Nejste přihlášen/a.
",neber si mého brášku do hu.y a vypad.i kreté.e."
Doufám, že jsi poslechl její doporučení a vypadl. A pokud budeš dál chodit s osobou, která tě nazývá kterénem a evidentně si tě vůbec neváží, pak jsi kretén asi opravdu.
Ovlivnit můžeš leda to, s kým chodíš. Bráchu hajzlíka neovlivníš a ani se o to nesnaž. Ale jak tak koukám, ona výchova obou dětiček nebude nic moc, že.
asd1 - vidíme to velice podobně .
Nevim proč tohle řešíš, je to její mobil a její bratr. Rozbitý mobil ať si řeší sama s bratrem, stejně tak jeho výchovu ať si řeší jeho rodiče. Ty si s ním řeš jen věci které se týkají přímo tebe.
A když tě přítelkyně posílá do kreténů, tak bych uvažoval jestli s někým podobným chci být (pokud jí to jen neulítlo). Šel bych s kamarádama ven a vrátil se až se přítelkyně uklidní. Mobil i bráchu bych pro sebe považoval za vyřešenou věc a dál se v tom nepatlal.
Jaké výdaje? Vaše? Pokud ano - proč? Pokud ne - co je vám do toho?
PS - "blb co neumí nic spravit" může být v mnoha jiných směrech veeelmi zajímavý
Nedělejte slečně poslíčka, ani sponzora, to je jednoduché. Ona se k Vám chová tak, jak jí to dovolujete. Nekritizujte výchovu dítěte na které se nepodílíte a nepomlouvejte jejího bratra. Vy i slečna se chovejte jako dospělí lidé. Buď se máte rádi nebo ne. Stěžujete si na chování jejího bratra, na její chování...Zamyslete se nad tím, jestli se takto k sobě chovají lidé kteří se milují a mají spolu vztah...
Co já můžu ovlivnit v tomto konfliktu - sbalit si svých pět švestek a odejít včas. Stejně k tomu jednou dospějete.
Co já nemůžu ovlivnit v tomto konfliktu - stav této rodiny. Její výchovu svých dětí, nefunkčnost, absenci morálních hodnot.
Jestliže se necháte nyní urážet takovým slovníkem od své přítelkyně, tak co až půjde o důležité věci? Jak budete řešit problémy? Uvažujete o dětech a do takové rodiny byste se chtěl přiženit? Již nyní na Vaši hlavu padají posměšky, urážky, ponižování, bezohlednost k vaší nemoci?chřipka? angína?/.
Zkusit jste vztah na jeden rok je dost a je vidět, že to nefunguje a fungovat nebude. Slečna má dost navybíravý slovník, ale Vy nemůžete nikomu předhazovat nikomu nevychovanost bratra, či syna. Nejste žádný kazatel, učitel, mentor.
Co vy 18ti letý máte co poučovat rodiče, jak mají vychovávat svého syna? To nikdy nepadne na úrodnou půdu.
Nejste pro nikoho z rodiny rovnocenný partner.
Pryč, pryč!
Přeji Vám, abyste prozřel a s odstupem času mohl porovnat jiný vztah, a o hodně lepší, s tímto. První, rané lásky stejně nikdy moc nevydrží a tady je evidentní, že ani tento vztah nebude na celý život.
Souhlas na sto procent s ,,cjhg,,
Pokud máš přítelkyni dostatečně rád na to, abys dokázal respektovat její postoj, tak se s ní o bratrovi už prostě nebav a mysli si svoje. Pokud tě to ale psychicky ničí, tak je na zváženou, jestli má smysl v tomhle vztahu setrvávat.
Jen je třeba si uvědomit, že i tvá přítelkyně je puberťačka, navíc sestra onoho záškodníka, tudíž těžko přijme objektivní argumenty, takže jakýkoliv výměny názorů jsou úplně zbytečný.
Pouceni, ktere by si si z tohoto mohl odnest je, ze:
1. neplet se do veci, do kterych Ti nic neni
2. svet neni spravedlivy
3. nedavej sve holce na Valentina mobil.
No. Když už se tak spravedlivě hněváš na třináctiletého puberťáka, tak já přidám. Jen tak pro formu, abys viděl, jak to taky může v lepších rodinách vypadat. Byl jednou jeden nejmladší člen lepší rodiny, se kterým nesvedl ale vůbec nikdo vůbec nic. Bylo mu úplně jedno jaké má známky, ve škole vyrážel pojistky, na tabuli psal vlastní přisprostlé básničky, písemky psal morseovkou, do sešitů si přikresloval kosočtverce a karikatury učitelek, výklad látky nahlas komentoval vlastními postřehy, spolužačkám rozepínal podprsenky, sem tam se prostě sebral a odešel z vyučování, dědovi upíjel pivo a slivovici, o pár let později občas na pár dní zmiznul a když mu vynadali, zmiznul i s autem atd.
Mám o dost let staršího bratra. Sice jsem ho taky mockrát namíchnul, ale když začalo jít do tuhého, vždycky mě chránil.
Nemyslím si, že bych kdy byl rozmazlený fracek a proto ti radím : Přestaň se hádat, protože neovlivníš vůbec nic. Tak nanejvýš přiložíš pod kotel, což se ti povedlo.
