Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Za kolik na hodinu uklízení?

Od: jedlicka* odpovědí: 18 změna:

Dobrý den. Dnes pracuji na smlouvu o provedené práci. Potom asi budu muset na živ. list. Hodina pouze práce v menším okresním městě za 120 Kč/h pro malé firmy? Je to přijatelné pro šéfy šetřílky? Platba daně bude paušálem.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

1x

Co míníte "smlouvou o provedené práci"? Já znám jenom pracovní smlouvu. Jinak jenom dohody o pracích konaných mimo pracovní poměr → dohodu o pracovní činnosti (DPČ) a dohodu o provedení práce (DPP).

Pokud by šlo o pracovně právní vztah, bylo by podle mne 120 Kč za hodinu nekvalifikované práce moc. Jste-li OSVČ a uzavíráte-li s firmami jiné smlouvy, bude záležet na Vás, co si s firmami sjednáte.

aaa*
hodnocení

0x

jestli myslíte na živnosták jako soukromnice tak 120 na hodinu je katastrofálně málo a je to pro smích.Víte kolik berou za hodinu práce vychytralá firmy.která zaměstnávají uklízečky?O hodně víc a přiživují se na nich bohatě.Z toho co vyděláte jako živnostník musíte platit socialní,zdravotní pojištění,daně ajiné věci.Ze 120 na hodinu by jste neměla ani na slanou vodu

jenda2*

Vím, 160 Kč na hodinu berou zhruba úklidové agentury. Je to tedy podobná částka i pro vás jako OSVČ. Pokud by vám uhradili více, fajn. Ale nebudete plátce DPH, tak vám víc nedají. Pak vám ale vnutí EET a zase jdou výdaje nahoru, zisky ne. Jako OSVČ to nedělejte.

aa*

jako osvc to nedělejte...Divná rada.Už jste někdy viděl firmu,co dá uklízečce 160 na hodinu?Dřou za pár korun.Právě osvč je nejlepší.Nikdo ji nebuzeruje a dělá si co chce.

Vy jako OSVČ uklízíte?

jenda2*

Kdo tady píše, že uklízečka dostane pod agenturou 160 na hodinu? Ta dostane minimální mzdu. AA nějak pozapoměl na Švarc systém.

Jako OSVČ bude získávání práce pro firmu problém. Ale prč pořád opakovat už dávno a jinde napsané !

Víte kolik berou za hodinu práce vychytralá firmy.která zaměstnávají uklízečky?... Z toho co vyděláte jako živnostník musíte platit socialní,zdravotní pojištění,daně ajiné věci.
Ty "vychytralé firmy" nic z toho platit nemusejí? A představte si, že jsou i ti, kterým vyhovuje být zaměstnán víc, než podnikat.

uklid
hodnocení

0x

Jen teoreticiky. Pokud firmy účtují 160,- Kč/hodinu za ukid a jsou plátci DPH, tak vy jako OSVČ nemůže svou práci nabízet za více jak 140,- Kč/h pokud nebudete plátcem DPH.

Pokud byste nabízela svoji práci za stejné peníze jako úklidové firmy, tak klienty těžko seženete. Podniky dají přednost plátci DPH. Pokud chcete uklízet pouze u soukromých osob v bytech, tak klidně riskněte 150,- Kč.

doplněno 02.07.17 20:20:

Jedličko - máte v tom binec. Pracovat na živňosťák znamená, že nemáte žádného zaměstnavatele, vše si vyřizujete sama. Pokud párkrát po sobě vystavíte fakturu na jednu adresu, tak vás finančáci odchytí a jste v průšvihu, pokutu můžete splácet i pět let. Nedělejte to, buď zůstaňte zaměstnancem (což zaměstnavatel asi nechce) nebo si živnost za těchto podmínek vůbec nezřizujte.

jedlicka*
hodnocení

Aha, to DPH mne nenapadlo. Ale já mám představu, že si zaměstnavatel bude prostředky kupovat sám, já do toho dám jen ruce a svou dopravu. Takže bych i s těmi 120 Kč neměl problém. Nepotřebuji shánět klienty. Jedná se pouze o jednoho.

Umím toho víc.

Zaměstnavatel má stejnou představu? To by bylo vhodné si vyjasnit předem. Lehounce to zavání švarcem.

iz*

Ne lehounce, ale silně → podle mne jde o Švarc systém.

aa*

žádné DPH mít nemusíte.Já taky dělám soukromě práci na fakturu.DPH tady v tom případě není určitě nutné.Stačí napsat třeba jednou za měsíc,týden fakturu za odvedenou práci a jako soukromník ji předat té firmě,pro kterou uklízíte.Samozřejmě si kopii faktury nechejte potvrdit třeba razítkem,aby jste měla nějaký papír,že jste fakturu předala.Jinak se firma pak může vymlouvat,že jste jim nic nedala a peníze nebudou

iz*

Jedličko, toto hodně zavání Švarc systémem – tedy závislou prací, kterou byste jen "naoko" vykonávala jako SVČ. To Vám nedoporučuji → v tom případě by totiž pokuta hrozila nejen "zaměstnavateli", ale i Vám.

Buď opravdu budete vykonávat SVČ se vším všudy (tj. i vč. úklidových a dalších prostředků), sama si budete určovat pracovní dobu, ... nebo se radši nechte zaměstnat.

Úklid pracoviště by měl zaměstnavatel zajistit v rámci zaměstnání, nejsem si jista, jestli by v případě kontroly "prošla" SVČ.

mnd®
hodnocení

0x

mám 250,-na hoďku čistýho na DPP .Si to tak taky zařiďte.

aaa*

ba právě.S těma šéfíkama se musí tvrdě vyjednávat.Žádné hrbení,často jsou to neskutečná verbež.Sami berou astronomické sumy měsíčně a jen dřepí v kanclu a lidi makejte na mě.A když mají dát pár korun tak škudlí hlavně aby měli nahamoněno oni.Prostě žádné hrbení.Nasadit vyšší sumu při jednání a pak teprve případně slevovat.Oni to dělají také tak a jen zkouší,co si necháte líbit.A když to bude extra škudlivý mizera tak jít jinam.Uklízečky potřebují všude.Ne nadarmo se říká,čím vyšší místo,tím větší hajzlík

Já si na svého šéfa stěžovat nemůžu - dokonce ani vyjednávat s ním nemusím ;)

mnd®

babičko:) co děláš? že ty budeš v důchodu? nevadí že tykám? jak tady byla ta anketa tak tykám všem.

Nevadí :)

Jsem v důchodu, ale normálně chodím do práce, protože zatím pořád ještě výhody převažují.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]