Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Označení koje ve sklepě dle č.nájemního bytu

Od: lumikx odpovědí: 8 změna:

Měl bych takový dotaz. Bydlím v nájemním v činžovním bytě a nedávno jsme měli od správce bytu na nástěnce vylepené upozornění. "Prosím, označte si svoji sklepní kóji, dle Vašeho čísla bytu. Neoznačená kóje a nezamčená bude zaměstnanci úklidové služby vyklizená, pokuď je tam bordel". Vše je kvůli pořádku. Když jsme před 25 lety se sem nastěhovali, tak žádná čísla nebyly na sklepní kóji a každý si ji vzal podle své libosti a nikomu to nevadilo ta dlouhá léta. Nyní to nájemníci též neřeší, protože už tam mají své věci i zámek, ale správcová tam dala sama od sebe čísla - kovovou plackou připevněnou drátkem. Počítala popořadě od dveří 1,2,3...aniž by věděla k jakému číslu bytu se ta kóje vztahuje. Nikdo sice nic na to neříká z nájemníků, ani správcová neupozorňuje, že to máme mezi sebou vyměnit, ale jen tam je to jiné označení, které neodpovídá reálnému číslu bytové jednotky většiny nájemníků. Vedle mne, je též jiné číslo, než mám mít já a neobsazená volná kóje. Na druhé straně sklepa levé křídlo by teoreticky mělo být někde podle postupky řady moje správné vyšší číslo, ale zatím tam není od správcové přidělené (možná ani nebude) a všechny kóje zaplňené. To pravé křídlo sklepa, kde mám teď já věci, je z 1/4 volné, ale určená čísla, jiná než by mělo být to moje shodné s bytovou jednotkou. Bere se to striktně podle nějakého bytového zákona- číslo sklepa shodné s bytovou jednotkou, nebo když si to nájemníci obsadili podle svého už od počátku, kdy se přisťěhovali dle svého uvážení, tak by se v tom neměl více nikdo šťourat a nemělo by to tak vadit? Navíc moje číslo kóje podle č. bytové jednotky tam ani není napsané. Systém jako škatulata hejbejte se, to není tak jednoduché u nábytku, sporáků a jiných věcí v kójích nájemníků, to se nikomu přehazovat už nechce. Možná by šly jen čísla prohodit, ale polovina čísel zase chybí na označení u ostatních. Měli bychom to řešit nebo nechat být, co si o tom myslíte a jáké Vy máte zkušenosti ve Vašem paneláku nebo činžáku? Díky za Váš názor.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nejjednodušší řešní je označit kóje podle stávající skutečnosti, tzn. ať si každý na svou kóji pověsí číslo svého bytu. To, co udělala "správcová", je blbost a důrazně ji upozorněte, že jedná nezákonným způsobem a případný pokud o vyklizení vaší kóje nahlásíte jako vloupání se známým pachatelem.

Ovšem nejlepší řešení je vždycky rozumná domluva;)

doplněno 06.07.17 13:18:

@lumikx: Moment, a jaký je rozdíl mezi správcovou a domovnicí? A v jaké pozici jste vy - vlastník bytu (a tedy i sklepní kóje) nebo nájemník? Bude přinejmenším zajímavé to vědět pro případnou další radu.

doplněno 06.07.17 13:35:

@lumikx: Asi bych to nekomplikoval a nerozváděl a na dveře mého sklepa bych pověsil ceduli nějakého takového znění: "Tento sklep patří k bytu č. XXX a každý, kdo se pokusí do něj násilně vniknout, bude oznámen policii pro trestný čin vloupání". A nafotil bych si to, aby nikdo nemohl říci, že tam nic nebylo. Pak bych šel v klidu spát;)

lumikx
hodnocení

Bylo by vhodné vedle toho čísla co tam dala správcová nalepit ještě svoje pravé číslo - (dodatkové) a nebo to její fiktivní kovové dát pryč a nechat tam jen to svoje podomácku vyrobené třeba z vystřiženého kartonu nadepsané fixou? Ona je teď na dovolené správcová našeho činžáku a nechce to podle toho co nám teď řekla domovnice řešit. Jde o to, že má přijet za týden úklidová firma odvážet sklepní bordel navíc pohozený. Napsala správcová naši domovnici činžáku jen sms., že musí být ve sklepě čisto a uklizeno.

lumikx
hodnocení

Domovnice je pověřená osoba správou realitní kanceláře popř. vlastníka nemovitosti-města, a ta správcová je vedoucí bytového odboru. Já jsem jen nájemce.

lumikx
hodnocení

Vlastně všechny sklepní kóje jsou rozměrově stejné, dle nájemní smlouvy, tak proč puntičkářství řešit si říkáme v činžáku.Ten kdo obsadil moji kóji a já jeho od samého začátku, tak o nic vlastně nejde. Každý máme sklep a nikomu nic nechybí.

hodnocení

0x

Zkuste si pročíst tyhle otázky a odpovědi, možná najdete, co potřebujete (viz citace)

okolobytu.cz/...

Máme skoro stejnou situaci, koupili jsme si byt, převzali ho, zároveň i klíče od sklepa. V kupní smlouvě je uveden nárok na využívání sklepní kóje, ale číslo není uvedeno. Během rekonstrukce bytu jsme moc do sklepu nechodili, ale manžel tam náhodně šel a zjistil, že sklep je zavřen, ale zámek není náš.Ozval se pan z půdního bytu, že sklep je jeho, podle čísla, prý číslo bytu musí být stejné s číslem sklepu.

Předseda SVJ tvrdí, že to je pravda, avšak sklep číslo 1 neexistuje, a podle dokladu z katastru pán z půdního bytu vůbec nemá na sklep nárok.Na to předseda říká, že byly sklepy zbourané a předělané, prý jsou na to nějaké doklady, které ale nikdo nemá.Pan z půdního bytu i přesto, že už má největší sklep, chce ještě náš, a schválně tam nastěhoval své věcí.

lumikx
hodnocení

Ještě mne napadlo, že ta postupka těch čísel 1,2,3, od správcové přidrátovaná na pletivo, možná nemusí znamenat ani číslo bytu, ale evideční číslo sklepní kóje, která nemá nic společného s číslem bytu a možná se tam má k tomu ještě dopsat zvlášť nájemcem. To právě nevím.

liska*

Nikdy jsem čísla na kójích neviděla, ani neměla. A ani bych nechtěla. Proč má někdo vědět, že zrovna tohle jsou moje lyže a jaké mám zavařeniny? To jste nějaký obří barák, že se to musí organizovat?

lumikx
hodnocení

Jsme obří činžovní dům a mám pocit,že nás tu značkují číslama jako v kravíně:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]