Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Divne ztraceni veci

Od: kamtosakraspeju odpovědí: 10 změna:
Dobry den, uz se vam nekdy stalo, ze jste ztratili vec, kterou jste vedeli kam jste dali? Byla jsem ve skole, sla jsem na hodinu nesu si mikinu, a pak jdu na jinou a tu mikinu uz nemam, ve tride neni, proste zmizela. Vcera na koupaku strkam si bryle do tasky. Prijdu z plavani a bryle fuc? Ted nic nevidim? Vazne? Pripada mi divne, ze by nekdo kradl bryle.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

1x

Na veřejných místech to není nic zvláštího. Lidi kradou věci třeba i jen proto, že se naskytne příležitost, aniž by přemýšleli k čemu jim ta věc bude. Ty brýle, to je fakt divné, ale třeba se zloději líbily ty obroučky.

hodnocení

1x

Nemusí ani krást záměrně - prostě tu věc sebere, aniž si uvědomí, že není jeho.

Ale taky je můžete úplně obyčejně zapomínat nebo ztrácet vy.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, ty věci se neztrácejí - ztrácíte je Vy, protože jste rychlá, roztržitá, nepozorná a nekontrolujete se. Takže, važte si více svých věcí, uvědomujte si je a kontrolujte se. Zdravím!

isteron
hodnocení

0x

Nie je v tom nejaký neznámy Alzhaimer?

hodnocení

0x

Je to 3 roky. Vrátili jsme se domů z cesty, vykoupala jsem se, chystali jsme se spát. Na noční stolek jsem odložila své 2 nejmilejší prstýnky: jeden mi dal kdysi v roce 1974 můj chlapec /budoucí manžel/ k maturitě. Druhý mi dal k 25. výročí svatby.

Druhý den ráno na stolku jen jeden, druhý byl pryč. Na okně sítě, zlodějka straka či jiný lump nemohl dovnitř. Prohlédli, protřepali jsme všechno, i postele rozšroubovali, zásuvky povytahali, koberce stáhli. Nic. Nikdy nic. Mrzí mě to o to víc, že vnučka kdysi ten můj prstýnek velice obdivovala. A já jí slíbila, že jí ho jednou dám.

Kdybych ho ztratila třeba při koupání, při houbaření...atd., pochopím to. Alo dodnes nechápu, že když si večer v klidu položím 2 šperky na noční stolek, ráno jeden z nich není. Zajímalo by mně, co se s ním stalo. Jaga.

Alzheimra, prosím, zatím vynechte. Také, bohužel, třeba jednou přijde, ale zatím nemá šance.;)

hodnocení

0x
Třeba ty brýle- nestrčila jste je prostě mimo tašku?

hodnocení

0x

Poslední dobou taky blbnu. Nedávno se mi stalo to, že jsem si udělala chleba se sýrem k svačině do práce. V autobusu jsem zjistila, že mám v tašce ještě zbytek chleba z předešlého dne a ten nový. Tak jsem hodila pak do koše ten starý chleba. Ale v práci jsem zjistila, že nemám ten nový. Zřejmě jsem vyhodila oba chleby do koše. Stejně to byla záhada, protože oba bych nevyhodila vědomě. A včera se mi stalo, že jsem si chtěla vzít banány k svačině a nechala je doma, což je ten lepší případ. Ty se našly.

hodnocení

0x

Tak věci mi někdo schovává teď pořád - asi ten Němec *smich*.

Ale vážně: byla jsem zvyklá a i schopná dělat víc věcí najednou, s postupujícím věkem je to průšvih: zvyk je železná košile (stále mě něco nutí dělat toho víc najednou, třebas i proto, abych nemusela někam 2x), ale čím dál víc zapomínám, co jsem kde udělala a dala. Bojuju s tím stále.

A jedna dobrá rada: nejvíce se u nás v práci ztrácely propisky. Někdo si ji půjčil třeba na podpis a automaticky pak odnesl. Taky se mi to stalo - pak jsem lítala, komu ta tužka chybí. No a tak jsem si na propisky lepila cedulku se jménem - funguje to!

Ten zlomyslný Němec mě naučil pokládat věci na stejné místo - a před odchodem z domova i z práce kontrolovat základní trojici "peněženka, telefon, klíče" (a je mi fuk, co si ostatní pomyslí - oni se mi pro to vracet nebudou) :)

Taky mám jednu radu - když něco jó nemůžu najít, vrátím se tam, kde jsem to měla naposledy a jdu po "vlastních stopách". Buď o to zakopnu, nebo si cestou vzpomenu.

A v dobách propisovaček všech druhů umanutě používám jako jediná v práci čínu - pak je snadné zjistit "zloděje" ;)

Tak tak, Je dobré i skrze toho Němce dávat věci vždy stejně-klíče na stejné místo,MT ,brýle ... prostě vše na své místo!

Jednou si nepověsím klíče na správné místo a pak je vždy hledám, před odchodem do arbajtu kontrola zda mám u seb mobila,jelení lůj na rty a kapesník,doklady ani nevyndavám z tašky takže ty nesháním .Prostě čím starší tím více je to dobré.vše na své místo! Asi jste moc roztržitá!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]