Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
Nevím, jestli tenhle dotaz je místný, možná je to spíš průzkum...
Jde o to, že mám už nějakou delší dobu problém.
Nevím, jestli se jedná o anorexii nebo snížené sebevědomí, obyčejnou stydlivost nebo o něco úplně běžného, co postihuje k,aždého. Možná je to nemoc?
Když se kouknu do zrcadla, po nějaké té úpravě vidim pěknou holku s krásnýma velkýma očima, dlouhýma řasama a velkým úsměvem, co skrýva poměrně rovné a hlavně bílé zuby.
Možná zní egoisticky o sobě takhle mluvit.
Ale mně se líbí jak vypadám. Posledně jsem se viděla na videu a nestačila jsem se divit, jak mi to sluší. (dobře, to zní hodně namyšleně)
Přejděme k situaci, kdy nestojím před zrcadlem.
Vážím asi 59kg, měřím 163 cm, není to žádná výhra, chce to zpevnit, ale nic strašného, vím to.
Jenže kdyz nestojím u zrcadla, zapomenu to.
Stojím na školní chodbě a stahuju břicho, co nejvíc to jde, bojím se, jak vypadají moje vlasy, pořád mám nutkání si je upravovat, doufám, že nemám rozmazaný makeup. Přijde mi že se divně pohybuju, že sem nemotorná, že mám divný držení těla, přemýšlím, jak moc trapně vypadám ze všech úhlů. Cítím pohledy lidí, i když se nekoukají.
Slyším jejich myšlenky, jak říkají, že sem trapná, tlustá, hnusná, že jsem ohavná, přijde mi že se mi každý směje. Nezvládnu s něma mluvit, nevim jak reagovat na pozdrav. Bojím se přihlásit a zeptat se profesora když něčemu nerozumím, co kdyby mě neslyšel a já to musela zopakovat nebo se mi někdo smál, jak sem hloupá. A ne jen tlustá a hnusná.
Přemýšlím nad životem. Bude mi za pár týdnů 18, přijde mi, že nemám nic za sebou, že si neužívám život, že mě nepotkalo nic hezkého. Něco hezkého se určitě stalo, ale nevnímám to.
Jsem panna a nikdy jsem neměla kluka, chtělo mě spousta kluků (já je ne), přijdu si opožděná. Přijde mi, že by se mi za to každý vysmál, jako za všechno. Milovala sem za život dva kluky ale ten první mě ignoroval a moc jsme se neznali a druhý se mnou chtěl jen spát (pak si našel holku, která ho kvůli nevěře a drogové minulosti poslala do patřičných míst).
Chodila jsem poté k psychologovi, ne kvůli odmítnutí, ale kvůli pohledu na věc, který jsem měla, že jsem věřila, že jsem jiná než ostatní holky, s kterýma chtěl jen spát, že mě dokáže milovat..
Nesnášela jsem se za to jak sem byla naivní, nesnášela sem sebe, ne jeho, on ani neví co jeho přítomnost způsobila, nikoli on.
Přijde mi, že se trápím kvůli zbytečnostem, ale nemůžu přestat.
Myslím, že si o mně každý myslí jen to nejhorší, sama si to o sobě myslím a myslím, že mě nic hezkého už nečeká.
Nevím, co mi je.
Žiju takhle už přes půl roku.
Kdysi sem se bála zůstat sama se sebou v jedný místnosti.Nevěděla jsem co může mou hlavu napadnout za scénář, katastroficky štastný scénář, kvůli kterému bych pak akorát bbrečela. Bála jsem se přemýšlet.
*když mluvim o anorexii, mám na mysli samozřejmě tu mentalni
** pruzkum - to proto ze by me zajimalo, zdato taky nekdo z Vas zaziva...
Protože mi nepomáhal. Za celou hodinu, co jsem u něj byla řekl tak 30 slov, včetně dobrý den, jak se dnes máte a nashledanou.
jelikož v ničem nijak nevynikám, asi bych se i bála se někam přihlásit..
z důvodů vypsaných výš...
Mně připadáte, jak z ruské literatury z doby rozpadu šlechtických hnízd. Nuda, čekání, obavy z toho, jak vypadám, romantické touhy a zase nuda./ Jinak egoismus ne, spíš egocentrismus./ Vy máte být ve svém věku vytížena různými aktivitami. Máte nějaké zájmy, koníčky, přátele na výlety, sportovní či umělecké ambice? Pokud budete žít aktivně, tak nejenže s větší pravděpodobností narazíte na dobrého kluka, ale nebudete se pozorovat a uvažovat o smyslu nesmyslů.
