Nejste přihlášen/a.
Dneska jsem se vzbudila cca v 9 a měla jsem napuchlé pravé oko (hodně, ale furt vidím). Trochu mě bolí hlava jakoby v místě obočí, ale jenom když prudce vstanu. Nekalila jsem ani jsem neponocovala. Čekala jsem, že to splaskne, ale přijde mi, že se stav vůbec nemění. Zkoušela jsem chladit i nahřívat. Nic mě jinak nebolí. K obvoďačce nechci, odcházím od ní a za měsíc přecházím k nové obvodní, kterou už mám objednanou. Současná obvoďačka mi na dotaz léčby křečových žil řekla, až se na ně nedívám. Na pohotovost mi to nepřijde dost akutní. Myslíte, že kdyby to byl zánět, že by to bylo takhle bez bolesti? Nebo to splaskne třeba až do zítra? Máte nějaké urychlováky?
Teoreticky by to mohl být nějaký vir. Kluk, kterého hlídám, tohle měl dva dny, jeden z těch dnů jsem u nich byla. Oteklé, lehce zarudlé oko. Ne uvnitř, spíš zvenčí, okolí oka, tipovali jsme ječné zrno. Na další den mě a celou jeho rodinu postihla taková zvláštní viróza: bylo nám lehce špatně, bolest hlavy, trochu bolest svalů, ale hodně únava, já snad týden byla zmožená z práce, kterou jsem i trošku rušila, protože jsem únavou nezvládala. Měla jsem k tomu lehkou rýmu, nateklý nosohltan, ale nic velkého se z toho nevyklubalo, žádné šílené smrkání. Jo a pokašlávala jsem. Zase tak jen napůl, jako s tou rýmou...
Klukovi oko zmizelo samo, ale ta viróza se mě držela týden. Začalo to v sobotu a ve středu jsem byla doma, abych se vyležela, pak už to bylo OK, ale o víkendu jsem nejela na tenis, bála jsem se. Je to záhul a já se nechtěla dorazit.
Stresem to určitě být může, vždyť stres je otevřená brána pro nemoci a ještě uvítací výbor k tomu. Ale vinila bych také teplo, tehdy bylo taky pěkné vedříčko.
Nepřijde vám to akutní, protože to nebolí. Já bych to být vámi řešila. Zánět nemusí vždy bolet, já měla zánět v obou očích, vypadalo to děsivě, ale nebolelo to. To co máte vy, kdo ví, co to je. Třeba ucpaný slzný kanálek. Ovšem zde budou všichni jen hádat. Běžte k lékaři, klidně na tu ambulanci. M.
Zdravím. Může to být i alergie na "něco". Já jsem před lety poprvé na vlastní oči viděla plody platanu. Chtěla jsem si vzít několik semínek, ale nakonec jsem vše vrátila zpátky pod strom. V autě jsem si rukou odhrnula vlasy nad okem a druhý den ráno jem měla oko nateklé přesně, jak vy popisujete. Žádná bolest, jen takový otok, že jsem nemohla oko otevřít a tlak v hlavě. Ta semínka byla obalena jemňoučkou "srstí". Zřejmě jsem si nanesla chloupek do oka. Mazala jsem na obvod, kde jsem se dozvěděla, že není dobře takovéto reakce nechat být bez zaléčení, protože s každým dalším projevem se alergie zhorší. Otok nemizel několik dní i s léky. Jinak nikdy dřív jsem na nic žádnou alergickou reakci neměla a od té doby taky ne. Tak já bych zašla (při vašich problémech s obvodem) klidně na pohotovost. Ida
Díky, s pohotovostí ještě počkám, stejně by mi neměli co poradit, než dostatečně pít a "na slepo" předepsat nějaké léky na alergii nebo něco, i když by to byl jen "tip od oka" (protože skutečně může jít o cokoli). Pochybuji, že by mi bez průvodních potíží (bolest, potíže s viděním atd.) dělali nějaké testy.
Další poznatek - spím na břiše, takže můj další tip je, že jsem si to oko až moc přitiskla k polštáři. Mohla se mi tam i dostat nečistota. Proto si myslím, že alergie to nebude, ale kdo ví. Ještě počkám do pondělí.
Na vašem míste bych vyrazil rovnou k nové obvoďačce, rovnou na místě podepíšete registraci. Registrace nemusí být provedena v nějakém předem dohodnutém termínu. Papíry pak původní obvoďačka pošle, případně je převezete vy.
Nelze se registrovat jen tak u lékařů, kteří mají naplněnou kapacitu a přijímají omezený počet nových pacientů/měsíc.
pletiplot, napřed se musí odhlásit u stávající a vyzvednou zdravotní dokumentaci, se kterou pak jde k nové lékařce, se kterou si předem dohodl přijetí do registrace. Ale musí mít pro nového člověka kapacitu, všude je většinou natřískáno.
Odkdy (už jsem dlouho lékaře neměnila) je nutný tento postup? Pokud jsem potřebovala změnu, obešla jsem vždy několik lékařů a zaregistrovala se u toho, který mi nejlépe vyhovoval.
Dokumentaci jsem nechala přeposlat až potom.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.