Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výhodnost penzijního nadpřipojištění

Od: arecibo* odpovědí: 3 změna:

Platím si měsíčně 500 Kč na penzijní připojištění. Nyní mi přišla nabídka, že když do konce roku připlatím dalších 12.000, budu si moci odečíst z daňového základu.

Je možné alespoň přibližně říci, do jaké výše mzdy nebo od jaké výše mzdy se vyplatí poslat oněch dalších 12000?

Jedná se mi o toto: Abych nezjistil, že se mi to nevyplatí, nebo to je "nula od nuly pojde" a blokoval bych si zbytečně 12000 Kč pro lepší investici.

Předpokládejme, že jsem v HPP.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pokud Vám zbude po uplatnění všech ostatních slev (na poplatníka, na děti...) daňový základ 80.000 (nebo více), z něhož byste měl platit daň, vyplatí se to. Letos je daň 15 %.

doplněno 24.11.09 21:53:

Myšleno roční základ daně, ne měsíční :)

doplněno 24.11.09 21:58:

Ach, žila jsem v domnění, že PF se odečítá z daně, a ne z daňového základu... pak by se ovšem odpočet vyplatil už při ročním daňovém základu 12000 po odečtení ostatních slev. Po uplatnění PF by byl základ daně 0.

arecibo*
hodnocení

Děkuji za teoretické vysvětlení. Nyní bych chtěl aspoň vědět, zda se dá vyhledat nějaká kalkulačka, kde zadám svou mzdu.

Jsem svobodný a bezdětný.

mujplat.idnes.cz/...

Zkuste třeba tuhle.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]