Nejste přihlášen/a.
Rekl bych, ze tato veta mluvi za vse:
...musí prý mít razítko na doporučence...
Jezdi se uchazet o praci, nebo si jezdi pro razitko?
Je to hroznej švindl ! Samozrejme se jezdi pro razitko, kdo nebyl nikdy na pracaku, nepochopi tuhle stupidni buzeraci, je to naprogramovana blamaz shora dolu - MP - vedeni uradu - pracovnici uradu - nezamestnany, kazdy musi splnit kolecko s razitkem od spolupracujicich firem, na jedno nahlasene misto stovky doporucenek, hlavne aby se vlk nazral a koza neposla, jen at nikdo nevypadne z rytmu az do umoru, kdy uz tenhle vysmech nekdo zatrhne..
na tohle je jednoduchej lék..říct to té babě, že chci proplatit ty náklady..já s ní byl taky hnedka hotovej...a to jsem byl na pracáku chvilku...taky se mě ptala proč jen posílám maily a nevolám si do těch firem a čekám až mi napíšou..když jsem ji řekl, že nemám peníze na to, abych si kupoval kredit, a že tohle je ekonomičtější varianta, tak mi řekla, že si můžu zavolat od ní...na to jsem reagoval, že asi 10hovorů po 3min denně nezvládne když tu má tolik lidí a kdyby to dělal každej tak neudělá už vůbec nic...a bylo argumenty, argumenty a zase argumenty..nenechat se odbít
Žádný nárok na proplácení takových výdajů není. Stát za sestru hradí zdravotní pojištění, práci si musí aktivně shánět i sama. Úřad práce se jí snaží zaměstnání zprostředkovat a četnost návštěv určuje zprostředkovatel. Jako uchazeč o zaměstnání má své povinnosti holt. To, že sestru vozíte je jen Vaše věc, děláte to dobrovolně...
ano, on to dělá dobrovolně...ale když by ho sestra neměla a měla se dostat někam do háje daleko kde nic nejezdí nebo není spoj...a pošle ji tam úřad? Tak jak se má bránit..
Základní práva a povinnosti uchazeče o zaměstnání - například stránky MPSV, když už sestra nemůže najít ten papír, co dostala na ÚP - portal.mpsv.cz/...
krtku66, neměl by takhle ÚP každému evidovanému půjčovat služební vozidlo, proplácet diety a případně ubytování? Jestliže je za stívající situace na trhu někdo přes rok bez práce, docela by mě zajímalo proč.
Jasně, je na mne závislá-na mém autě. Pokuď ji tam nezavezu tak bude ségra bezradná. Stačí, když to bude hodně odlehlé místo na vesnici, kde se nedá dostat jinak než autem a pěšky 2 h.ona nepůjde a taxi je drahý. Říká mi, že to objednávání teď před letníma dovolenýma je teď po týdnu schválně, prý jako poslední záchvěv, než se zmírní na léto tempo objednávání návštěv, jakoby taková nastřádaná rezerva , aby ji potom mohli objednat až za delší dobu po dovolených. Obrazně řečeno, jako bych si dopředu předplatil dva nájmy,abych měl pak na 2měs.klid. Ale, neví to jistě, jen se domnímá, že se schůzky nahánějí častěji, aby se mohlo tempo potom o dovolených zmírnit. Jestli by to mělo zůstat po týdnu i přes léto, tak to se asi zblázním fakt z toho. Mám starého Golfa na benzín a hodně mi žere benzínu. Poslat ji do prčic nemůžu, když je to moje sestra a mám ji rád od malička. Navíc ji řekla pracovnice, že ji může dát doporučenku kam chce i na druhý konec kraje.(okresu). Není to ale zbytečná jízda, tam přijet, dostat razítko a fajfku v položce obsazeno? To by snad měla ta zprostředkovatelka tam zavolat dopředu, jestli ta nabídka je aktuální, aby tam nehnala lidi zbytečně s doporučenkami si myslím ...?
Ano, návštěvy úplně přestanou až sestra půjde do práce. Na každém třetím obchodě je cedulka, že hledají xxxx. Být rok na pracáku a pak už dopředu počítat, že časté kontroly budou jen půl roku a pak zas bude leháro, nezlobte se, to mi hlava nebere.Intenzita se přes prázdniny nezmírní, ba naopak. Firmy potřebují záskok za dovolené.
