Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam se píchá tetanovka?

Od: petr22 odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,
kam se píchá tetanovka? Dají mi na výběr nebo to musí být do konkrétní části těla?

Děkuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dříve se píchala do zadku, posledních pár let už jen do ramene. Před třemi měsíci jsem ji dostal a byl upozorněn, že do zadku ne, ale proč tomu tak je, nevím? A rameno bylo levé.

doplněno 29.06.17 17:03:

vůbec jsem nic necítil a divil se, že už to je hotové.

doplněno 29.06.17 17:34:

Její absolvování se lepí na průkazku pojišťovny.

tondac*
hodnocení

1x

Já ji před cca 5 lety dostal tam, kam nechodí slunce, takže tam musel lékař :)

Myslim, že to byla pravá půlka.

Další už bude do ramene.

hodnocení

0x

Většinou do pravého ramene - ale když někdo chce, klidně do zadku.

Jen bych doplnil, že do ramene se to píchá malou jehlou a tuším z boku do svalu. To co mám osobně zafixováno jako očkování děsně tlustou jehlou do ramene zezadu bylo TBC... Tetanovka je pohodička. :) Snad se nepletu.

hodnocení

0x

Tetanovka se píchá malou jehličkou do svalu.

72mona3*
hodnocení

0x

Protože jsem ji měla už pěkných pár let prošlou, dostala jsem postupně tři dávky. Pokaždé do ramene. Dvakrát do pravého, protože levým jsem byla otočená ke stolu lékaře, potřetí už jsem požádala o tetanovku do svalu ramene levého. Bylo to z obavy, abych ramena měla souměrná. Měla jsem pocit, že po druhé dávce se mi otok, který se vytvořil, moc nezmenšil. M.

cesmina*
hodnocení

0x

Zrovna jsem ji minulý týden dostala.Sestra se mě ptala jestli jsem levák či pravák .Protože jsem pravák ,tak to píchla do levého ramenního svalu.Kvůli možným nežádoucím účinkům to píchá do opačné než která se používá.

doplněno 29.06.17 19:42:

Opravuji.Ne do ramene ,ale levé ruky kousek od pozůstatku po TBC.

peter23p*
hodnocení

0x

ruka může druhý den dost bolet proto se píchá do druhé než kterou používáte. Dříve se píchala opravdu do zadku ale před lety byl nedostatek vakcín a poté se začali odebírat od jiného výrobce. Tyto nové vakcíny mají jako součást jen krátkou jehlu a proto jsou určeny do ramene.

enias*
hodnocení

0x

Mám pocit, že se píchala do zadku, ale teď se píchá do ruky. Pokud byste nechtěla do ruky, protože druhý den může dost bolet, tak myslím, že na vaši žádost vám jí dají do zadku.

hodnocení

0x

Tetanovku jsem obdržela letos 2. května poté, co mi bouchl papiňák a opařila jsem se. Dostala jsem ji ...no, do svalu. Vybrat jsem si nemohla, řekli, co chtějí nastavit a bylo hotovo. Nebolelo to, ale asi 4 dny to místo hodně svědilo.

Vzpomínám na úsměvný seriál Chalupáři. Koncert pana Beyvla a Hlinomaze: Kam to píchají?

Do svalu, člověče...do svalu. Ale můžeš si vybrat, kterou půlku chceš. *smich* Jaga.

figurek*
hodnocení

0x

já jsem ji dostal nad zadek, směrem doleva. Ale jinak je to asi jedno. Skoro nic jsem necítil, protože tetanovka je jen malá injekce a žádná koňská.

skibob1
hodnocení

0x
Dříve se píchala do zadku,proto, když mně doktorka vyzvala, že jsem ji už 10 let neměl a jestli mi ji mohou obnovit jsem řekl ano,a začal se vyslíkat,mohly se i se sestrou potrhat smíchy,na čež mi vysvětlily,že se očkuje už do ruky.Byl jsem rudý i na odkrytých hýždích,tak jsem nepostřehl do které ruky to vlastně aplikovaly!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]