Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, žiju v bytě s přítelem, kterému hrozí exekuce. Kdykoliv může přijít exekutor a začít zabavovat veškerý majetek. V bytě jsou ale i věci, které jsem koupila já, ale bohužel k nim nemám žádný doklad. Jaký papír (třeba notářsky ověřený) potřebuju, aby mi moje věci nezabavil? A jak by mohl přítel převést veškeré vybavení na mě? Děkuji za odpověď
Dobrý den,
neexistuje nic, co by Vás ochránilo stoprocentně. Berte to tak, že je častou praktikou dlužníků tvrdit, že majetek patří někomu jinému. U vztahu přítel-přítelkyně je to naprosto běžné a typické, bylo by tedy pro dlužníka dost jednoduché vyvléci se z toho nějakým prohlášením. Proto exekutor nemusí brát ohled vůbec na nic (ani na ty doklady ne) - Vy se pak můžete bránit vylučovací žalobou, kde ale budete prokazovat, že majetek je Váš. Nemusíte mít od něj nutně doklady, musíte však doložit takové důkazy, aby Vám soud uvěřil.
EXEKUCE je zářný příklad zmršeného právního systému.V podstatě naši páni poslanci umožnili okrádání občanů zákonnou cestou.Prostě nemáte šanci.A bude hůř.
Pokud neumím vymoct svoji pohledávku tak nepůjčuji.Ale o tom to přece není.Je to o zabavování majetku osob nepovinných.Kdo si asi schovává všechny účty desítky let,aby někdy někomu musel prokazovat,že má nějaký majetek v osobním vlastnictví?Já vidím zvrácenost v tom ,že na všechny lidi se nahlíží jako na nepoctivce.
Naprosto s vámi souhlasím,kdo se s tím nesetkal, nepochopí a myslí si , že jemu se to stát nemůže. Kolik lidí by rádo platilo a nemá z čeho. Že na to měli myslet dřív?Nikdy nevíte co se vám může stát,do jaké situace se můžete dostat.Nikomu to nepřeji. Myslím, že na našich školách se finanční inteligence stále ještě neučí a moc lidí nyní přijde o majetky.A masírka půjček v médiích má strašnou moc.
Amlim, opravdu nejste ochotná připustit, že existují lidi, kterým se to skutečně stát nemůže? Protože jsou dostatečně zodpovědní a řeknou si: ano, teď mám práci a dost peněz na splácení, ale člověk nikdy neví, co bude - nene, radši si tu půjčku nevezmu, radši si XY (dosaďte cokoliv) odpustím a nebudu se muset bát, že svým závazkům nedostojím.
Plně souhlasím s příspěvkem kolegy níže - když si chci vzít půjčku, musím mít ošetřeny všechny varianty a ne si pak prostě říct: to jsem předem nemohla vědět, že (XY).
nebudu Vám mazad včelí produkt kolem rtů, dle mého názoru jste v prdeli. A nepomůže Vám ani svěcená voda, ani to, že byste se s přítelem rozešla a vystěhovala ho.
Pokud se exekutor může oprávněně domnívat (nebo jak tam ta definice je), tak prostě bude dělat svoji práci.
A ať si kdo chce co chce říká o tom, jak se můžete dostat "ne vlastní vinou" do problémů - jsou to jen kecy. Máte prostě brát v úvahu VŠECHNY aspekty (nemoc, úmrtí, nehodu, ztrátu zaměstnání, cokoli) a ptát se, zda i tak dostojím svým závazkům. Protože náhody neexistují a svůj osud máme ve svých rukou. Na počátku je VŽDY vaše rozhodnutí!
Vy jste si zvolila exekutora...
Napadlo Vás vůbec, jaké okolnosti člověka vedou k tomu, aby se zadlužil? Kdyby jste měl vážně nemocné dítě, kterému život zachrání pouze nákladná operace, tak než abyste se zadlužil a riskoval exekutora, necháte ho umřít? To jste teda formát! Je strašně snadné člověka odsoudit dřív, než znáte okolnosti. Navíc můj dotaz se týkal situace, kdy exekuce hrozí člověku, který ani zadlužený není! Chtěla jsem pouze radu, Váš názor mě nezajímá. Pokud máte potřebu hodnotit, diskutovat a glosovat, měl byste si vybrat jinoun rubriku. Toto se jmenuje PORAĎTE, nikoliv kritizujte a odsuzujte! (Ne)děkuji!
Vždyť jsem Vám řekl, že jste v prdeli jak Baťa s dřevákama a naprosto, ale naprosto NIC vám nepomůže. Vaše situace NEMÁ řešení podle Vašich představ.
Ale komu není rady, tomu nepomůže ani Pámbu...
Tady jsou bohižel lidi kteří odsuzují jak už jsem psala odsuzuje se lehce,copak by ti chytří poradily mně když jsem byla celý život sama s dětmi oba astmatici neustále po nemocnicích abych si nepůjčila na lednici a s dětmi tedy nejedla? nebo když mně odešla pračka měla jsem chodit prát do potoka? a uvažovat že můžu mít jednou problémy se splácením...
TY co píšou a odsuzují asi sami ještě nevědí o čem je život divakaco držím ti palce
Dobrý den, musíte prostě nějakým způsobem prokázat, že majetek patří Vám. Jestli bude exekutor Vaše prokázání požadovat za dostatečné je jen na něm. Můžete ale i po zabavení Vašich věcí také podat vylučovací žalobu, ale je to pořád o důkazech.
Přítel Vám může vybavení např. odprodat, ale i to může být napadnuté jako účelové a v krajním případě i klasifikováno jako trestní čin.
Také si myslím že dluhy se mají platit ale protože jsem se ne vlastní vinou už také dostala do problémů... dlouhodobá nemoc čekání na nemocenskou,ztráta práce...Tak vím že i když máš splácet ale nemáš z čeho tak se do potíží dostaneš ani nevíš jak.
Nelíbí se mě tady ty odpovědi typu kup si špagát když máš exekuci apod. aby na vás chytré taky někdy nedošlo,krize se dnes nevyhýbá nikomu. Radu moc nemám jen asi bych uvažovala o vyhlášení bankrotu nebo-li insolvenčním řízení,pokud soud povolí tak vám zůstane alespoň něco,ale tady každá rada drahá...
Zeptejte se přímo právníka.Ten Vám snad pořádně poradí co a jak.Nakonec je od toho placenýZkuste hledat nějakého přes googl.Je jich spousta.
Šťastný výběr
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.