Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

VYŘAZENÍ Z EVIDENCE ÚP - kvůli brigádě

Od: martina01* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den.Mám dotaz. Vyřadili mě z evidence ŮP,kde jsem byla od 25.5.2009. na základě odpracované jednodenní brigády s výdělkem 500kč.Protože jsem v evidenci poprvé,neměla jsem tušení,že oznamovací povinnost je do 8 dnů.Vyřazením z ev.jsempřišla o dvouměsíční podporu 6000kč.Mám nějakou šanci při odvolání?

Děkuji za odpověd Martina

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

martina30*
hodnocení

0x

Brigádu nikdy nehlásit,pak jsou s tím potíže.Jedině se pokus vrátit peníze a tím si žádnou brigádu nedělala,nebo,že jsi žádné peníze nedostala.Přesně nepíšeš jak jsi ohlásila brigádu a nebo kdy.

pt*

Když nastupujete do evidence ÚP, dostáváte do rukou formulář, kde je pro vás napsané poučení /nutno přečíst - čemu nerozumím, tak se zeptat, třeba při další návštěvě ÚP/. Při nástupu také podepisuje do os. složky, že jste byla poučena. Jinak nastupují sankce. Copak vy jste měla na tuto brigádu pr. smlouvu? Jaké máte potvrzení, že se jednalo o jednodenní prac. poměr? Pokud toto neexistuje, nebyla /neexistuje/ ani brigáda. A tím pádem Vás sprostředkovatelka špatně pochopila a neoprávněně proti Vám postupovala. Napište písemně dopis ÚP, ale né své sprostředkovatelce, ale třeba řediteli ÚP, pak se vše anuluje a své peníze dostanete. Jen se nebojte, některé sprostředkovatelky si myslí, že jsou pán Bůh. PT

arecibo*

Vypadá to, že slečna pracovala na dohodu o provedení práce. Sepsala smlouvu, na základě které dostala 500 Kč.

Do osmi dnů od sepsání DPP je povinnost toto nahlásit na úřadu práce. Přičemž měsíční příjem nesmí být vyšší jak 4000 Kč a pracovní doba vyšší než polovina stanovené týdenní pracovní doby. Při ohlášení dostane formulář pro potvrzení příjmu pro mzdovou účetní svého zaměstnavatele.

martina30*

Nejhorší je ,když dostanete formulář a zaměstnavatel je třeba v Praze.Není možné to doručit a potvrdit a pokud to ohlásím předem a jsem na dohodu a pak se práce neuskuteční,jsou s tím problémečky.Já jsem díky tomu přišla o pár agentur.Pak jsem nic nehlásila a bylo to v pohodě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]