Nejste přihlášen/a.
Chci se zeptat,někdy dostanu z nějakýho záhadnýho důvodu hroznou chut na syrový maso,dřív se mi to nikdy nestalo,až ted poslední dobou,ale nevím,jestli ho mohu a kolik sníst?Nejni to těžký na trávení?Nejni to nějak škodlivé?A proč mám na něj takovou chut?Nemohu dostat nějakou nemoc,když to není tepelně upravené?Vždyt u steaků v receptech píšou - vnitřek do syrova.A v jednom dokumentu vypráví bojovník kung fu,že jí syrové maso z mladýho jelena nakrájený na tenký plátky.Vůbec se v tim nevyznám.Moc děkuji za rady.
Já si naopak myslím, že syrové maso je lehce stravitelné a všechny živiny jsou zachovány.
Upečení na ohni se pro pračlověka stalo jenom trochu chutnější a lépe se žvýkalo. Co teprve, kdy se později osolilo.
Sušené maso mě nechutná.
Jestli máte na syrové maso velikou chuť, zřejmě si to tělo žádá. Kupte si opravdu kvalitní kousek.
Jíst ho zajisté můžete, ovšem mělo by být veterinárně zkontrolované. V mase některých zvířat se totiž mohou vyskytovat mikroorganismy, které mohou člověku způsobit některé nemoce nebo zanést do lidského organismu cizopasníka. Nejlepším příkladem je asi tasemnice ze závadného vepřového masa.
A ten tatarák bych si klidně dal taky
No nevím, jako zkusit určitě pro zajímavost, ale pravidelně jíst syrové maso z obchodů bych nedoporučil. To je jako pít nepřevařenou vodu z řeky, třikrát v pohodě a jednou úplavice jako hrom. To raději usušené maso, sám ho jím a doporučuji.
Třeba se tu oběví někdo kdo konzumuje syrové maso a doporučí kde maso kupuje a jak ho konzumuje.
Zdravím. Já vás chápu. Taky občas mívám chuť na syrové maso, ale spíš na játra - ochucená jako knedlíčky do polévky s hodně česnekem. (Asi jste v minulém životě byl tygr a já vlk). Bohužel, nikdy nevíte, z jak "zdravého či nemocného" kusu maso pochází. Jednou v televizi hygienik radil, že "která kuchařka ochutnává karbanátky za syrova, měla by je dělat z masa předem alespoň 4 dny zmraženého. Pokud jde o tasemnici, hovězí se dá celkem snadno zbavit, vepřové se někdo nezbaví ani operací. V libovém mase je menší pravděpodobnost výskytu boubelí tasemnice. Tatarák i játra na knedlíčky se nemají pomlít, ale naškrábat nožem, protože boubele tasemnic jsou běloučké a lze je při škrábání objevit". Tak se toho držím už fůru let, a zatím jsem měla štěstí. Ida
@babkazov, vy jste prostě parťačka. Až budu dělat z jater knedlíčky (udělám zase hromadu, aby se do polévky aspoň trochu dostalo), pošlu vám virtuální porcičku.
Ida
@jedubabičko, jste do klubu přijata. Pošlu i vám virtuální porcičku. Jsme zkrátka trojka, která ví, co chutná.
Přesně tak, jak píšete. Miluji syrová játra a když je dělám, vždycky kus ujím zasyrova. A pak, řekněte, na jaké jídlo, součást jídla, jsme neslyšeli nějaké šílené zvěsti. Na vůbec nic! To bychom nesměli vůbec jíst, pít a ani dýchat. Doposud žiju!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.