Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, ty věci se neztrácejí - ztrácíte je Vy, protože jste rychlá, roztržitá, nepozorná a nekontrolujete se. Takže, važte si více svých věcí, uvědomujte si je a kontrolujte se. Zdravím!
Je to 3 roky. Vrátili jsme se domů z cesty, vykoupala jsem se, chystali jsme se spát. Na noční stolek jsem odložila své 2 nejmilejší prstýnky: jeden mi dal kdysi v roce 1974 můj chlapec /budoucí manžel/ k maturitě. Druhý mi dal k 25. výročí svatby.
Druhý den ráno na stolku jen jeden, druhý byl pryč. Na okně sítě, zlodějka straka či jiný lump nemohl dovnitř. Prohlédli, protřepali jsme všechno, i postele rozšroubovali, zásuvky povytahali, koberce stáhli. Nic. Nikdy nic. Mrzí mě to o to víc, že vnučka kdysi ten můj prstýnek velice obdivovala. A já jí slíbila, že jí ho jednou dám.
Kdybych ho ztratila třeba při koupání, při houbaření...atd., pochopím to. Alo dodnes nechápu, že když si večer v klidu položím 2 šperky na noční stolek, ráno jeden z nich není. Zajímalo by mně, co se s ním stalo. Jaga.
Alzheimra, prosím, zatím vynechte. Také, bohužel, třeba jednou přijde, ale zatím nemá šance.
Poslední dobou taky blbnu. Nedávno se mi stalo to, že jsem si udělala chleba se sýrem k svačině do práce. V autobusu jsem zjistila, že mám v tašce ještě zbytek chleba z předešlého dne a ten nový. Tak jsem hodila pak do koše ten starý chleba. Ale v práci jsem zjistila, že nemám ten nový. Zřejmě jsem vyhodila oba chleby do koše. Stejně to byla záhada, protože oba bych nevyhodila vědomě. A včera se mi stalo, že jsem si chtěla vzít banány k svačině a nechala je doma, což je ten lepší případ. Ty se našly.
Tak věci mi někdo schovává teď pořád - asi ten Němec .
Ale vážně: byla jsem zvyklá a i schopná dělat víc věcí najednou, s postupujícím věkem je to průšvih: zvyk je železná košile (stále mě něco nutí dělat toho víc najednou, třebas i proto, abych nemusela někam 2x), ale čím dál víc zapomínám, co jsem kde udělala a dala. Bojuju s tím stále.
A jedna dobrá rada: nejvíce se u nás v práci ztrácely propisky. Někdo si ji půjčil třeba na podpis a automaticky pak odnesl. Taky se mi to stalo - pak jsem lítala, komu ta tužka chybí. No a tak jsem si na propisky lepila cedulku se jménem - funguje to!
Ten zlomyslný Němec mě naučil pokládat věci na stejné místo - a před odchodem z domova i z práce kontrolovat základní trojici "peněženka, telefon, klíče" (a je mi fuk, co si ostatní pomyslí - oni se mi pro to vracet nebudou)
Taky mám jednu radu - když něco jó nemůžu najít, vrátím se tam, kde jsem to měla naposledy a jdu po "vlastních stopách". Buď o to zakopnu, nebo si cestou vzpomenu.
A v dobách propisovaček všech druhů umanutě používám jako jediná v práci čínu - pak je snadné zjistit "zloděje"
Tak tak, Je dobré i skrze toho Němce dávat věci vždy stejně-klíče na stejné místo,MT ,brýle ... prostě vše na své místo!
Jednou si nepověsím klíče na správné místo a pak je vždy hledám, před odchodem do arbajtu kontrola zda mám u seb mobila,jelení lůj na rty a kapesník,doklady ani nevyndavám z tašky takže ty nesháním .Prostě čím starší tím více je to dobré.vše na své místo! Asi jste moc roztržitá!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.