Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, marodím od začátku října,jsem OSVČ.Tedka v listopadu bych měl dostat nemocenskou za 14dní.Odevzdal jsem listek na penize 29.října na OSSZ.Bude pomalu konec listopadu azatim mi nic nepřišlo.Nevíte kdy chodi 1nemocenská.děkuji
Z mnoha zpráv v tisku na téma včasné výplaty nemocenských dávek se obecně ví, že většina okresních správ nemá problém s dodržením termínu - hůře je na tom prý Pražská správa na Praze 8. Pod ni pravděpodobně spadá většina velkých zaměstnavatelů a úředníci jsou zavaleni obrovským množstvím neschopenek. Takže taky záleží na tom, pod kterou správu spadáte. Nic Vám nebrání si na správu zavolat a o stavu Vaší neschopenky se dozvíte na počkání (pokud to nebude ta Praha, tam prý neberou ani telefony).
inžinýrko, jen doplním Praha 8 a 9 je sloučená což je dost možná právý důvod opoždění. Jsou tam evidovaní umělci, OSVČ, malé i velké organizace.
Nezáleží na tom, odkud jste, ale kde má sídlo Váš zaměstnavatel (podle obch.rejstříku nabo živn.listu). Tam je příslušná správa, která vyplácí nem.dávky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.