Nejste přihlášen/a.
Zdravím rádci , minulý týden jsem měl nehodu , kdy mě na hlavní sestřelil blbec z vedlejší , od té doby jsem v pracovní neschopnosti a mám dotaz. Prvních 14 dnů platí náhradu zaměstnavatel za každý pracovní den ( krom prvních 3 dnů ) a ted řeším otázku , odedneška je celozávodní dovolená a středa a čtvrtek je svátek , tj . zaměstnanci na en den nemají vlastně dovolenou ale mají 100% náhradu mzdy , ale jak to budu mít já? Protože ten den nemám nárok na náhradu mzdy od zaměstnavatele ( svátky ) ale měl bych dostat 100% mzdy ne , jako ostatní?
V případě že ne , zda je možné to započítat do náhrady ušlé mzdy od pojištovny , kam to budu vše dávat po skončení PN , aby vše dorovnali a ještě jestli mám nárok na náhradu od pojištovny za to , že jelikož jsem byl poslední týden v PN , tak jsem přišel o bonus za přitomnost 1500 Kč , který bych jinak dostal ( kdyby nebyla nehoda )
Děkuji za odpovědi
Na náhradu mzdy ve výši průměrného výdělku má nárok ten, komu kvůli státnímu svátku odpadne pracovní směna.
Vy ale budete doma kvůli nemoci...
K pojišťovně: Můžete se pokusit uplatnit cokoliv. Uvidíte, co všechno pojišťovna uzná.
Ušlou mzdu by podle mne uznat měla, bonus je nenárokový a nikde není psáno, že byste obdržel, kdyby nebylo této nehody (možná byste chyběl jindy z jiného důvodu).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.