Nebylo by lepší jít pracovat a dohodnout si pracovní dobu třeba na zkrácený úvazek s návazností na autobusové spojení. V každém supermarketě sestru vezmou již od zítřka a tím máte problém vyřešen.Pokud sestra nemíní pracovat, nevozte jí nikam. Je plnoletá.
Jasně, já ji také říkám ať jde zkusit brigádu do supermarketu a přitom si dál hledat práci nastálo. Mohla by na léto např.na 2 týdny někoho zaskočit na dovolené. Na chvíli by se problém nezaměstanosti oddálil dočasně a já bych si mohl odpočnout na dovče s rodinou na chalupě.
Ono to není jen o tom že by se "problém oddálil dočasně", ale že by si u toho též vydělala na ty cesty na případné pohovory apod..
Upřímně, pardon, ale proplácení hovorů, cest, a dalšího z UPV je trochu moc, práci si snad shání pro sebe, ne pro úřad? pokud tedy samozřejmě shání práci a nejezdí jen kvůli razítku
V současné době se práce najde, o zaměstnance je zájem. V sousedním mněstě jsou 3 supermarkety a ve všech třech u vchodů nabídky: hledají brigádníky: na pokladnu, na doplňování zboží, do skladu, za úsek lahůdek, do úseku zeleniny... Jednota hledá na 2 místa vedoucí prodejen a taky zástupce. To je ale už pro lidi s praxí. Do slušné restaurace hledají servírky a pomocnice do kuchyně. Přijímá i pošta. A co se týká různých fabrik, jistě sestře ruce utrhnou. Lidí, kteří chtějí dělat je teď nějak málo. Každý by chtěl být manažer.
Nepsal jste, čím slečna je, ale myslím si, že kdyby opravdu chtěla, tak za rok už musí místo mít. I kdyby třeba ne ve svém oboru a ne nastálo, ale jako brigádu. Po roce už nebere dávky, z čeho tedy žije? Má úspory z minula?
Ať přestane sbírat razítka po všech koutech, a hledá raději opravdu práci. Na žádné proplácení dopravy nárok nemá. Když jsem byla bez práce, dělala jsem ve městě rekvalifikaci. Peněz také nebylo moc, jezdila jsem tedy na kole - 20 km tam, 20 km zpátky. Trvalo to 4 měsíce. A šlo to. Navíc jsem si pěkně upravila postavu.
Tak ať slečna zvedne zadek a opravdu vezme rozum do hrsti. Tohle se jí líbí, Vy ji zadarmo dovezete, ona shrábne další razítko a jede se domů. Jinak, na ˇUP jsem chodila po měsíci. Nebyla jsem tam ale registrovaná tak dlouho. Úřednice asi vidí, že klientka pro získání práce nic moc nedělá, snaží se ji probudit z letargie a zvou ji na návštěvy častěji a nabízejí, aby se do toho prostě obula. Utahaná jako srnka by byla, kdyby jezdila na tom kole. Nebyla to sranda. Ale když se naklepává v autě se svým řidičem, je utahaná z čeho?
Pokud na Vás dá, doporučte jí důrazně a jednou pro vždy, že už by nějaká ta brigáda byla víc než vhodná, když se povalovala rok. Ať vezme rozum do hrsti, takhle žít nemůže věčně. Jaga.
Omlouvám se - to mněsto - to je jen překlep.
Babojago, kazdy nema povahove rysy stachanovce, je videt geny komoušovskeho rezimu, i kdyz nejaka pomocna prace kolem obchodu a hlavne zrádla se vzdy najde i pro ubohy plebs, takze taky SŠ, VŠ musi dnes u nas sklonit hlavu, aby nepochcipali a nejak prezivali
Sklonit hlavu, asi aby sestra s pokorou polevila ze svých nároků na práci, vzdělání, praxi a vzala z nouze vše co se na pracáku nabízí, aby se zařadila do pracovního procesu co nejdříve.
Jenže jí moc jiných možností nezbývá, než jít pracovat tam, kde ji vezmou. Vám přijde rok bez práce jako normální stav?
tak to vidím, je tu i jeden starší Ing.asi kolem 58let a dělá na stroji
A znáte taky jeho důvody?
Když slyším někdy ty studenty jak mluví,každý chce kariéru a pod 15tis.Kč.se nikomu makat nechce.
Vypadá to, že sestře také ne. Možná ani za víc.
Jedovataslino, ja pracuji jako ďas a mam rad fyzickou praci na svem, pro stat pracuji hlavou a za slusne prachy, ale mam 2 byvale spoluzaky, kteri jsou zrovna na UP taky dušeni a co tam zazivaji by stalo za zverejneni. Silácke reci vsech "radobyspravedlivych" svedci jen o neznalosti reality.
