Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Student DPP

Od: klepi® odpovědí: 5 změna:

Dobré poledne, potřebuji radu, mám brigádu formou dohody o provedení práce, prohlášení podepsáno, ve smlouvě mám uvedeno, že moje mzda je 115 Kč na hodinu hrubého, vím, že u DPP je důležité si hlídat hranici 10 000 Kč měsíčně,

Zajímá mě jestli se do 10 000 Kč bere ta mzda 115,- jako ta z které to mám počítat, nebo se to nějak daní a je to třeba 100,- na hodinu čistého.

Píšu si doma docházku a chci si to pohlídat, abych to nepřesáhl.

Děkuji předem,

Václav

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

1x

Odpracovanou dobu si samozřejmě můžete kontrolovat, ale je to povinnost zaměstnavatele.

Hranicí 10.000 Kč měsíčně se míní hrubý příjem. Nechcete-li tuto částku překročit (a máte-li možnost to ovlivnit), můžete odpracovat tolik hodin, aby počet hodin vynásobený částkou 115 Kč nepřekročil 10.000. Vychází mi 86,75 hodin. (86,75 × 115 = 9.976,25 Kč).

bernak
hodnocení

0x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @inzinyrka z důvodu porušení pravidel poradny. ]

hodnocení

Děkuji za radu, že jsem vůbec něco čekal.

hodnocení

0x

Odpracujete-li měsíčně 86 hodin, vyděláte si 9.890,-- Kč hrubého. Částka ve výši do 10.000 (včetně) nepodléhá odvodu sociálního ani zdravotního pojištění.

Samozřejmě si můžete vydělat víc, ale jakmile si vyděláte 10.001 nebo vyšší částku, je zaměstnavatel povinen za Vás odvést pojistné.

Vy si můžete sám určit, kolik odpracujete hodin v měsíci? Nebo máte daný úkol, který máte splnit? Nevím, proč si hlídáte hodiny.

hodnocení

Ano, pracuji v supermarketu, a vedoucí mi řekla, že u brigádníků se to dělá tak, že vždy týden dopředu se napiše sms, chci přidělit směny, když jí nenapíšu, tak mi směny nepřidělí, a nemusím chodit do práce, je to prý jen na mně, ale není to myšleno zle, je to prostě dobrovolné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]