Nejste přihlášen/a.
Padání vlasů signalizuje často nedostatek minerálů v těle. Hořčík, zinek, železo, křemík. Těchto prvků máme nedostatek, pokud naše strava stojí na bílé mouce / rohlíky, těstoviny, knedle, koláče/ a mléčných výrobcích a sladkostech včetně chipsů a Coly.. Do minerálního hospodářství zasahují stresy, náročné sportovní a pracovní výkony, alkohol. Obohaťte si jídelníček zeleninou, cereáliemi, ořechy, sušeným ovocem, luštěninami. Místo sladké tyčinky raději banán a pár fíků a mandlí,trochu hořké čokolády. Naučte se jíst avokádo, bulgur, pohanku, jáhly, klíčky a ke každému chlebu zeleninu... Kupte si Melasu ve zdravé výživě a denně lžíci. Sice to chutná jak tekutý pendrek ovoněný asfaltem, ale má to všechny minerály.
Jste ve věku, kdy jsou navíc ve hře hormony. Pokud je to až tak moc, zašla bych k lékaři. Někdy to souvisí s endokrynními problémy / štítná žláza/ nebo s nějakou prodělanou chorobou či otravou, jindy je to záležitost autoimunní.. Sežeňte si kofeinový šampon. Prokrví vlasové folikuly a tím pomáhá. Dříve se vtíral do vlasové pokožky křen, cibule nebo strouhaná černá ředkev..
Liško, Vy tazatele znáte osobně a osobně jste jej vyšetřila, nechala provést potřebná vyšetření, rozbor krve, ...
Že už si s těmi ordinacemi přes internet nedáte pokoj! Nebo vážně chcete někomu uškodit?
Pro tazatele: Jediná správná odpověď je doporučit Vám návštěvu lékaře. Nikdo z nás neví, o jaký problém jde. A neví to ani Liška.
Samozřejmě, že nikdo nemůže ordinovat přes internet, ale to neznamená, že nemůže napsat vlastní napohled na věc. A i @liska radí návštěvu lékaře. M.
Ivzez, naprosto chápu co bojkotujete. Ona diagnostika problémů může být obtížná i pro lékaře, když má pacienta před sebou. Kolikrát to vypadá, že mají systém pokus-omyl. Konkrétně s vypadáváním vlasů mám také zkušenost. Krevní testy vyšly dobře, tak lékařka prohlásila, že dokud nebudou lysiny, tak to řešit nebude. To máte ze stresu...a napsala kortikoidy. Její hlava to nebyla. Co bych dala za to slyšet něco konkrétního a komplexního o změně životosprávy, jak funguje tělo, co je propojeno s čím... Ano. Lékaři by měli být první volbou rozumného člověka při potížích. Ovšem pokud vám nedají uspokojivou odpověď, pak nastupuje vyhledávání informací jinde. Třeba tady. A doufáte, že najdete někoho s praktickými zkušenostmi. Takže @liska sice neviděla tazatele, ale její informace mohou pomoci i jiným.
Pokud by v první větě zmínila návštěvu lékaře, zvýraznila to a až dál psala, jak pomoci, to by šlo?
@lisko , budete to tak dělat?
Mono, Liška tu opakovaně ordinuje přes internet, aniž by si byla jista, že ví, co tazatelům je. Lékaře občas někde zmíní, ale až někde po svých "radách", je otázka, jestli jej vůbec někdo zaregistruje.
Já vím, že to Liška myslí dobře, ale měla by si uvědomit, že svými radami může spíše uškodit. Obzvláště radami lidem, kterým se k klékaři moc nechce...
Ano, lékaře jsem doporučila v první řádce druhého odstavce, když problém bude napováženou. Nemohu s každým pupínkem běhat k doktorovi. Musím sám udělat co nejvíc proto, abych byl v kondici, aby mne nemoc nepřemohla.. A z téhle filosofie vycházím. Lékař léčí, pečuje o nemocné, kteří doplatili na nějakou nerovnováhu,chybu, zásah. A ta nerovnováha vytvořila podmínky pro rozvoj infekce, bujení, řídnutí, otoků, alergie. Lékař příčiny nerozebírá. Vesměs likviduje následky. Mne naopak zajímá příčina, aby se nemoci předešlo nebo se zbrzdil její průběh. Nechci dávat odborné rady. Chci, aby lidi pochopili souvislosti. Přemýšleli. Tady existuje spousta omylů a mýtů a lékaři jsou pod tlakem farmaceutických firem. Učila jsem nauku o výživě dálkaře hotelováky a zírala jsem mnohdy, jak mizerné mají povědomí o fungování vlastního těla. A to byli dospělí a většina měla děti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.