Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Akutni problem

Od: dotaz* odpovědí: 4 změna:
Zdravim, nedavno jsem sem polozit ne zcela uzavreny dotaz. Tak to zkusim znova. Mel jsem tzv sms pujcku u VIASMS. Uver na 30 dnu. Nicmene po 10 dnech jsem uver splatil. Ve smlove je toto: 12.3. Předčasné splacení Úvěru: Klient je oprávněn spotřebitelský úvěr zcela nebo zčásti splatit kdykoliv po dobu trvání spotřebitelského úvěru. V takovém případě má Klient právo na snížení celkových nákladů spotřebitelského úvěru o výši úroku a dalších nákladů, které by byl spotřebitel povinen platit v případě, kdy by nedošlo k předčasnému splacení spotřebitelského úvěru. Pro případ předčasného splacení spotřebitelského úvěru má Úvěrující právo na náhradu účelně vynaložených nákladů, které mu vzniknou v souvislosti s předčasným splacením. Výše této náhrady nákladů nesmí přesáhnout 1 % z předčasně splacené části celkové výše spotřebitelského úvěru, přesahuje-li doba mezi předčasným splacením a sjednaným koncem spotřebitelského úvěru 1 rok. Není-li tato doba delší než jeden rok, nesmí výše náhrady nákladů přesáhnout 0,5 % z předčasně splacené části celkové výše spotřebitelského úvěru. Výše náhrady nákladů nesmí dále přesáhnout částku úroku, kterou by spotřebitel zaplatil za dobu od předčasného splacení do skončení spotřebitelského úvěru.
Spolecnost se ohani tim ze jsem mel ale podat nejakou "zadost" o to predcasne splaceni. Takze mne nechteji preplatek z uroku vratit. Ohani se veci, ktera vubec ve smlouve neni... Po telefonu se krouti.. jsou vice nez arogantni atd... jde o par stovek, vem to cert... Mne jde o princip. Dekuji vsem za rady, nazory, idealne podobne zkusenosti...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Obraťte se s dotazem/stížností na ČNB, ta by měla problém vyřešit.

doplněno 21.06.17 17:45:

ČOI je k ničemu. Dozor nad finančními institucemi má ČNB.

dotaz*
hodnocení

Zatim jsem poslal podnet COI...

iz*
hodnocení

0x

Nedohadujte se s nimi telefonicky, pouze písemně → a odkažte je na to, co jste citoval.

dotaz*
hodnocení

Stalo se... bez efektu... neustale se odkazuji na to, ze jsem nepodal zadost. Nebudu prece zadat o to, na co mam ze zakona narok ne? Nakrkli me tak, ze mam chut na rovnou podat zrestni oznameni u PCR a oni at to prosetri ( s COI, CNB atd ) :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]