Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpověď z prac.poměru

Od: ani* odpovědí: 7 změna:

Chtěla bych se zeptat,podle kterého paragrafu se podává klasická 2 měsíční výpověď ze strany zaměstnance. Děkuji velice.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

23.06.17 10:04
hodnocení

0x

50 - 51a

hodnocení

0x

Je to § 51, ale není nutno ho tam uvádět stejně jako důvod výpovědi.

ani*
hodnocení

Máme totiž na podniku již vyhotovené šablony k vytisknutí a je tam jen "Žádost o rozvázání prac. poměru dohodou podle par. 49 ZP". Je tam i věta:Žádost podávám z těchto důvodů:.Takže tu asi nemohu použít? To je přece dohodou.Já chci 2-měsíční.Nechci se zatím na os.odd. ptát a ztrapnit se.Pak je tam už jenom šablona "Dohoda o rozvázání prac.poměru par. 52".

Díky.

Tak já jsem se vždycky rozvazoval dohodou s tím, že jsme se dohodli na dvouměsíční lhůtě a bez uvedení důvodu (resp. důvod = žádost zaměstnance). Ono to vyjde nastejno.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Stačí použít tenhle vzor:

Výpověď z prac.poměru

ani*
hodnocení

Děkujiiii.

iz*

Ten vzor bych nepoužívala, zaměstnavatel není "*bzum*" a moc dobře ví, od kdy a v jaké pozici pro něj pracujete.

Normálně napište:

"Dávám výpověď z pracovního poměru. Zaměstnání skončí (doplňte poslední den výpovědní doby)".

Místo, datum

a podepište.

Můžete připojit kontaktní informace (ale i ty zaměstnavatel zná).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]