Protože v ničem nevynikáte, je potřeba něčím začít. "Nikdo učený z nebe nespadl".
K psychologům: Stejně jako u ostatních profesí i zde najdete dobré, méně dobré i vysloveně špatné. Chce to po nezdarech pokračovat a hledat dál. Někdy může trvat delší dobu, než najdete takového, s kterým si "sednete".
No, vypadá to problémy s dospíváním. Zatím se nedokážete někam zařadit, podceňujete se, máte nízké sebevědomí. Ale ruku na srdce, v tomhle věku to je normální, s tím si prochází každý. Na někom to je hodně vidět, někdo dokáže nosit masku.
Sebedůvěru získáte ve sportu a ve svých koníčcích. Když si uvědomíte, ne jaká jste, jak vypadáte, ale co umíte, kam směřujete, co chcete dosáhnout. Udělat si plán, nepitvat se v sobě, ve svých pocitech.
Ještě si srovnejte vztah s opačným pohlavím. Není pravda, že dívka - žena musí čekat na chlapce, jestli on o ni projeví zájem. Žena si vybírá. A buďto kývne, nebo ne. Anebo je sama aktivní. To, že jste dokázala nevstupovat do vztahu, protože jste nechtěla, je jenom dobře, ale netrapte se tím, tak to má být. Ti kluci to jenom zkouší, která se chytne.
Ten pravý jistě přijde, a to, že jste panna není nic špatného. Proč si nenechat panenství pro kluka, který si to zaslouží, se kterým bude dobře a alespoň trochu si budete rozumět.
Až skončíte školu a začnete vydělávat peníze, tak uvidíte, že si splníte plno přání a zážitků. V 18 nemůžete mít nic za sebou, když máte třeba normální rodiče, kteří něco splácí, nebo jsou rádi, že poplatí živobytí. Nežijete v rodině milionáře. To byste měla za sebou večírky a nákupy u Diora. Ale také třeba nějakou pohlavní nemoc nebo zkušenosti s drogou.
Choďte s kamarádkou, mamkou, babičkou do kina, divadla, koncerty, různé akce. Je potřeba se na něco občas těšit. Život je někdy jenom o drobnostech a o pokoře. Jste hezká, mladá, zdravá. Co si můžete více přát. Věnujte se nějakému sportu, nebo choďte plavat. Plavání zpevní postavu, udělá dobře a najdete třeba nové kamarády.
Bylo by dobré, kdyby sis uvědomila, že psycholog není na to, aby ti dával rady, recepty a postupy. On říká pár slov k tomu, aby tě přivedl k cestě, která vede k problému, který máš sama se sebou a hlavně k nalézání způsobu, jak to budeš řešit ty. Ne on! Aby sis uvědomovala a nalézala odpovědi v tom, co říkáš, protože tak myslíš. Psycholog je na to, aby ti dělal navigátora. Běž k němu, věř mu a spolupracuj! Není tvůj nepřítel. Tvým největším nepřítelem jsi ty sama.
Krásné prázdniny a hodně štěstí přeje babka z Ostravy
Vy jste klasický případ dnešní mladé generace. Žádné povinnosti, jen nuda, pozorování se a kecy o ničem. Najděte si nějakou brigádu nebo jděte dělat nějaké dobrovolnictví a nebudete mít čas vymýšlet hovadiny.
Je hodne hlavne mladych lidi s podobnym problemem, musi dost trpet a zivot je pro ne bremeno, nesnesitelnost ziti bez pozitivniho mysleni, je treba si zivot necim osladit, nejlepsi je kvalitni vztah s jinou osobou, opetovana laska, nejaky uspech, uznani nebo jakykoliv splneny sen, jinak se z deprese navyhrabete a zivot za nic nestoji.
Toto je moc pěkný citát, ale pro infantilního blbce, který se za život nic nenaučil. Kdyby mi někdo, když mi bylo 18, řekl, že budu celý život doma s postiženým synem, tak si jdu hodit špagát. Dnes, když j e mi přes 50, tak teprve začínám chápat, že všechno má svůj smysl. Bohužel tato zkušenost je nepřenosná a spousta lidí umře s myšlením, které měli jako pubertální dítka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.