Nejste přihlášen/a.
Dobrý den Jsem v předčasném duchodu z duvodu nemocí a to srdeční arytmie plícní embolie a epileptický záchvat který jsem prodělal v roce 2016. Je mi 62 let výška 185cm. Když jsem ještě pracoval tak jsem vážil 95kg a tuto váhu jsem si dlouhodobě udržoval. Ted jsem v duchodě a váha mi narustá a vážím 107kg. Bydlím na bytě ráno snídaní většinou káva jedna lžička cukru. V poledne klasický oběd.Večer v 17hod poslední jídlo. Jinak dopoledne si dám 1pivo odpoledne taky. Vody slazené z obchodu jsem přestal pít. Každý den jsi dělám hodinovou procházku po městě. Ale taky hodně času trávím na internetu televize odpočinek. Chtěl bych se vrátit alespon na váhu 95kg a udržovat a nepřibírat. Ale co je horší nechci měnit zpusob života ale nějaký připravek užívat a snížit váhu a dále nepřibírat. Děkuji.
Dobrý den pane Vašku + mnoho dalších nicků. Nezadáváte takový dotaz poprvé a pořád hledáte neexistující cestu k hubnutí. Nic nedělat a polykat pilule a hubnout. Taková cesta neexistuje. I minule jste dostal spousty rad a jak vidno, byly k ničemu. Když vám lenošný život vyhovuje, tak ležte na gauči dál a cpěte se vším možným. Je to vaše volba.
Hubnutí zpočívá především v tom, že zapojíte mozek a budete mít pevnou vůli. Přeji vám, aby vám to už konečně docvaklo, že vaším způsobem života si ubližujete jen sám sobě, ne nám.
Ale co je horší nechci měnit zpusob života ale nějaký připravek užívat a snížit váhu a dále nepřibírat.
Až ho někdo objeví, bude miliardář
Holt tu životosprávu změnit budete muset - jestli se (asi nepříliš rychle) hýbete hodinu denně (dobře, dvě - na to pivo a zpátky k televizi taky musíte dojít), pak se nemůžete divit, že přibíráte. Vzhledem k srdečním a plicním potížím byste s tím měl začít co nejdřív. Poraďte se s vaším lékařem, může vám doporučit něco i v rámci léčby "na pojišťovnu".
Takhle, i bez nemocí, drtivá z nás, po odchodu do důchodu, přibrala. Přestali jsme se vztekat, přestali jsme se pohybovat, přestali jsme jíst obědy ze závodky, které byly mnohem více jalovější (tedy bez tuku a cukru). Ale hlavně ten pohyb. Vzpomeňte si na rána, kdy jsme chodili do práce. Ten fofr! A po návratu z práce, kolik činností jsme ještě prováděli. Teď, každou chvíli posedíme, aby se nám netočila hlava. Vlastně všechny činnosti provádíme zpomaleně. Neběháme, jako kdysi, důstojně odkráčíme, ze židle nevyskočíme, ale vstaneme, většinou opřeni o stůl jednou rukou. Atd. atd.
A také, spousta lidí, kteří šli zaslouženě do důchodu, onemocněla. A to tak, že dost vážně.
Jedno k druhému. Ale co je horšího. kazit si každým dekem klidný život seniora? A také otravovaáním partnera, stálými stížnostmi na přibývání a požadavky na dietní jídla, která nám stejně nechutnají?
No jo, no. Jsou tu roky a je to na hovno. To není sprosté slovo, to je technický termín, vystihující stav!
A tento styl života Vás baví a naplňuje? Ležet na gauči, koukat na televizi, pít lahváče a tloustnout? Tak to hodně štěstí, já bych se žít takhle zbláznila. Jak říká jedna moje známá, umřel ve 30ti, pohřben v 60ti.
Hezký den
Vyřadil bych např. slazení kávy, sám ji málokdy sladím zejména jím-li k ní něco sladkého (např.pečivo apod.) A s pivem je to také zrádné, člověk si řekne že je chuťově spíše hořké ale kalorické je také dost, čili s pivečkem také opatrně zvláště teď v létě kdy si leckdo dáme navíc na "žízeň". Základ je pohyb, ale vzhledem ke zdravotnímu stavu bych asi nevolil běhání (to je na hubnutí velmi účinné) ale spíš např. kolo, projet se po okolí je bezva, příroda, vzduch, mrknete na zahrádky co sousedi pěstují (nezatěžuje tak klouby byť nemá takovou účinnost jako běh, ale záleží jak se jezdí) nebo plavání taktéž se dá pohodovým tempem "relaxačně" ale stále je tam nějaký ten pohyb. Navíc máte výhodu důchodu, takže si můžete čas většinou rozvrhnout dle sebe, každý den si zkuste naplánovat nějakou aktivitu, kolo, další den plavání, další den turistický výlet výšlap (co zvládnete nemusíte se "huntovat")"Lepší nějaký pohyb než žádný" hýbat se vklidu plynule vyhnul bych se "tvrdým nárazovým výkonům", to by vám asi neprospělo.
To kolo, to není jen "pohyb"je to kontakt s okolím přírodou, rovněž tak koupání /plavání/ osobně doporučuji máte-li v okolí přírodní koupaliště (např. staré šterkovny, pískovny /jezera/, nebo i řeky brody apod. kde se lidé běžně chodí koupat, stále se straší sinicemi apod. ,ale ze zkušenosti vám něco řeknu, když vlezete do bazénu a párkrát si zaplavete vylezete "utahaný unavený", když zaplavete nebo aspoň někde pořádně zabrouzdáte v přírodním koupališti budete "nabit energií"která vyzařuje z té vody z okolní přírody je to velmi markantní rozdíl, voda v bazénu je "mrtvá voda" ta vás leda "uspí", živá voda je v přírodě (jezera řeky rybníky apod.)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.