Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spořící účet?

Od: achci* odpovědí: 20 změna:

Zdravím,poradí te mi spořící účet?Peníze kdykoliv k dispozici,vedení zdarma.Děkuji.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

mnoho možností, za mne Air Banka.

doplněno 29.06.17 20:19:

Tak jsem se podíval na výpis, žádný poplatek za něco, jen jsme našel:

44,39 CZK Kreditní úrok Air Bank Peníze získané úročením všech běžných korunových účtů

opravdu není Air Banka nejlepší?

finance.cz/...

vita*
Airbank už nemá nic zdarma, pouze za určitých podmínek. Úrok hrůza.
duofinance.cz/...
Právě z tohoto důvodu jsem od nich odešla. Kdysi byli nejlepší. Dnes už celkově spořící účty nejsou populární.
vita*
Nechci se hádat, ale odkaz, který jste uvedl není datován a neodpovídá ani úročení, které uvádí přímo banka. No možná po nějakých dalších součtech to třeba vychází.
Nicméně účet jsem měla, když začínal na třech procentech. V lednu mi oznámili, že pokud nebudu aktivním klientem (tedy nebudu 5x za měsíc platit kartou) budu mít úrok 0%. Takže vy zřejmě splňujete jejich podmínky pro alespoň nějaké úročení, třeba máte i běžný účet a platíte kartou tam. Mě přišlo nesmyslné si něco spořit a zároveň peníze z účtu odvádět jen abych měla třeba 50Kč úrok.
doplněno 29.06.17 21:05: Tak jsem ještě dohledala, že vaše info je naposledy aktualizováno 10.6.2015 :(
doplněno 29.06.17 21:10: A pokud nesplňujete podmínky, tak se podívejte na výpis detailněji, třeba se vám půl roku už nic neúročí :(.

Víta.

Částka 44 je měsíční úrok z běžného účtu. Mám i spořící účet. Ano udělám 4 platby kartou, třeba 4x chleba. Pak mám výhodu úročení.

Znáte jinou banku, která dáva na spřící a běžný účet více? Rád se nechám poučit a opět se můžu přesunout do jiné banky, kterou jsem měl a zrušil.

mBank, Sberbank, Air Bank, Equa bank, Česká, tyto banky jsem měl a podle úroku přesunoval prostředky.

Pěkný víkend.

vita*

Nene, já nechtěla nikoho poučovat, jen jsem chtěla uvést na pravou míru info o Airbank, která mě dost zklamala. Vzhledem k tomu, že přecházíte z různých bank, umíte v tom nejspíš chodit, ale jsou lidé, kteří tomu tolik nerozumí a třeba si myslí, že mají stále nej úrok.

Vy máte i jiný produkt - běžný účet, splňujete podmínku. Já mám běžný účet u Fio a pokud bych u Airbank chtěla 1%, musela bych si nyní nově založit také bežný účet s malým nebo velkým tarifem (za poplatek 25Kč nebo 100Kč a ještě k tomu udělat ten obrat kartou). Pro mě velice nevýhodné, takže mi sice zúročí třeba 50Kč, ale na poplatku zaplatím min. 25Kč + výběry z bankomatu.

Jde o to, že změnili podmínky, a to dost nefér. Odešla jsem z principu. Teď mám spořící Fio konto, sice 0,15%, ale bezpodmínečně, navíc i k tomu účtu je karta zdarma.

Vám také hezký víkend.

Víto, nejde o poučování, v jimém smyslu slova, ale o dobrou radu, kterou od Vás velice vítám. Přiznám se, že nevím, zdali mám u Air Banky velký či malý tarif, jen vím, že si hlídám, abych neplatil měsíčně bance ani korunu, spíše aby platila banka mě, třeba i jen jedno procento. Je pravda, že nevybírám kartou, páč jen platím kartou. Jeden čas byla Sberbanka OK, když dávala 1.63%, nebo mBanka, které před 2 lety měla 3%. Opravdu si to hlídám, proto rád nechám poradit na jinou banku.

Hezký víkend, milá slečno, či paní.

stir*

vita to je blbost, u air bank nic neplatite, nemusite. maly tarif je zdarma. na urocich muzete mit temer tri stovky mesicne, jednim procentem se uroci max castka 350tis. 250 na sporicim plus sto na beznem. staci pouze petkrat zaplatit kartou, takze je uplne jedno, jestli to zaplatite kartou u fia nebo kartou ci nalepkou air. nic lepsiho na uroceni nenajdete.

vita*
Dobře, s tím malým tarifem jsem to spletla, asi jsem to zobecnila, protože konkrétně já bych potřebovala využívat i službu, za které se u tohoto tarifu platí. Což je ten poplatek 25Kč.
Ale tu poslední větu nechápu. Chcete říct, že budu platit Fio kartou a Airbank mi za to bude úročit spořící účet?
doplněno 30.06.17 18:19: Pochopila jsem dodatečně. Tím, že to je psáno vše malým, mi to nedávalo smysl a trochu jsem se v tom ztratila.
Ale to by opět znamenalo, založit si u nich nový produkt - běžný účet, posílat tam peníze, za poplatek nechat vydat kartu. Další účet, další karta, hlídat platby, mnoho starostí, v mém případě, kvůli padesáti kačkám měsíčně. Fakt za mě ne a už z principu, jak s námi vydrbali, by mi to nestálo ani za ty tři stovky.

hodnocení

2x
1. plateb musí být 5, ne čtyři pro bonusový úrok, ale to mám za 3 dny splněno. 2. není malý tarif za 25kč a velký za 100. Využívám banku zcela zdarma. Pro nadstandartní služby se připlácí po 25kč za různé věci a je možno to mít v rámci balíčku vše.

