Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dovoz léků do SAE

Od: mikomo odpovědí: 3 změna:

Dobrý den

obracím se na Vás s prosbou,zda někdo nevíte jak je to s dovozem léků do SAE. Odjíždíme v pondělí na dovolenou a dočetla jsem se na různých stránkách,že dovoz opiátů je zakázán.Tomů rozumím,ale jak je to s normálními léky,ketré mám předepsány od lékaře a musím je denně brát. Našla jsem nějaký seznam léků na stránkách ambasády,ale nevím jak je aktualizován. Posílala jsem dotaz na mail tam uvedený,a vratil se mi zpět jako nedoručitelný.

Tak mám obavy aby mě vpustili do země popřípadě aby mě rovnou nezavřeli...

Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Léky, i když se jedná o opiáty pro vlastní potřebu jsou v jiném režimu. Pro klid v duši si můžete vzít od lékaže potvrzení ale pokud jich nepovezete 2 kila, nemusíte se ničeho obávat. Doporučuji všechny léky v originálních obalech, nesesypávejte je dokupy a vemte si jen potřebné množství na pobyt.

doplněno 09.07.17 23:03:

Nemusí jít o žádný elaborát, stačí jakýkoliv hlavičkový papír, kde lékaž napíše diagnózu a užívané léky. Lékaři si pokecají latinsky po celém světě, takže kdyby vznikl nějaký problém, vyřeší ho každý celník nebo policista i po telefonu. Razítko, podpis, kontaktní údaje na vašeho lékaře a samozřejmě tam musí být i ty vaše ;)

mikomo
hodnocení

Dekuji. Co by melo byt na tom potvrzeni?

hodnocení

1x

Kontakt na jejich velvyslanectví: arabske-emiraty.org/...

Buď volejte pana velvyslance ve Vídni nebo na český konzulát v Abú Dhabí. Zaplatíte za hovor, ale vzhledem k tomu, že jste v časové tísni...

Pokud vím, běžně užívané léky mají být v originálním balení, je dobré mít potvrzení od lékaře i s překladem textu. Záleží na množství léků, jestli ve formě tablet nebo injekcí, na délce pobytu v SAE atd. Obecně - žádné lékařské potvrzení (i kdyby bylo navíc) není zbytečné. Zvláště v končinách s tak odlišnou kulturou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]