Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
kam se píchá tetanovka? Dají mi na výběr nebo to musí být do konkrétní části těla?
Děkuji
Dříve se píchala do zadku, posledních pár let už jen do ramene. Před třemi měsíci jsem ji dostal a byl upozorněn, že do zadku ne, ale proč tomu tak je, nevím? A rameno bylo levé.
vůbec jsem nic necítil a divil se, že už to je hotové.
Její absolvování se lepí na průkazku pojišťovny.
Protože jsem ji měla už pěkných pár let prošlou, dostala jsem postupně tři dávky. Pokaždé do ramene. Dvakrát do pravého, protože levým jsem byla otočená ke stolu lékaře, potřetí už jsem požádala o tetanovku do svalu ramene levého. Bylo to z obavy, abych ramena měla souměrná. Měla jsem pocit, že po druhé dávce se mi otok, který se vytvořil, moc nezmenšil. M.
Zrovna jsem ji minulý týden dostala.Sestra se mě ptala jestli jsem levák či pravák .Protože jsem pravák ,tak to píchla do levého ramenního svalu.Kvůli možným nežádoucím účinkům to píchá do opačné než která se používá.
Opravuji.Ne do ramene ,ale levé ruky kousek od pozůstatku po TBC.
Tetanovku jsem obdržela letos 2. května poté, co mi bouchl papiňák a opařila jsem se. Dostala jsem ji ...no, do svalu. Vybrat jsem si nemohla, řekli, co chtějí nastavit a bylo hotovo. Nebolelo to, ale asi 4 dny to místo hodně svědilo.
Vzpomínám na úsměvný seriál Chalupáři. Koncert pana Beyvla a Hlinomaze: Kam to píchají?
Do svalu, člověče...do svalu. Ale můžeš si vybrat, kterou půlku chceš. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.