Omlouvám se, opravdu musí být pět plateb kartou, já mám dva účty a počet plateb kartou je více jak 20x

Hezký víkend

kuuus

zkus Equa bank... žádná omezení nemají

Tam jsem byl, ale žádný (skoro) úrok.

alkon*

milancukrar: Že v Equa bank není na spořícím účtu skoro žáden úrok? To jsi zjistil jak? Mám tam spořící účet HIT s úrokem 0,2% + bonus 0,6% za pouze 3 platby kartou měsíčně nebo měsíční příjem na účet běžný ve výši alespoň 10000 Kč. Chápu ale, že nějakých 0,8% úroku pro některé není žáden úrok. Není to sice nic moc, ale na současnou dobu patří tento účet mezi ty lépe úročené.

hodnocení

0x

Mám dva účty - mBank (hlavní účet, vše platím z něj, tj. výběry z bankomatu zdarma)- vedení účtu zdarma...

a komerční banku - kvůli hypo - jen příjem ze zaměstnání a odchod na mBanku. - vedení také zdarma...

Kolik dáte na spořící účet? Kolik měsíčně bude příjem činit?

Už se tu debatovalo několikrát - spořící účet je hloupost. Oněch 15 korun za měsíc je jak nic - to proschne v rohlících za týden v komoře... to vyhodíte při čištění zubů za 8 dnů, když nezavíráte kohoutek...

Spořící účet do určité částky je nesmysl. A od vyšších částek - to vlastně je nesmysl také - kdo má vyšší částky, tomu se vyplatí řádné termínované vklady nebo jiné investice, ne 1% před zdaněním.

doplněno 30.06.17 09:03:

Já v tom spořícím účtu prostě nevidím smysl... Pokud mám peníze, nepotřebuji je otáčet, dám je na termínovaný vklad s 3 a více % dle možností... nebo zakoupím určitou věc, která časem zřejmě nabyde na hodnotě. Když potřebuji peníze často, točím je, abych vydělal - spořící účet nepoužívám.

Doporučení je individuální podle potřeb každého a výše částek... nelze zobecnit "investujte do", když nevíme kolik investic do živobytí člověka čeká a v jakém termínu.

Kolik měsíčně vyděláte investicí formou vložení na spořící účet? Děkuji ...

doplněno 30.06.17 15:26:

Poslední roky jsem neměl důvod se zajímat o termínované vklady...pamatuju si, že jsem před cca 10ti lety měl jeden s termínem 3 měsíce a automatickou prolongací. Teď se dívám, že jsou fixace až 10 let ! no hnus...

Doporučit tedy nemůžu nic - ani termínovaný vklad...

Peníze točím - moc se u mne neohřejí... jenže když něco naspořím, většinou to narvu do domova-nemovitosti nebo budoucnosti dětí...

Náhled na aktuální sazby mne dost šokoval... a o to víc nechápu, proč by měl někdo spořit nějakým 1% a rozčilovat se, že dostane či nedostane svých 45,-Kč měsíčně...

jmlc, když je spořící účet hloupost, tak doporučte něco lepšího, se stejných kriterií.

Děkuji

Pěkný víkend.

doplněno 30.06.17 09:57:

spořící účet není investice, přesněji, nepovažuji to za investici. je to jen uložení peněz na okamžitou spotřebu, kterou nevím jestli nebudu potřebovat během půl roku.

Termínovaný vklad ano, třeba u AKCENTY.

Nebo jiný termínový účet jinde?

Děkuji

felixx*
hodnocení

0x

V současné době nejlépe úročený účet je Běžný účet Tom s /....

Podmínky:

- příchozí platby min. 15 tis. / měs.

- min. 10 transakcí debetní kartou (k danému účtu) / měs.

Omezení:

- do 100 tis. (včetně)

- po 6 měs. platba zaúčet 99,- Kč / měs. (i tak vychází úrok při vkladu 100 tis. kolem cca 1,5 %)

mot
to je ale dost o nicem, jenom do 100tis a po pul roce poplatek..
felixx*

V dnešní době je bohužel prakticky vše (co se týká bezrizikového zúročení úspor) "dost o ničem"...

alkon*

felixx: Ty podmínky jsou docela dost přísné a ne každému můžou vyhovovat. Jinak nechápu ten účet s 3% úrokem kde úrok i tak vychází kolem cca 1,5%. Buď má tento účet 3% úrok a tak by to mělo i vycházet a nebo ty 3% nemá když to vycházi na cca 1,5%.

felixx*

Co se podmínek týká - to je pochopitelně na uvážení každého.

Účet je úročen (při splnění uvedených podmínek) samozřejmě 3%, ale pokud se vezme po půl roce v úvahu poplatek 99,- Kč/měs., vychází při vložených 100 tis. výsledný úrok před zdaněním konkrétně na 1,6%.

Dá se však, jak to tak chodí, časem očekávat změna podmínek, ale v současné době je to relativně nový produkt.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]