Nejste přihlášen/a.
Ahoj dala jsem si asi před 2 týdny 2 narozeninové chlebíčky (šunka s vlašským salátem a sýrový s nějakou pomazánkou). Do 3 hodin mě začalo bolet v levém nadbřišku jako by i směrem doprostřed břicha, měla jsem hodně akutní průjem, studený pot. Chvilinku jsem neviděla.
S bolením na levé straně po tučném a mastném jídle už mám zkušenosti tak se tomu snažím vyhýbat. Takhle brutální průběh to ale nikdy nemělo. Po sladkém jsem vždycky hodně unavená.
Potom už bylo vše o.k povečeřela jsem suchý přírodní řízek s nemaštěnými bramborami
Občas i když máme třeba na něčem nějaký dresing nebo pomaštěné brambory, začne mě to zlobit vlevo pod žebrem a skončí to průjmem a plynatostí.
Díky moc
Nehledat rady ani zkušenosti v internetu, ale řešit problém s lékařem! Osobně! Žádný seriózní lékař nediagnostikuje ani neléčí "přes internet".
Hlavně nedávejte na zdješí "expertku", která Vás na dálku přes internet "prohlédne křišťálovou koulí" a začne Vám něco "ordinovat". (Nejen) její rady by Vám mohly uškodit.
Opravuji: "Expertky" a "experta" (tomu druhému se omlouvám za přehlédnutí).
K další odpovědi:
Liška neví, oč jde. Jenom si myslí, že to ví. Nebere v potaz, že už jste problémy měla dříve, nevidí, že nemusí jít pouze o dietní chybu. To však může určit pouze lékař.
Jestli Vám uvedené problémy nevadí, případně jestli stojíte o jejich častější opakování nebo zvětšení, klidně se řiďte "radami expertů" z internetu.
Jenom připomenu, že zdraví máte jenom jedno a že za ně odpovídáte jenom Vy sama. Použijete-li cizí "rady", bude to pouze "na Vaše triko".
Nepodsouvejte mi, prosím, něco, co jsem nenapsala! Z čeho usuzujete, že nevím,že se jedná o chronickou záležitost? Nejsem naivní ani lehkomyslná. Hned v úvodu zmiňuji, že tyto opakované zažívací potíže mohou mít více příčin. Mám svůj tip - podle příznaků. Ale vůbec jsem ho nevyřkla! Posílám paní k doktorovi na odběry a sono s tím, že zatím jí jedině prospěje dieta, čajíčky a vitamíny, které bych dala i své pětileté vnučce, kdyby měla totéž.
Tak se nechte vyšetřit u doktora.. Po každé dietní chybě se vám ozve břicho, jen není jasné, od kterého orgánu. Na té straně je částečně žaludek, dvanáctník, půlka slinivky a ještě dvě "zatáčky"tlustého střeva. Ono je to složitější. Žlučník a slinivka mají společné ústí do dvanácníku. Podráždění jednoho se projeví na druhém. Ultrazvuk vyloučí kameny, odběry zvýšený cukr. Především se vystříhat všech excesů. Sama víte, že nesmíte těžká, tučná, smažená jídla, kafe, zákusky, alkohol. Sladké nejezte, když Vám dělá slabo. Na to si kupte Slinivkový čaj, nejlépe od Grešíka, plus případně Diastabil / tabletky z kvasnic/ nebo Chrom s B6- kou.V lékárně poradí. Obecně je dobré mít doma živočišné uhlí na první pomoc při průjmu a pak puškvorec.To je taková jednička na tyhle trable. Vypadá jako sušená drcená petržel. Zalejte vychladlou převařenou vodou, dlouho louhujte / hodiny/ a pak popíjet.To jsem zřejmě já, ta expertka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.