Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak poslat peníze z pošty - jaká poukázka?

Od: poukazka odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, jakou poštovní poukázku mám použít, když:

chci uhradit danou částku na poště v hotovosti s tím, aby byla příjemci připsána na jeho bankovní účet? Příjemce i odesílatel jsou fyzickými osobami.

Danou nevyplněnou (prázdnou) poštovní poukázku si můžu zakoupit na poště, nebo si ji musím připravit a vytisknout doma z internetu ze stránek pošty (nemám ale barevnou tiskárnu)?

Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Poštovní poukázka A. Jsou dvě, Vy chcete bez červeného proužku nahoře (ta je dobírková).

Složenka je volně na stolečku v čekárně na poště. Pokud ne, předběhněte řadu a vyžádejte si ji u okénka. Tu vyplníte a pak si vystojíte případnou frontu. (Dvakrát ji určitě nestůjte).

Variabilní symbol, specifický atd klidně nevypisujte. Nejsou nutné. Stačí jen číslo účtu a iniciály vás obou.

doplněno 07.07.17 08:08:

Dolní údaje "Na vrub účtu plátce" ignorujte, to je pokud byste měl účet na poště a chtěl platit z účtu.

Jak poslat peníze z pošty - jaká poukázka?
poukazka
hodnocení

děkuji moc.

fran56ris*
hodnocení

0x

POZOR !

V PRAVO NAHOŘE TY POLÍČKA PŘED SUMOU N E S M Í být proškrtutá v celku !

Mě se tak vrátili peníze jako nedoručitelné !

doplněno 07.07.17 19:52:

Tak je to správně !

*hej**hej**palec*

doplněno 07.07.17 19:54:

I když jiný typ poukázky.Ale jde o to vyplnění *slunce*

Jak poslat peníze z pošty - jaká poukázka? #2

vykuk*
hodnocení

0x

U mě poěta skončila před lety, když tenkrát nešlo u nich platit běžnou bankovní kartou a vnucovali nějakou svoji. Teď to už asi jde, ale na to jim serrru. Když jsem jim tenkrát nebyl dobrý a jen mě chtěli natlačit do jejich představ o volném trhu a svobodě, ať si teď něco vylížou.

Ale k vašemu problému. Na ně bych se vykašlal a našel v rodině/okolí důvěryhodnou osobu a nechal si poslat ty prachy z jejich účtu tomu dotyčnému, a ty prachy by jste dali tomu blýzkému do ruky. Nevidím důvod, proč by to muselo být přes složenku. K tomu bankovnímu převodu bych v poznámce nechal napsat, co je to za platbu a kdo ji vlastě posílá. Tečka

fran56ris*

Jó,tak to po mě takhle poslat prachy chtěla jedna "dobrá" kamarádka.Jenže to byla jen nějaká splátka a mě každý týden volala jakási vyděračská firma.Kde vzali moje číslo telefonu – dodnes nevím.Sice za 3 měsíce přestali,ale JÁ každého pošlu raději na poštu *stop* nebo do pr*ele *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]