , dnes jsem způsobil dopravní nehodu...spíš jen malinký tukanec.

Vše jsme řešili jen vypsáním záznamu o nehodě a v ten moment jsme přišli na to , že řidička má propadlý řidičský průkaz. Jak by jste se zachovali? já jsem souhlasil , přece jen to byla moje vina , s tím že řidič jejich vozidla byla její mamka. Snad mi jen o něco zvednou pojistné.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

danys*
hodnocení

3x

Vůbec bych to neřešil, pokud je držitelka příslušného oprávnění, tak to není žádný problém! Myslíte, že pojišťovna věc oznámí policii nebo správnímu orgánu, aby jí dali pokutu? *smich*

To, že jste zaměnili řidiče jste akorát udělali z žádného problému problém o dost větší!

doplněno 07.08.17 18:08:

To není žádná novinka, je jen otázka jak kdo se sebou nechá vydrbat! A jelikož tazatel je viník, může mu to být šumák

doplněno 07.08.17 20:45:

Falšování záznamu? Může se jednat o pojistný podvod? Já myslím, že ne. Kdo to napráší? Tazatel? Poškozená nebo její matka? Aktivní občan z poradny?

hodnocení

některé pojištovny toho řeší až moc , a hlavně jak mají platit.

No právě! Pojišťovny štourají v kdejaké drobnosti a tohle, co jste udělal, je zcela nepochybné zfalšování záznamu o nehodě. Sice nejde asi o nějakou vysokou škodu, ale já bych si to nelajsnul.

hodnocení

Já ne , vypisují to ony.

Vypisují, fajn. A Vy jste to nepodepsal, když uvedly nepravdivé údaje...

Naprášit se může člověk sám... Jsou vybrané kousky, které se prošetřují i po letech. Tak mi jednou volal 2 roky po nehodě (jsem byl poškozeným) pán z pojišťovny, jestli není na telefonu náhodou nějaký xY - povídám mu, že toho pána neznám... pak mi svitlo, tak jsem se ho zeptal "jo z té nehody, jak jste mne krátili? Jak jsem nedostal všechno a vy pořád ještě budete pindat jo?..." no schytal to za všechny likvidátory :)

danys*

jmlc: schytat jste to měl vy za to, že jste se nechal odrbat! U vás to bylo možná pár tisíc u těžších dopravních nehod, kde je zranění, to bývají stovky tisíc! Bohužel spoustě lidem to dnes nevadí, tak si ani nenechají poradit nebo se zastupovat. Vždyť ti pracovníci z pojišťovny v kravatách vypadají tak seriozně a jsou tak příjemní. *smich*

Je docela vtipný, že pojišťovny mají své detektivy (většinou bývalé policajty), kteří odhalují pojistné podvody. OK jedná se o pojistný podvod, ale co ti chudáci poškození, které odrbe pojišťovna? Nikdo nic, nikoho to nezajímá, nejde o trestný čin možná ani přestupek. Vítejte v ČR chtělo by se říct :D

hodnocení

2x

Propadnutý ŘP nebyl příčinou nehody - pokud nebyla "starší" s podmínkou lékařských prohlídek, je v registru řidičů a stačí jen zažádat o nový průkaz.

samozřejmě bych toto neřešil - to může řešit pojišťovna, která bude plnit... ale ne já.

hodnocení

0x

mh,

propadlý řidičák vůbec nic neřeší. Vy jste vinen i kdyby byla nepřipoutaná, opilá atd..

Já bych se omlouval až do červena, a snažil se urovnat drobnou nehodu bez pojištovny.

doplněno 07.08.17 19:28:

opilá? hm , to teda nevím...

Jistě, stále by byla vina jen na Vás, nikoliv na opilci. Je škoda, že takovou drobnost nevíte.

hodnocení

opilá? hm , to teda nevím...

doplněno 07.08.17 18:07:

auto bylo jejího táty , takže jsem ji nechtěl dostávat nějak pod tlak. Sama říkala , že být to její , tak to neřeší.

hodnocení

Asi máte pravdu , nikdy jsem se na to takhle nedíval

hodnocení

0x

Ona měla spíš propadlé "Osvědčení o řidičském oprávnění" nebo jak se to dnes zove, jak píše kolega. Takže by se nic moc nezměnilo a takhle jste aspoň za gentlemana. Pokud se časem neukáže, že jste byl za hlupáčka a nebyla to její vina ..

hodnocení

bylo to při rozjíždění na křižovatce , auto před ní zabrzdilo , nebo mu to chcíplo a já už reagoval pozdě. spíše jde jen o kosmetiku.

hodnocení

0x

Neříkejte mi, že jste tak hloupý a souhlasil jste s falšováním záznamu o dopravní nehodě s tím, že řídila matka řidičky*sok*

Nebo jsem něco špatně pochopil?

Ten propadlý řidičák by při té nehodě neměl žádný vliv, řidičské oprávnění měla a to je hlavní.

hodnocení

Matka byla jako svědek , seděla vedle ní. kdyby opravdu o něco šlo , tak bych na tot nepřistoupil

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]