Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze nosit sluneční brýle a kontaktní čočky?

Od: jiris* odpovědí: 11 změna:

Jsem krátkozraký a nosím dioptrické brýle. Chtěl bych nosit v létě módní sluneční brýle, vadí něčemu, kdy si nasadím kontaktní čočky a přes ně sluneční brýle? Např. zdravotní potíže, bolesti hlavy, zhoršení vidění při řízení auta, pokračování kazení zraku? Nebudou se sluneční skla a kontaktní čočky vzájemně bít?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vernon
hodnocení

1x
Co je to za hloupou otázku? Jak by se mohly bít kontaktní čočky a sluneční brýle?

hodnocení

0x

Ne, je to v pořádku.

Ale zeptám se: je nějaký problém nebo důvod nepořídit si dioptrické sluneční brýle?

doplněno 23.06.17 10:28:

Já je mám ze zennioptical.com za necelé 2000 i s poštou. Pro mě přijatelné.

Nevím, jak u tazatele - ale mně je už prostě v přijatelné ceně neumějí udělat.

doplněno 23.06.17 10:30:

Tiše závidím. Běžné (nesluneční) pod deset nepořídím.

jiris*
hodnocení

Opravdu se omlouvám, ale pojem dioptrické sluneční brýle vidím (slyším) poprvé. Sice jsem zagooglil, ale mohu se zeptat, jak to funguje? Co třeba kontaktní čočky s UV filtrem?

vernon
Samozřejmě že existují dioptrické sluneční brýle, dělají je v každé optice. A samozřejmě existují i kont. čočky s UV filtrem.

eivlis*
hodnocení

0x
Muj manzel nosi cocky a bezne nosi slunecni bryle. Nikdy si nestezoval, ze by mu to skodilo, vadilo...

hodnocení

0x
Nakonec existují nasazovací dioptrické brýle s slunečními nebo zatmavenými skly nebo dokonce takové které se zatmabují podle osvětlení

A měl jste je někdy? Děsný opruz. Než se zase zesvětlí, trvá to. Když je v místnosti dost světla, máte polozatmaveno (aniž byste to potřeboval), totéž pokud je venku hezky, ale ne úplně jasno, abyste potřeboval slunečný brýle. Za mě už nikdy.

Pro tazatele, kontaktní čočky jsou nejlepší právě proto, že se k nim dají nosit sluneční brýle ;) je to jeden z dvou důvodů, proč je nosím, bez slunečních brýlí mě po těžkém zánětu spojivek svědí oči.

Tak já je měl,ale poměrně slabé.. Zde mi ale šlo spíš o to, ře kombinace dioptrií a tmavých brýlí není nic proti nišemu, neměl jsem v ůmyslu přemlouvat tazatele k jinému řwšení, pokud to tak vypadalo.

Nee, nevypadalo ;) já spíš že člověk nikdy neví, zda ten, kdo radí, má s tou věcí zkušenosti, když vlastně radí něco, co mně připadá oproti jinému řešení jako zbytečná komplikace...

apprentice*
hodnocení

0x

Ne, je to úplně v pořádku. Samozřejmě můžete uvažovat o koupi slunečních dioptrických brýlí, jak již bylo zmíněno. Čočky jsou ale zajisté pohodlnější(sama je nosím), musíte si ale dávat pozor na to, kolik propouštějí kyslíku. Pokud vaše oči nebudou "okysličené", může to vést k slepotě. Na tento fakt vás ale upozorní i váš očí lékař, s nímž byste měl vše nejdřive zkonzultovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]