No tak to zveřejněte - ať máme informace, kdyby něco.
Samozřemě, výjimky jsou všude - ale většinou bývají "na UP dušeni" hádejte kdo?
Každý ,tedy až na výjímky ,chce si něco koupit ,jet na výlet atd,proto aktivně hledá práci jako psala BabaJaga-nějaké geny komoušského režimu v tom nehledejte,ty spíše hledejte sám v sobě Je vidět že jste vystudoval zřejmě za dělnické peníze v dobách minulých a o práci nevíte zhola nic!
Sestra je restaurátorka obrazů, soch, historických památek a uměleckých předmětů. Měla práci ve Vídni i v Římě. Nyní už svoje úspory téměř vyčerpala po roce, jelikož si koupila a zařídila tady byt a žila z toho. Velmi ráda maluje portréty i krajinu. Vystudovala VOŠ. Restaurátorskou se zaměřením na umění a design. Chtěla by mít nadále tvůrčí práci a rozvíjet se v uměleckém zaměření a historií. Na ÚP. z tvůrčích a uměleckých nabídek snad ani nic není. Je to zase podle mne škoda zahodit talent a jít makat do fabriky. To zase každý neumí třeba zrestaurovat národní divadlo apod.
Na ÚP. z tvůrčích a uměleckých nabídek snad ani nic není.
Asi ne. Ale co tedy ten rok dělala - čekala, až ji ÚP zaměstná?
Netuším, odkud jste, ale z čiré zvědavosti jsem zkusila jen tak lehce pohledat
No já sestře místo hledat nebudu - to bylo zmíněno spíš proto, že jsem vybírala namátkou. Ale, jak vidíte, zaměstnání - i v oboru - by se najít dalo.
Jen malé doplnění,přesto že mám úplné odborné středošlkolské vzdělání,šel jsem normálně zedničit,ale to není podstatné.při poslední registraci jsem chodil asi 1x za měsíc a půl a VŽDY jsem doložil kde jsem osobně byl,kam jsem mejloval,volal...nikam mne nehoinila pže viděla aktivitu z mé strany,při předchozí )mne za 3 měsíce nehnala nikam-na jkaře jsem měl příslib práce ...Přičemž někteří bývalí kolegové chodili 1xza 14 dnů ...
Tomíku, Vaše sestra by se neměla starat o četnost návštěv na ÚP, ale aktivně sama hledat práci. K tomu může využít i internet:
Sestra si před návštěvou ÚP může sama na webu ÚP vytipovat z nabídky volných míst a předem e-mailem zprostředkovatelku požádat o doporučenky na tato místa.
Vedle toho, že ukáže skutečný zájem o práci, si vytipuje místa, na která byste ji nemusel vozit. Ono totiž nejde jenom o ty cesty "pro razítko", ale hlavně o to, že pokud by tam volné místo opravdu bylo, musela by sestra dopravu stejně řešit jinak (denně do a z práce byste ji asi vozit nemohl → nebo ano?)...
K úvodní otázce: "Na pracák se chodí" tak často, jak určí zprostředkovatelka. Žádná "norma" na to neexistuje.
Jj, jak urci zprostredkovatelka, podle sve povahy a nalady, nejsmulovatejsi je padnout na babu zlou, neukojenou, vzteklou a pomstychtivou, posedlou svou moci zneprijemnit zivot co nejvic, vrchol zlomyslnosti je poslat pohledneho chlapa na pracovni misto se skrytym pozadavkem pruzne prdelky a beda, kdyz neprinese razitko
Ale najdou se i s normalnim slusnym pristupem, takze mate-li pocit šikany, muzete to nahlasit a pozadovat vymenu zprosredkovatele, taky jim jde o misto, nikdo neni nenahraditelny !
Tak dostala doporučenku sestra do fabriky na pozici operátorky výroby. Napsali ji místo obsazené. Paní personalistka ji řekla, že přijeli Rumuni a Bulhaři a tak se pro ně drží dopředu pracovní místo na ten projekt.Oni nepotřebují žádný životopis, praxi, výběrové řízení jako u nás u čechů. Těm se s ochotou dá pracovní místo velmi snadno a hned, bez toho že by se snažili něco hledat. Jsou prioritní v českých fabrikách. Čech až nakonec,to co možná vyzbyde. Např. v Německu je prioritní na práci nejdříve vlastní občan a potom cizinec, tady je to naopak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.