Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zastoupení při zrušení pojistky

Od: alkazar16 odpovědí: 9 změna:

Ahoj, chtěl bych se zeptat na následující. Manželka je v pracovní neschopnosti, avšak potřebujeme zrušit pojištění zvířete (v případě úrazu atd, taková úrazovka pro psa) a musíme to udělat na pobočce (byly tam nějaké problémy ze strany pojišťovny). Pojistka je psaná na manželku. Je možné, pokud mi napíše plnou moc, abych jí ve věci zrušení pojistky "zastupoval"? Pokud ano, musí být plná moc ověřená? Díky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Plná moc musí být úředně ověřená, takto jsem rušil stavební spoření s ověřenou plnou mocí a bez problémů.

alkazar16
hodnocení

Moc děkuju za odpověď :)

Pošlete to poštou, ani tam nemusíte chodit. Plná moc nemusí být ověřená.

doplněno 09.07.17 21:00:

Proč do toho pletete stavební spoření? Zrušení pojistky jde normálně poštou.

doplněno 09.07.17 21:34:

dvd, teď jsem se díval na obchodní podmínky buřinky. Žádná pošta, na pobočce nebo ověřený podpis, vzorový podpis, atd. V pojištění tohle není.

To jsme udělali u výpovědi stavebka (letos v dubnu), odeslání dopor. dopisem, ale oni to po měsíci zamítli, že podpis nesouhlasí s podpisem smlouvy. Tak jsem nechal úředně ověřit podpis a donesl na podatelnu osobně, potom už to bylo bez problémů. Snad u té pojišťovny nebudou takto opatrní, jako u té naší stavební spořky?

doplněno 09.07.17 21:20:

Protože stavebko můžete také vypovědět poštou. Ale jak se říká, štěstí přeje připraveným, tak aby tazatel byl na tuto variantu připravený, že to mohou poštou zamítnout, např. kvůli tomu podpisu.

doplněno 09.07.17 22:01:

Napsal jen to, co se nám stalo u Raifky, že podpis nesouhlasil s originálním podpisem na smlově. Výpověď dávala manželka, která je v invalidním důchodu a na poštu jsem ten dopis nesl já. Chtěli úředně ověřený podpis na výpověď. Tak k nám domů přišla paní z MÚ a ověřila podpis a já s tím mazal na podatelnu Raifky (Koněvova ul., P3). Totéž se může stát i u pojišťovny.

dafi

Mě už se to také stalo, že pojišťovna odmítla neověřený podpis na zaslané výpovědi pojištění. Jak by si to obhájili u soudu nevím, ale na zkoušení jsem neměl chuť ani čas. Takže jsem vlítnul na pobočku a svůj podpis jsem potvrdil. Pak pojištění zrušili "zpětně".

Když jde manžel rušit pojistku psanou na manželku, tak ten ověřený podpis na plné moci budu chtít určitě, abych byl krytý, jako pojišťovák. Přeci nemohu normálně jít zrušit něco někoho jiného, bez ověřené plné moci ke zrušení?

sucker*
hodnocení

0x

taky bych to poslal poštou... nebo mailem... s naskenovanou výpovědí

hodnocení

0x

Výpověď mi u pojišťoven v mnoha případech stačilo napsat mailem - resp. podepsanou a naskenovanou výpověď poslat mailem na jejich klientské centrum. Nemáte skener - stačí foto přes mobil...

Ale přidám aktuální příběh k výpovědi od mé tchýně - vypovídala k výročí HAV na vůz. Přímo na pobočce. Po 3 měsících obdržela předžalobní výzvu k úhradě - pojištění má být platné další rok. Šla se zeptat na pobočku a prý :

"výpověď chtěli potvrdit telefonicky, ale nedovolali se na její tel. kontakt, takže pojištění nechali v platnosti" - toto říct mně, je z toho taková mediální kampaň, jakou by si nikdo nepřál... osobně sepsaná výpověď na pobočce je nedostatečná, protože se prý někdo nedovolal...

Chápete to? A tchýně - aby prý neplatila nějaké soudní výlohy atd, zaplatila další rok !

hodnocení

0x

Každý má svoji pravdu. já jsme pojistky rušil emailem, někdy jsem poslal manželku, aby předala na pobočte v podatelně výpověď a nechala jí od nich podepsat převzetí. ještě se mi nestalo, aby výpověď nebyla akceptována.

Pokud někdo chce plnou moc, tak asi proto, že jednáte za někoho. Že by musel být podpis ověřen, je jen někdy, nevěřím tomu, že to pojištovna chce.

Ať manželka napíše výpověď, Vy ji jen předáte na povbočce. jako pošták.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]