Nejste přihlášen/a.
Platím si měsíčně 500 Kč na penzijní připojištění. Nyní mi přišla nabídka, že když do konce roku připlatím dalších 12.000, budu si moci odečíst z daňového základu.
Je možné alespoň přibližně říci, do jaké výše mzdy nebo od jaké výše mzdy se vyplatí poslat oněch dalších 12000?
Jedná se mi o toto: Abych nezjistil, že se mi to nevyplatí, nebo to je "nula od nuly pojde" a blokoval bych si zbytečně 12000 Kč pro lepší investici.
Předpokládejme, že jsem v HPP.
Pokud Vám zbude po uplatnění všech ostatních slev (na poplatníka, na děti...) daňový základ 80.000 (nebo více), z něhož byste měl platit daň, vyplatí se to. Letos je daň 15 %.
doplněno 24.11.09 21:53:Myšleno roční základ daně, ne měsíční
Ach, žila jsem v domnění, že PF se odečítá z daně, a ne z daňového základu... pak by se ovšem odpočet vyplatil už při ročním daňovém základu 12000 po odečtení ostatních slev. Po uplatnění PF by byl základ daně 0.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.