Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
poslední dobou na sobě pozoruji, že jsem pod konstantním stresem z úplně banálních příčin... (např. že jsem dneska utratil trochu více, než jsem měl rozpočítáno, že jsem neudělal tolik práce, kolik jsem chtěl, že jsem moc necvičil, a takové prkotiny, které podle mě nemají takovou váhu, aby tvořily stres nebo deprese).
Tento stres / depresi spolehlivě zaženu jednou dvanáctkou. Hned se pak na svět dívám mnohem barevněji, stres je fuč a dokážu se po pivku uvolnit a opravdu si odpočinout. Navíc jsem zjistil, že s jedním pivem v oběhu se dokážu lépe soustředit na práci a dosahuji mnohem lepších výsledků (jsem programátor, je to poměrně hodně kreativní činnost, kde je potřeba mít čistou hlavu a stále nacházet nová řešení).
Tenhle fakt mě ovšem začíná děsit. Pivo se samozřejmě neslučuje se zaměstnáním, s řízením motorového vozidla a ani s činností vyžadující zvýšenou pozornost, nehledě na to, že být konstantně "pod lihem" asi taky nebude nejzdravější.
Myslíte, že je v takové situaci vhodné navštívit psychologa?
Dobrý den, skvěle jste popsal úplný prazačátek psychické závislosti, alkohol - a jako odměna uvolnění, nejdřív nárazově, později to přestane stačit, zvyšování dávky, nebo hladinkování. a nakonec už jen kolotoč, kdy vám bude blbě ale stejně nebudete moci myslet na nic jiného, než na to, kde seženete další chlast, bez kterého si už nebudete umět představit život. Může to trvat klidne 5-10 let. Ty konce, kdy si poděláte vztahy, zničíte vše co jste budoval, příjdete o práci.. Nestojí to za to, přeskočte to, a začněte řešit důvody, proč potřebujete alkohol už teď, psycholog, nebo terapeut je opravdu nejlepší cesta!
Panebožeeee ernie, kdy Vám a ostatním dojde, že psychika se nevyléčí prací, ani sportem, ani jen tak že se člověku bude chtít cítit se dobře, kolik sportovců, herců, vynálezců a lidí, kteří něco vyprodukovali, byli činorodí, pracovití a stejně nebyli šťastní, propadali závislostem, depresím, sebevraždám... už to přestaňte pořád psát.
Nebo je necháme pracovat 24/7 - ono je to přejde, že? - drahý!
Psychologa nepotřebuješ. Ti to vysvětlím jednoduše. Přestaň utrácet, makej, cvič a nechlastej. A je to Další kontrola příští týden.
@ria, zlatíčko. A čím se to vyléčí? No jistě. Všechny je pošleme na psychiatrii.
Ale rozumím tomu, že ty to řešíš pohledem ženy a já z pozice chlapa.
Když jste programátor, tak proč si nenaprogramujete lépe denní aktivity?! Stres máme každej takový, do jakého se sami ženeme. Každý krok je na každém z nás a nikdo jiný to za nás neudělá. Pokud si život neumíte sám zorganizovat a máte výčitky, tak rada od kohokoliv může být přínosem, a nemusí to ani být ten doktor. Zkuste třeba někoho rozumného z vašeho okolí. Určitě né vašeho chlebodárce. Ten by vám jen připomněl, že jste v práci málo produktivní.
Myslíte, že je v takové situaci vhodné navštívit psychologa? - ano,pokud máte dost peněz,navštivte ho. je třeba peníze točit,oživit ekonomiku. také ho navštivte,kdykoliv bude nějaký problém - zaspíte,spálíte oběd,prošvihnete jeden díl ordinace v růžové zahradě... anebo se prostě vzpamatujte a dejte dohromady... souhlasím s erniem. použiji povzdech od ria - panebože...
psycholog může být i zdarma na zdravotní pojišťovnu na žádanku od lékaře, to není vůbec žádný problém
Někdo má smůlu, že má dispozici k tomu, aby se stal závislým. Třeba tu dispozici zdědí po rodičích. Pak je potřeba se více hlídat. Řada závisláků to stejně nezvádne (nechce zvládnout) a ten sešup dolů je rychlý. Takže dvanáctku bych si nechal na dobu, když neřídím a nevyhodí mě z práce a třeba si i naordinoval období nucené abstinence, ať vím, že to mám pod kontrolou.
Tenhle fakt mě ovšem začíná děsit.
Ani se nedivím.
" Podstatnou charakteristikou syndromu závislosti na alkoholu je přijímání alkoholu nebo touha po jeho přijímání. Jedinec si uvědomuje, že má puzení přijímat alkohol, což se běžně projevuje během pokusů zastavit nebo kontrolovat pití."
Pokud skutečně uvažujete o odborné pomoci, bylo by vhodné hledat někoho se specializací na tuto léčbu. I možnost zůstat anonymní někde nabízejí.
Zkuste pivo free- bez alkoholu, obsahuje taky Bvitaminy, chutna podobne a aspon zjistite, jestli uvolni a osvezi stejne jako to alkoholicke pivo, je to zdrave a dobre na zizen, navic muzete klidne ridit
Já ovšem nevládnu touhou ten alkohol pít, jen jsem zpozoroval ten účinek. Klidně se bez piva obejdu, pak mě ale začne užírat ta psychika. Každý přece potřebuje někdy vysadit, odpočinout si. Nejde být pod konstantním tlakem, nebo se pletu?
Vy si zoufáte, že porušíte nějaký režim, něco naplánovaného. Tak druhý den opět najeďte na to, co jste si předsevzal.
neházejte flintu do žita.
Vezměte si do práce jenom malou částku peněz a tím finance vyrovnáte. Cvičit nemusíte každý den, ale spíše 3-4 krát v týdnu a přidat pár minut navíc. Má to lepší výsledky.
A to jedno pivo, když si dáte večer, tak nemusí ničemu vadit. Je léto, je potřeba doplňovat tekutiny. Jak píše již někdo, pivo obsahuje určitou dávku minerálních látek prospěšných tělu.
Možná, že sebe, nebo všechno okolo, berete moc přísně. Příště si dáte s kamarády dvojku vína vína. V zimě Vás potěší dobrá káva a zákusek. Nyní si dejte třeba zmrzlinový pohár s s polevou /pro dospělé/.
Mějte se rád, naučte se se odměňovat i jinými, malými, radostnými dárky. Máte náročné zaměstnání, tak je potřeba občas vypnout.
doplněno 05.07.17 08:21:
Až budete mít žlučníkové potíže, tak budete mít po obědě plzničku naordinovanou lékařem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.