Já to s dovolením upřesním: Hádka s partnerkou nebyla kvůli jejímu bratrovi, ale kvůli tomu, že "jste se navezl" do jejího bratra, "nenecháte na něm nit suchou" a kritizujete výchovu jejích rodičů.
Nikdo nemá právo kritizovat poměry v jiné rodině, výchovné metody, které rodiče Vaší partnerky vůči mladšímu bratrovi používají.
I kdyby vztah mezi sourozenci byl sebehorší, nemáte právo jej kritizovat ani do něj jakkoliv vstupovat. Pokud to uděláte, nemůžete se divit*) partnerčině reakci (je jasné, že "svého bratra nedá" ani v případě, že s ním sama má problémy).
V tom konfliktu nemůžete ovlivnit vůbec nic a jestli jste rozumný, ani se o to nebudete pokoušet.
Své partnerce řekněte, že je mobil její, že s ním může nakládat, jak uzná za vhodné, třeba jej i půjčovat bratrovi, který s ním nejspíš něco provede. To je však její riziko, za něž musí následky nést sama (odvézt mobil do servisu a uhradit nutnou opravu).
A jestli jste rozumný, zvážíte i to, jestli je pro Vás tato partnerka vhodná. Jestli si něco nechá někým pokazit, měla by nápravu požadovat od něj (případně od rodičů), nikoliv od svého partnera.
*) Tím neobhajuji partnerčino "výrazivo", které se mi vůbec nelíbí, ani její postoj vůči Vám. Jen se snažím vysvětlit, že pokud se postavíte mezi ni a její rodinu, nemůže z toho vzejít nic dobrého.
Vím, že ta výchova jejího mladšího bratra rodičema je špatná, ale já se snažím jen na chyby, které překročily svoji hranici upozornit, když jsou rodiče na to slepí a vše nesprávně přehlíží. Je to určitý včasný alarm. Jeho chování spěje k ohrožení svého okolí a může časem vyvrcholit ve vážnější problém. On vidí něco v drastické hře a může přemýšlet o praxi v realitě. To stupňování agresivity puberťáka by se mělo včas potlačit. Myslel jsem si, že přítelkyně na to upozorní rodiče a ty zakročí rázněji, ale zmýlil jsem se. Mrzí mne, že to nemůžu ovlivnit, snad jednou až budu mít svoje dítě, tak se budu snažit ho dobře vychovat. Vím, že každý občas zazlobí, ale jde o princip, určitá povolená mez, ale potom ty nezvládnutelní zlobiči-záškodníci končí v diagnostických zařízeních. Určitě mne štve ten pasivní postoj přítelčiných rodičů a místo hledání řešení problémů to řeší alkoholem.
Vím, že ta výchova jejího mladšího bratra rodičema je špatná, ale já se snažím jen na chyby, které překročily svoji hranici upozornit, když jsou rodiče na to slepí a vše nesprávně přehlíží.
V osmnácti jsem si také myslela (a určitě ne sama) že změním svět
Sama o sobě to špatná idea není, ale nevybral jste si nejlepší možnost. Pokud v tom hodláte pokračovat, vězte, že za špatného budete vždycky vy. Tohle znáte?,
"Pane, daruj mi klid, abych přijal věci, které nemohu změnit, odvahu změnit to, co změnit mohu, a moudrost, abych dokázal rozeznat jedno od druhého."
Nedělejte nic. Ani ten mobil neopravujte. Nechápete, že ať se postavíte na hlavu, pořád tam hraje prim brácha. S naprostým úsměvem jděte pryč a několik dní nikoho nekontaktujte. Nemáte zapotřebí si nechat dělat na hlavu. A pokud to oni nepochopí, zapomeňte na slečnu. Co by asi následovalo později? Bude vám její bratr krást peníze a oni na vás budou křičet, aby jste se nezbláznil pro pár Kč?
Tady není pro vás místo, to by jste měl hodně rychle pochopit !
Vím, že brácha darebák není ještě důvod k rozchodu, ale pomalu to k tomu spěje. Vaše milovaná Vás tituluje jako "blbec", ale nevadí jí, aby blbec opravil, jel do města dát opravit a následně zaplatil. Takže ten blbec asi opravdu budete.
Chlapec je modlou rodičů i sestry a všichni tancují, jak on píská. Díky této nedůsledné a všepromíjející výchově z něj bude rozcapený fracek, který se nedokáže podřídit žádné autoritě. Zamyslete se nad tím - kdybyste měli s partnerkou jednou dítě a ona se k němu chovala s podobnou opičí láskou, očkovala ho proti Vám: tatínek je blbec, uděláme si to po svém...
Opravdu nevidím vztah s tou dívkou jako dobrý základ do budoucna. Raději nějakou jinou, nejlépe takovou, která nemá bráchu. Jaga.
Je Vám 18 - víte, kolik děvčat a lepších, ještě poznáte? Proč se fixovat na tuto? Nemá to cenu.
Pošlete slečnu k vodě.Tohle nebude nikdy klapat .
Ona Vás nemá ráda.Jak se by k Vám chovala po x letech ,když takhle se k Vám chová nyní?!?
Pryč ! Pryč ! Pryč !
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.