Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

1.nemocenská-výplatní termín

Od: lukas35 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, marodím od začátku října,jsem OSVČ.Tedka v listopadu bych měl dostat nemocenskou za 14dní.Odevzdal jsem listek na penize 29.října na OSSZ.Bude pomalu konec listopadu azatim mi nic nepřišlo.Nevíte kdy chodi 1nemocenská.děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ze zákona do jednoho měsíce následujícího po dni, v němž byly veškeré podklady doručeny.V praxi nejspíš podle toho, jak se úředníci zrovna vyspí *cert* Na některých místech bývají skluzy i několik měsíců... ale u vás zatím mají ještě čas, takže nepanikařte ;o)

lukas35
hodnocení

Já loni marodil av ždy mi přišla nemocenská včas.bez problemu.

hodnocení

2x

Z mnoha zpráv v tisku na téma včasné výplaty nemocenských dávek se obecně ví, že většina okresních správ nemá problém s dodržením termínu - hůře je na tom prý Pražská správa na Praze 8. Pod ni pravděpodobně spadá většina velkých zaměstnavatelů a úředníci jsou zavaleni obrovským množstvím neschopenek. Takže taky záleží na tom, pod kterou správu spadáte. Nic Vám nebrání si na správu zavolat a o stavu Vaší neschopenky se dozvíte na počkání (pokud to nebude ta Praha, tam prý neberou ani telefony).

malvinka*

inžinýrko, jen doplním Praha 8 a 9 je sloučená což je dost možná právý důvod opoždění. Jsou tam evidovaní umělci, OSVČ, malé i velké organizace.

lukas35
hodnocení

Tak já pražák nejsem.Já jsem z karlovarského kraje.

Nezáleží na tom, odkud jste, ale kde má sídlo Váš zaměstnavatel (podle obch.rejstříku nabo živn.listu). Tam je příslušná správa, která vyplácí nem.dávky.

lukas35
hodnocení

já jsem zamestnavatel a mám stejny sídlo jako OSSZ v tom měste.Ještě mi furt nic nepřišlo, to je síla.zitra to je měsíc už.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]