Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Náhrada mzdy za svátek během nemocenské

Od: semil odpovědí: 3 změna:

Zdravím rádci , minulý týden jsem měl nehodu , kdy mě na hlavní sestřelil blbec z vedlejší , od té doby jsem v pracovní neschopnosti a mám dotaz. Prvních 14 dnů platí náhradu zaměstnavatel za každý pracovní den ( krom prvních 3 dnů ) a ted řeším otázku , odedneška je celozávodní dovolená a středa a čtvrtek je svátek , tj . zaměstnanci na en den nemají vlastně dovolenou ale mají 100% náhradu mzdy , ale jak to budu mít já? Protože ten den nemám nárok na náhradu mzdy od zaměstnavatele ( svátky ) ale měl bych dostat 100% mzdy ne , jako ostatní?

V případě že ne , zda je možné to započítat do náhrady ušlé mzdy od pojištovny , kam to budu vše dávat po skončení PN , aby vše dorovnali a ještě jestli mám nárok na náhradu od pojištovny za to , že jelikož jsem byl poslední týden v PN , tak jsem přišel o bonus za přitomnost 1500 Kč , který bych jinak dostal ( kdyby nebyla nehoda )

Děkuji za odpovědi

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirka20
hodnocení

0x
Od zaměstnavatele dostanete jen nemocenskou...Pojištovna bude chtít asi nějaký průměr,za nějaké poslední období.Ptejte se na pojišťovně,jaké všechny náhrady můžete požadovat.Jinak tím,že jste na neschopence jste zatím vidělal...ušetřil jste dovolenou,ale nesmíte marodit dlouho,aby vám ji nepokrátili.

iz*
hodnocení

0x

Na náhradu mzdy ve výši průměrného výdělku má nárok ten, komu kvůli státnímu svátku odpadne pracovní směna.

Vy ale budete doma kvůli nemoci...

K pojišťovně: Můžete se pokusit uplatnit cokoliv. Uvidíte, co všechno pojišťovna uzná.

Ušlou mzdu by podle mne uznat měla, bonus je nenárokový a nikde není psáno, že byste obdržel, kdyby nebylo této nehody (možná byste chyběl jindy z jiného důvodu).

hodnocení

0x

Svátek je součástí fondu pracovní doby. Pokud se jedná o zaměstnance odměňovaného hodinovou mzdou, neobdrží náhradu mzdy za svátek, ale náhradu za PN. Zaměstnanci odměňovanému měsíční mzdou se nominální fond prac. doby pokrátí a rovněž obdrží náhradu za PN.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]